GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Πανικός στην Χαβάη: Έτοιμο να εκραγεί ηφαίστειο

Σε κατάσταση «κόκκινου συναγερμού» έχουν τεθεί οι αρχές στη Χαβάη, καθώς το μεγάλο ηφαίστειο της Κιλαουέα δείχνει έτοιμο να εκραγεί, ε...


Σε κατάσταση «κόκκινου συναγερμού» έχουν τεθεί οι αρχές στη Χαβάη, καθώς το μεγάλο ηφαίστειο της Κιλαουέα δείχνει έτοιμο να εκραγεί, εκτοξεύοντας υλικά και λάβα σε μία τεράστια απόσταση.

Οι ηφαιστειολόγοι που παρακολουθούν το φαινόμενο έχουν καταγράψει τουλάχιστον 250 σεισμικές δονήσεις μέσα στο τελευταίο 24ωρο και όλα δείχνουν ότι το αμέσως επόμενο διάστημα θα συμβεί ένα πολύ μεγάλο γεγονός.

Ο κρατήρας που φαίνεται ότι θα εκραγεί, είναι ο μεγαλύτερος από τους πέντε που συνθέτουν το τόξο της περιοχής. Νωρίτερα μέσα στην εβδομάδα, «άνοιξε» το έδαφος στην περιοχή Pu’u O’, στην περιοχή ανατολικά του ηφαιστείου.

Ο μεγαλύτερος από τους σεισμούς που έγιναν το τελευταίο 24ωρο ήταν 4,2 Ρίχτερ, αλλά καταγράφονται τουλάχιστον 10 σεισμοί κάθε ώρα, δείχνοντας στους γεωλόγους ότι το φαινόμενο βρίσκεται σε εξέλιξη και ότι αναμένεται πολύ σύντομα να φτάσει στην κορύφωσή του.

Η λάβα ωστόσο απειλεί κατοικημένες περιοχές, οι οποίες έχουν εκκενωθεί από τις αρχές του νησιού.