GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Συνέντευξη τύπου για τα αποτελέσματα των μετρήσεων

Σ. Ραψομανίκης: ως επιστήμονες και εμείς ανησυχήσαμε και ζητήσαμε να ληφθούν προληπτικά μέτρα.  Δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχί...


Σ. Ραψομανίκης: ως επιστήμονες και εμείς ανησυχήσαμε και ζητήσαμε να ληφθούν προληπτικά μέτρα. 

Δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας από τις μετρήσεις. 

Τους τρόπους και τις μεθόδους που ακολούθησε για να κανει τα μετρήσεις μετα τη φωτιά στο εργοστάσιο κατασκευής μπαταριών στο Όλβιο , παρουσίασε το πρωί του Σαββάτου ο Καθηγητής του ΔΠΘ και ειδικός σε θέματα ατμοσφαιρικής ρύπανσης Σ. Ραψομανίκης ευχαριστώντας πρωτίστως την ομάδα του για την αμεσότητα που επέδειξαν τις πρώτες ώρες τις φωτιάς. Ο κύριος Ραψομανίκης κατά την παρουσίαση καυτηρίασε το νομικό πλαίσιο που υπάρχει εδώ και χρόνια στη χώρα μας σχετικά με τα πρότυπα που ακολουθούνται σε άλλες προηγμένες χώρες, ενώ παρουσιάζοντας το χρονικό των μετρήσεων τόνισε πως ο κόσμος θα πρέπει να είναι ισχύος , μιας και τα δεδομένα είναι πολύ μικρά σε σχέση με τα επιτρεπτά όρια που έχουν τεθεί από το νομικό πλαίσιο. Πράγματι ανησυχήσαμε και εμείς και αποφασίσαμε να θέσουμε σε εφαρμογή τα προληπτικά μέτρα του 48ωρου και στη συνέχεια δώσαμε παράταση άλλες 24 ώρες προκειμένου σήμερα να είμαστε σε θέση, να μιλήσουμε με ακρίβεια βάζοντας τη σφραγίδα και την υπογραφή μου κάτω από τις μετρήσεις. Τον μόλυβδο να τον ξεχάσετε τόνισε ο κύριος Ραψομανίκης αναφερόμενος σε αυτό που δημιούργησε τις μεγαλύτερες φοβίες στον κόσμο, καθώς οι μετρήσεις έδειξαν πως τα ευρήματα είναι σε πολύ χαμηλά επίπεδα από τα επιτρεπτά όρια, ενώ οι άλλες βλαβερές ουσίες στις οποίες εστιάσαμε μας έδειξαν πως και εκεί δεν υπάρχει κανένα ζήτημα ανησυχίας. 


Μπορούμε να πούμε με σιγουριά πως ο κόσμος δε θα πρέπει να ανησυχεί και μπορεί να συνεχίσει τη ζωή του χωρίς κανένα φόβο. Σε ερώτηση μας για το γεγονός ότι δε τοποθετήθηκε μετρητής από την πρώτη στιγμή στην περιοχή του Εργοστασίου , λάβαμε την απάντηση πως δεν ήταν εφικτό , καθώς οι συνεργάτες του κυρίου Ραψομανίκη δε βρισκόταν στην πόλη και έπρεπε να ακολουθήσουν μια διαδικασία προκειμένου να ετοιμάσουν τους μετρητές για να πάνε και να τους τοποθετήσουν στα σημεία που θεωρούσαν πως θα υπήρχε καλύτερη δυνατότητα μέτρησης, όπως και την επόμενη ημέρα της φωτιάς, τους επέτρεψε η Πυροσβεστική να τοποθετήσουν μετρητή και εντός του χορού του εργοστασίου.