GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Σημάδια γλωσσικής καθυστέρησης στο παιδί!

Αν ανησυχείτε ότι το παιδί δεν παρουσιάζει γλωσσική ανάπτυξη συμβατή με την ηλικία του, μάθετε ποιες είναι οι ενδείξεις που δεν πρέπει...


Αν ανησυχείτε ότι το παιδί δεν παρουσιάζει γλωσσική ανάπτυξη συμβατή με την ηλικία του, μάθετε ποιες είναι οι ενδείξεις που δεν πρέπει να αγνοήσετε:

Μέχρι την ηλικία των τεσσάρων ετών, τα περισσότερα παιδιά μπορούν και χρησιμοποιούν με άνεση ένα λεξιλόγιο 500 περίπου λέξεων. Αν αυτό δε συμβαίνει, πρέπει να απευθυνθείτε σε ειδικό.

Κάποια παιδιά δυσκολεύονται να προφέρουν κάποια γράμματα σε αυτή την ηλικία, αν και θα έπρεπε, οπότε η λογοθεραπεία είναι απαραίτητη.

Ένα νήπιο πρέπει να μπορεί να ενώσει 4-5 λέξεις, σχηματίζοντας σωστές και ολοκληρωμένες προτάσεις. Σε διαφορετική περίπτωση, υπάρχει πρόβλημα.

Ένα παιδί που έχει πρόβλημα λόγου και δυσκολεύεται να εκφραστεί, προτιμά να δείχνει ή να κάνει χειρονομίες, παρά να μιλά.

Προβλήματα στην άρθρωση ή αν είναι δύσκολο να γίνει κατανοητό τι λέει κάθε φορά από τρίτους είναι μερικά ακόμα προβλήματα εκφοράς του λόγου.