GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



Η οικονομική αυτοκρατορία της Ziraat Bank που ελέγχει τους Έλληνες στην Θράκη χρηματοδοτεί τους τουρκικούς εξοπλισμούς

Η τουρκική τράπεζα της Ziraat είναι πλέον γνωστή στο ελληνικό κοινό καθώς έχει μέσω δανείων «δέσει» μεγάλο μέρος του ελληνικού πληθυσμ...


Η τουρκική τράπεζα της Ziraat είναι πλέον γνωστή στο ελληνικό κοινό καθώς έχει μέσω δανείων «δέσει» μεγάλο μέρος του ελληνικού πληθυσμού στην Θράκη και λειτουργεί σε Κομοτηνή και Ξάνθη

Αυτό όμως που ίσως πολλοί δεν γνώριζαν είναι ότι τα κέρδη της τα επενδύει στην τουρκική βιομηχανία και στον εξοπλισμό των τουκρικών Ενόπλων Δυνάμεων.

Έτσι χιλιάδες Έλληνες που δανείστηκαν από την τουρκική τράπεζα, άθελά τους ενισχύουν τις τουρκικές ΕΔ και τις γεωπολιτικές επιδιώξεις της Τουρκίας.

Εάν συμβεί μια σύρραξη μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας, οι ίδιοι οι κάτοικοι της χώρας θα έχουν ενισχύσει την τουρκική πολεμική προσπάθεια εναντίον τους.


Η φωτογραφία είναι από την συμφωνία που υπογράφτηκε στο τουρκικό υφυπουργείου Αμυντικής Βιομηχανίας μεταξύ τουρκικής εταιρείας εξοπλισμών και της Ziraat!

Η τουρκική τράπεζα Ziraat Bank προβαίνει σε κατασχέσεις περιουσιών Ελλήνων στην Κομοτηνή και την Ξάνθη που πήραν δάνειο και δεν μπορούν να ανταποκριθούν στην εξόφληση τους.


Πρόκειται για «εισβολή» της Τουρκίας στην Ελλάδα με οικονομικά μέσα που στόχο έχει να κάνει τη Δυτική Θράκη αμφισβητούμενη περιοχή, «γκρίζα ζώνη» όπως τα Ίμια. Σειρά έχει η Ρόδος, αφού και εκεί διατηρεί υποκατάστημα. Και στις δύο περιοχές η Άγκυρα κάνει λόγο για ύπαρξη «τουρκικής» μειονότητας.

Να θυμίσουμε ότι πέρσι το καλοκαίρι ο τραπεζικός όμιλος Ziraat έβγαλε στο «σφυρί» ένα ακίνητο, έναν αγρό τεσσάρων στρεμμάτων στην Ρόδο.

Ο πλειστηριασμός έγινε κανονικά και είναι η πρώτη φορά που συνέβη κάτι τέτοιο. Δηλαδή περιουσία στη Ρόδο να περάσει στα χέρια Τούρκου τραπεζίτη! Πώς ξεκίνησαν όλα;

Η τουρκική τράπεζα, από το 2008 που δραστηριοποιείται στην Ελλάδα, έχει χορηγήσει πολλά δάνεια σε Έλληνες πελάτες της και κάποια από αυτά δεν εξυπηρετούνται.

Τον Ιούλιο του 2016 η Ziraat εξέδωσε διαταγή πληρωμής της τάξης των 243 χιλιάδων ευρώ, κατάσχοντας το συγκεκριμένο ακίνητο των τεσσάρων στρεμμάτων.

Η ιδιοκτησία ήταν εκτός σχεδίου πόλης, βρίσκεται στο γραφικό χωριό Κοσκινού που απέχει 10 χιλιόμετρα από τη Ρόδο και φέρει προσημείωση υποθήκης, ύψους 300 χιλιάδων ευρώ, υπέρ της Ziraat.

Ανήκε σε επιχειρηματία που εμφανιζόταν, μέχρι πριν από μερικά χρόνια, στο διοικητικό συμβούλιο μίας από τις πιο ιστορικές εταιρείες λιανικής της Ρόδου.

Η συγκεκριμένη τουρκική τράπεζα ξεκίνησε να δραστηριοποιείται στην Ελλάδα το 2008 στην Ελλάδα, προσφέροντας επιχειρηματικά και καταναλωτικά δάνεια.

Η ελληνική θυγατρική, με υποκαταστήματα σε Αθήνα, Κομοτηνή και Ρόδο, διαθέτει πάγια αξίας 95,7 εκατομμυρίων ευρώ και καταστατικό μετοχικό κεφάλαιο της τάξης των 30 εκατομμυρίων ευρώ.

Τώρα όμως φαίνεται και που επενδύονται τα κέρδη της στις τουρκικές ΕΔ.

Έχει ενδιαφέρον να δούμε το ιστορικό της τράπεζας

Η Τράπεζα Ζιραάτ, της οποίας οι ρίζες εκτείνονται από το 1863, κατέχει το πιο διαδεδομένο τραπεζικό δίκτυο εξυπηρέτησης της Τουρκίας.

Η Τράπεζα Ζιραάτ από την ίδρυσή της μέχρι σήμερα μετέφερε κεφάλαια σε όλα τα τμήματα της οικονομίας, παρήγαγε αξία και αποτέλεσε έναν από τους μεγαλύτερους υποστηρικτές της ανάπτυξης της χώρας. Η Τράπεζα που διαθέτει ένα από τα μεγαλύτερα ενεργητικά στον τομέα που δραστηριοποιείται, κατευθύνει το χώρο με πλούσια προϊόντα και ποικιλία υπηρεσιών, με την ασυναγώνιστη γνώση και εμπειρία της αγοράς, με την συνεργική δράση συνδεόμενων υποκαταστημάτων, το υψηλού επιπέδου ανθρώπινο δυναμικό και την ισχυρή οικονομική της διάρθρωση.

Η Τράπεζα Ζιραάτ, παράλληλα με την ύπαρξη άνω των 1700 καταστημάτων στην Τουρκία, δραστηριοποιείται σε 18 χώρες του εξωτερικού με πάνω από 80 καταστήματα. Η Τράπεζα Ζιραάτ συνεχίζει να δραστηριοποιείται στην Ελλάδα με τα καταστήματα που διατηρεί στην Αθήνα, την Κομοτηνή και την Ξάνθη.