GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


O Ερντογάν συνδέει τους «8» με τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς, σκληρή αλλά καθαρή δήλωση Τσίπρα!

Η Ελλάδα είναι κράτος Δικαίου και έχει Πρωθυπουργό που σέβεται και γνωρίζει τις διαδικασίες της ελληνικής δικαιοσύνης και όχι Σουλτάνο...


Η Ελλάδα είναι κράτος Δικαίου και έχει Πρωθυπουργό που σέβεται και γνωρίζει τις διαδικασίες της ελληνικής δικαιοσύνης και όχι Σουλτάνο ώστε να μπορεί να υπόσχεται για τις αποφάσεις της!
Σφοδρή επίθεση κατά της Δύσης και ειδικότερα των Ευρωπαίων οι οποίοι στην Βάρνα του έθεσαν πιεστικά το ζήτημα της απελευθέρωσης των δύο Ελλήνων στρατιωτικών εξαπέλυσε ο Ταγίπ Ερντογάν.

Φορώντας στολή παραλλαγής, ο πρόεδρος της Τουρκίας από το Χατάι, κοντά στα σύνορα με τη Συρία, αναφέρθηκε για δεύτερη φορά μέσα σε λίγες μέρες στους δυο Έλληνες στρατιωτικούς.
Με αυστηρό τόνο, ο Ερντογάν ταυτόχρονα αναφέρθηκε και στο θέμα των 8 Τούρκων στρατιωτικών που έχουν ζητήσει άσυλο στην Ελλάδα, λέγοντας ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, είχε υποσχεθεί ότι θα το «τακτοποιήσει» εντός 15 ημερών, κάτι που όμως δεν έγινε ποτέ. Ο Ερντογάν μάλιστα, «συνέδεσε» το θέμα των «8» με την κράτηση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών στις φυλακές της Αδριανούπολης.

«Τις προάλλες συλλάβαμε τους Έλληνες αξιωματικούς που παραβίασαν τα σύνορα. Η Δύση ξεσηκώθηκε. «Δώστε τους μας πίσω» μας ζήτησαν πιεστικά. Μας συγχωρείτε, εμείς είμαστε ένα κράτος δικαίου, αυτή την στιγμή βρίσκονται στα χέρια της Δικαιοσύνης και η απόφαση είναι δική της» είπε ο πρόεδρος της Τουρκίας.


«Στην συνάντηση με τους Ευρωπαίους στη Βάρνα, το θέμα της τρομοκρατίας ήταν στην ημερήσια διάταξη. Αυτούς τους προδότες όλους, μία μέρα θα τους συλλάβουμε και θα τους φέρουμε στην χώρα μας. Και μέσα στη χώρα μας δεν θα τους αφήσουμε ήσυχους», είπε ο Ερντογάν, εννοώντας τους οπαδούς του ιμάμη Γκιουλέν, σε μία ομιλία του που απευθυνόταν σε στελέχη των τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων.

Πρωτοφανούς σκληρότητας ανακοίνωση του Μαξίμου
Με μία αιχμηρή ανακοίνωση απαντά το Μέγαρο Μαξίμου στον Τούρκο Πρόεδρο Ερντογάν, που «συνεχίσει έναν ακατανόητα ολισθηρό δρόμο προκλητικών επιθέσεων, συμψηφίζοντας δυο εντελώς ανόμοιες υποθέσεις».

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε πριν από λίγα λεπτά το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού, τονίζεται:
«Ο Τούρκος Πρόεδρος αν είχε να πει κάτι σε σχέση με την υπόθεση των 8 είχε την ευκαιρία να το πει τόσο κατ´ ίδιαν στον Έλληνα Πρωθυπουργό ή και δημόσια κατά την πρόσφατη επίσκεψή του
στην Αθήνα.

Σήμερα επιλέγει να συνεχίσει έναν ακατανόητα ολισθηρό δρόμο προκλητικών επιθέσεων, συμψηφίζοντας δυο εντελώς ανόμοιες υποθέσεις».

Και συνεχίζει σε αυστηρό τόνο, απαντώντας στη σύνδεση του θέματος των «8» που επιχείρησε ο πρόεδρος της Τουρκίας με το ζήτημα των δύο Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία: «Του ξεκαθαρίζουμε λοιπόν ότι η Ελλάδα είναι κράτος Δικαίου και έχει Πρωθυπουργό που σέβεται και γνωρίζει τις διαδικασίες της ελληνικής δικαιοσύνης και όχι Σουλτάνο ώστε να μπορεί να υπόσχεται για τις αποφάσεις της.

Αν επιθυμεί να είναι επικεφαλής ενός ευνομούμενου κράτους, οφείλει να δώσει εξηγήσεις για το λόγο που η Τουρκία κρατά ακόμη φυλακισμένους δυο Έλληνες στρατιωτικούς που δεν έκαναν τίποτα παραπάνω από το να περάσουν ορισμένα μέτρα στο Τουρκικό έδαφος, την ώρα που ερευνούσαν για παράνομες διελεύσεις.

Την ίδια στιγμή μάλιστα που γνωρίζει καλά, ότι αντίστοιχα περιστατικά στο παρελθόν και οι δυο πλευρές τα αντιμετώπιζαν στο πλαίσιο της συνεννόησης και της καλής θέλησης δυο γειτονικών χωρών, μελών μάλιστα της ίδιας στρατιωτικής συμμαχίας».