GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



Εξαιρούνται του ΚΤΕΟ αυτοκίνητα στην Σαμοθράκη

Σύμφωνα με τη νέα κ.υ.α. εναρμόνισης οικ. 49372/3352/2017 (Β΄ 2726) από 20 Μαΐου 2018 εξαιρούνται της υποχρέωσης για περιοδικό τεχνικό...


Σύμφωνα με τη νέα κ.υ.α. εναρμόνισης οικ. 49372/3352/2017 (Β΄ 2726) από 20 Μαΐου 2018 εξαιρούνται της υποχρέωσης για περιοδικό τεχνικό έλεγχο – πλην των οχημάτων μεταφοράς επικινδύνων εμπορευμάτων (ADR) – τα οχήματα των υπόλοιπων κατηγοριών, τα οποία έχουν ταξινομηθεί και χρησιμοποιούνται αποκλειστικά σε μικρά νησιά, υπό την προϋπόθεση ότι δεν λειτουργούν ή πρόκειται να λειτουργήσουν σ’ αυτά Κέντρα Τεχνικού Ελέγχου ή Κινητές Μονάδες Τεχνικού Ελέγχου Οχημάτων (ΚΜΤΕΟ) [παρ.2δ του άρθρου 3 της (α) σχετ. κ.υ.α.]

Προς αποσαφήνιση των παραπάνω σας γνωρίζουμε τα εξής :

α) Μικρά νησιά νοούνται αυτά που περιγράφονται στο σημείο 17 του άρθρου 4 της προαναφερόμενης κ.υ.α.

β) Η ανωτέρω εξαίρεση αφορά τα οχήματα που στην άδεια κυκλοφορίας τους αναφέρεται σαν έδρα ή τόπος κατοικίας το μικρό νησί.

γ) Όχημα που στην άδεια κυκλοφορίας του αναφέρεται σαν έδρα ή τόπος κατοικίας το μικρό νησί και για οποιοδήποτε λόγο κυκλοφορήσει εκτός του μικρού νησιού σε περιοχή που υφίσταται τεχνικός έλεγχος, υπόκειται σε τεχνικό έλεγχο.

δ) Όχημα που στην άδεια κυκλοφορίας του αναφέρεται σαν έδρα ή τόπος κατοικίας το μικρό νησί και μεταβιβάζεται σε περιοχή που υφίσταται τεχνικός έλεγχος, υπόκειται σε περιοδικό τεχνικό έλεγχο πριν την ταξινόμησή του, εφόσον το όχημα έχει την υποχρέωση βάσει της θεσμοθετημένης συχνότητας τεχνικού ελέγχου [εφαρμογή έχει η διάταξη της αριθμ. οικ. Α 36348/3425/2013 (Β’ 2224) ] περί έκδοσης άδειας ‘’ΟΧΙ ΓΙΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ’’. Το αντίθετο δεν ισχύει.

ε) Από λήψεως της παρούσας καλούνται οι αρμόδιες Υπηρεσίες των Περιφερειών της Χώρας, όπως τροποποιήσουν ισχύοντα προγράμματα πρόσκλησης για τεχνικό έλεγχο οχημάτων, ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ 2 προκειμένου από 20/5/2018 να εφαρμόζεται η προαναφερόμενη εξαίρεση, με ενημέρωση των αρμοδίων για τον έλεγχο οχημάτων, υπηρεσιών.

Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ
ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΒΟΥΡΔΑΣ