GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Την Τετάρτη 13 Ιουνίου το τελευταίο αντίο στη Βιργινία Τσουδερού

Συγγενείς, φίλοι και πρώην συνεργάτες θα πουν την Τετάρτη 13 Ιουνίου το τελευταίο αντίο στη Βιργινία Τσουδερού, η οποία έφυγε από τη ζ...


Συγγενείς, φίλοι και πρώην συνεργάτες θα πουν την Τετάρτη 13 Ιουνίου το τελευταίο αντίο στη Βιργινία Τσουδερού, η οποία έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 94 ετών. Η εξόδιος ακολουθία θα γίνει στις 12 το μεσημέρι από το Α΄ Νεκροταφείο.

Με ανακοινώσεις την αποχαιρέτισε ο πολιτικός κόσμος.

Πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης

«Με συγκίνηση πληροφορήθηκα τον θάνατο της Βιργινίας Τσουδερού, μιας από τις γυναικείες προσωπικότητες που σφράγισαν την πολιτική ζωή της Μεταπολίτευσης. Η διακριτή παρουσία και συμμετοχή της στη δημόσια ζωή του τόπου χαρακτηρίστηκε από την προσήλωσή της στις αξίες του κοινοβουλευτισμού και από τον νηφάλιο και μετριοπαθή λόγο της. Ιδιαίτερα αξιόλογο υπήρξε, επίσης, το κοινωνικό και πολιτιστικό έργο της, η δράση της σε διεθνείς ανθρωπιστικούς οργανισμούς, οι πρωτοβουλίες της για την κατοχύρωση των δικαιωμάτων των γυναικών καθώς και για την ανάδειξη της πολιτιστικής μας κληρονομιάς. Στους οικείους της εκφράζω τα θερμά συλλυπητήριά μου».

ΝΔ

«Η Βιργινία Τσουδερού υπηρέτησε για πολλά χρόνια τη χώρα και την Παράταξή μας με σεμνότητα, ήθος και αποτελεσματικότητα. Άφησε πίσω της σημαντικό έργο στο Υπουργείο Εξωτερικών, αλλά και πλούσια πολιτική και κοινωνική δράση μέσα από οργανώσεις όπως η Διεθνής Αμνηστία και η Διεθνής Διαφάνεια. Την αποχαιρετούμε με συγκίνηση και σεβασμό και εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένειά της».