GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



Συνελήφθησαν 2 διακινητές με 16 μη νόμιμους μετανάστες στην Ξάνθη

Συνελήφθησαν σήμερα (11-5-2018), τις πρώτες πρωινές ώρες και το πρωί, στο νομό Ξάνθης, από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξη...


Συνελήφθησαν σήμερα (11-5-2018), τις πρώτες πρωινές ώρες και το πρωί, στο νομό Ξάνθης, από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Σαπών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ροδόπης, δύο (2) αλλοδαποί, ένας 29χρονος υπήκοος Ιράκ και ένας 21χρονος υπήκοος Συρίας, οι οποίοι προωθούσαν παράνομα στο εσωτερικό της χώρας, δεκαέξι (16) μη νόμιμους μετανάστες υπηκόους Συρίας και Ιράκ.

Ειδικότερα, στην Εγνατία Οδό Κομοτηνής – Ξάνθης, οι αστυνομικοί πραγματοποίησαν σήμα στάσης σε όχημα, με οδηγό τον 21χρονο και συνοδηγό τον 29χρονο, πλην όμως ο οδηγός του δεν συμμορφώθηκε, ανέπτυξε ταχύτητα και ακολουθήθηκε από τους αστυνομικούς.

Ακολούθως, στον δυτικό κόμβο Ξάνθης, το αυτοκίνητο εξήλθε από την Εγνατία Οδό και κατευθύνθηκε σε αγροτική περιοχή όπου και ακινητοποιήθηκε, ενώ ο οδηγός μαζί με τον συνοδηγό, τράπηκαν πεζή σε φυγή. Άμεσα οι αστυνομικοί κατάφεραν να ακινητοποιήσουν τον 21χρονο, ενώ ο 29χρονος, ο οποίος κατάφερε αρχικά να διαφύγει, εντοπίσθηκε λίγες ώρες αργότερα, μετά από επιστάμενες έρευνες και συνελήφθη.

Σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στο εσωτερικό του οχήματος, διαπιστώθηκε ότι οι δύο διακινητές μετέφεραν με αυτό, παράνομα, στην ενδοχώρα δεκαέξι (16) μη νόμιμους μετανάστες.

Κατασχέθηκε το παραπάνω όχημα.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στην κα. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ροδόπης, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Σαπών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ροδόπης.