GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Ο Ολυμπιακός αντικατέστησε τον Όσκαρ Γκαρθία μετά την αποτυχία διεκδίκησης του πρωταθλήματος φέτος

Τρίτη φορά που ο Ολυμπιακός άλλαξε προπονητή μέσα στη χρονιά, μετά την παραίτηση του Όσκαρ Γκαρθία. Ενώ ξεκίνησε τη σεζόν με το Χάσι, ...


Τρίτη φορά που ο Ολυμπιακός άλλαξε προπονητή μέσα στη χρονιά, μετά την παραίτηση του Όσκαρ Γκαρθία. Ενώ ξεκίνησε τη σεζόν με το Χάσι, συνέχισε με το Λεμονή για να αναλάβει ο Καταλανός τεχνικός τον Ιανουάριο. Τρεις μήνες μετά, στις αρχές του Απριλίου, αποχώρησε με δική του θέληση από την ομάδα. Όταν οι ερυθρόλευκοι υποδέχτηκαν το Γκαρθία στις αρχές του χρόνου, βρισκόντουσαν στην 3η θέση της βαθμολογίας και θέλανε αυτή η αλλαγή να ανεβάσει τον Ολυμπιακό πιο ψηλά. Η ομάδα των 7 συνεχόμενων πρωταθλημάτων αποζητούσε από τον Γκαρθία ένα πιο επιθετικό παιχνίδι, με περισσότερες ευκαιρίες για τελικές φάσεις, ώστε να μείνει εντός της διεκδίκησης.

Ωστόσο στο διάστημα της παραμονής του, δεν κατάφερε να δείξει στη διοίκηση και στην ομάδα τη δυναμική αυτή που χρειαζόντουσαν και έτσι, μετά και την ισοπαλία με το Λεβαδειακό που ξεχείλισε το ποτήρι, ο Γκαρθία αποφάσισε να αποχωρήσει με τη σύμφωνη γνώμη της διοίκησης. Η ΠΑΕ Ολυμπιακός, φανερά δυσαρεστημένη από τα φετινά αποτελέσματα της ομάδας, προχώρησε άμεσα στην πρόσληψη άλλου προπονητή με σκοπό να έχει τον απαραίτητο χρόνο προετοιμασίας, ώστε η επόμενη σεζόν να είναι καλύτερη. Άλλωστε το φετινό πρωτάθλημα διεξήχθη με πολλά δυσάρεστα απρόοπτα, που κόστισαν βαθμολογικά στους ερυθρόλευκους.

Έτσι, μία εβδομάδα μετά την παραίτηση του Γκαρθία, ανακοινώθηκε ότι την τεχνική ηγεσία του Ολυμπιακού για την επόμενη αγωνιστική χρονιά θα αναλάβει ο Πέδρο Μαρτίνς.

O Μαρτίνς έρχεται από την Πορτογαλία και έχει κοουτσάρει μόνο εντός των συνόρων της. Είναι η πρώτη φορά λοιπόν που θα βρεθεί στο τιμόνι μιας ξένης ομάδας, ενώ στο παρελθόν έχει προπονήσει 6 πορτογαλικές ομάδες. Με την τελευταία μάλιστα, τη Γκιμαράες, κατάφερε να φθάσει πέρσι ως τον τελικό του Κυπέλλου Πορτογαλίας. Ο Μαρτίνς παρουσιάστηκε και επίσημα πριν από λίγες μέρες από τον Ολυμπιακό, δείχνοντας ξεκάθαρα την διάθεση του να «δέσει» την ομάδα και να προσπαθήσει για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Πάντως το φετινό πρωτάθλημα, εκτός από δυσάρεστα γεγονότα, είχε και μερικά παράδοξα. Έναν Ολυμπιακό 3ο στην κατάταξη, κάτι που είχε πάρα πολλά χρόνια να συμβεί. Μια ΑΕΚ πρωταθλήτρια, μετά από 24 ολόκληρα χρόνια, και έναν ΠΑΟΚ σε απόσταση αναπνοής από την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Το τοπίο αλλάζει και πλέον ΑΕΚ και ΠΑΟΚ, όχι μόνο διεκδικούν αλλά παίρνουν κιόλας. Ο ΠΑΟΚ το Κύπελλο πέρυσι, η ΑΕΚ το πρωτάθλημα φέτος και ένας από τους δύο το φετινό Κύπελλο- με τον Ολυμπιακό να έχει τεθεί εκτός. Κι ενώ τόσα χρόνια μιλούσαμε για την «αυτοκρατορία» του λιμανιού, βλέπουμε να αυξάνονται οι δυνατές ομάδες. Φυσικά μία από αυτές παραμένει ο Ολυμπιακός, απλά στην νέα σεζόν θα έχει να αντιμετωπίσει όχι μόνο τις αδυναμίες του αλλά και δύο δικέφαλους με αυξημένη αυτοπεποίθηση και διάθεση για ακόμα περισσότερες διακρίσεις.
Έτσι βέβαια, το Ελληνικό πρωτάθλημα αποκτά ακόμα περισσότερο ενδιαφέρον και αναμένεται στο μέλλον να βλέπουμε ακόμα πιο συναρπαστικά παιχνίδια!