GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



Συνταγή για σουφλέ σοκολάτας

Λιώνουμε το Βιτάμ και τις όλες τις σοκολάτες σε μπεν μαρί. Για να κάνουμε μπεν μαρί χρησιμοποιούμε 2 κατσαρόλες. Μια μεγάλη και μι...


Λιώνουμε το Βιτάμ και τις όλες τις σοκολάτες σε μπεν μαρί.

Για να κάνουμε μπεν μαρί χρησιμοποιούμε 2 κατσαρόλες. Μια μεγάλη και μια μικρότερη. Βάζουμε νερό στην μεγάλη και μέσα της τοποθετούμε τη μικρότερη. Δεν θα πρέπει να ακουμπάει στο νερό και να ζεσταίνεται από αυτό, αλλά να από τον ατμό που δημιουργείται. Μη βάλετε γυάλινο μπολ όσο χοντρό γυαλί και αν έχει!

Στο μίξερ χτυπάω τη ζάχαρη με τα αυγά να αφρατέψουν. Στη συνέχεια, προσθέτω το μείγμα με το Βιτάμ και τις σοκολάτες και τέλος το αλεύρι, το μπέκιν πάουντερ και τις βανίλιες. Όλη η διαδικασία κρατάει συνολικά 10 με 15 λεπτά.

Στο τέλος, βάζουμε το μείγμα σε βουτυρωμένο ταψάκι ή σε μερίδες και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 15 με 20 λεπτά (μέχρι να δημιουργηθεί κρούστα από πάνω). Τα ατομικά σουφλεδάκια θέλουν πιο πολύ προσοχή οπότε 13 με 15 λεπτά είναι αρκετά! Εξαρτάται τόσο ρευστό το θέλουμε. Προσοχή! Μετά το 15λεπτο κάθε λεπτό έχει σημασία. Μην το αφήσετε περισσότερο γιατί θα μετατραπεί σε «κέικ».

Το πιο βασικό. Ο φούρνος που έχει ο καθένας. Πόσο δυνατός είναι και πόσο ομοιόμορφα ψήνει. Στην αρχή κάντε μια δοκιμή. Αφήστε ένα φορμάκι μέσα και μετρήστε 15 λεπτά. Βγάλτε το και τεστάρετε αν είναι έτσι όπως το θέλετε. Αν θέλετε τα σουφλεδάκια πιο υγρά, τα υπόλοιπα τα ψήνετε για 13 λεπτά… Αν τα θέλετε πιο «κέικ», τα υπόλοιπα τα ψήνετε περισσότερο. Έτσι θα ξέρετε τον φούρνο σας για τα σουφλεδάκια πόση ώρα ακριβώς χρειάζεται.

Όταν θέλουμε να το ξαναγευτούμε, κόβουμε ένα κομμάτι (αν το φτιάξαμε σε ταψάκι) ή ένα ατομικό σουφλεδάκι (το γυρνάμε ανάποδα) και το βάζουμε στο φούρνο μικροκυμάτων για 1 μόνο λεπτό!

*Σερβίρετέ το με μια μπάλα παγωτό βανίλια!!!

Καλή επιτυχία!!!


Υλικά Συνταγής

2 κουβερτούρες των 125γρ.
2 σοκολάτες Lacta των 85γρ.
1 κούπα ζάχαρη (240γρ).
1 Βιτάμ.
2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις (280γρ).*
1 κοφτή κουταλιά του γλυκού μπέικιν πάουντερ.*
2 βανίλιες.
5 αυγά.

*Εναλλακτικά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αλεύρι που φουσκώνει μόνο του.

Ιστοσελίδα είναι : http://www.mitsomageiremata.gr/
Σελίδα στο Facebook : https://www.facebook.com/mitsomageiremata/
Σελίδα στο Twitter : https://twitter.com/mitsomageiremat
Σελίδα στο Instagram : https://www.instagram.com/mitsomageiremata/