GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



Ευρ. Στυλιανίδης: Η Τουρκία ζει στη φυλακή της γεωγραφίας της

«Η ελληνική κυβέρνηση υποτίμησε, από την αρχή το θέμα, και έδειξε ότι έχει καθόλου καλά μελετημένη την τουρκική διπλωματία» δηλώνει, σ...


«Η ελληνική κυβέρνηση υποτίμησε, από την αρχή το θέμα, και έδειξε ότι έχει καθόλου καλά μελετημένη την τουρκική διπλωματία» δηλώνει, σε συνέντευξή του, ο Ευριπίδης Στυλιανίδης, μιλώντας για το ζήτημα που έχει προκύψει με την κράτηση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών.

Ο πρώην υπουργός και πρώην βουλευτής Ροδόπης της ΝΔ ερωτηθείς εάν είναι αισιόδοξος για θετική έκβαση σε σύντομο χρονικό διάστημα απαντά ότι «είναι λάθος διαπραγματευτικά αυτού του είδους οι προεκτιμήσεις» και υποστηρίζει πως «κύρια επιδίωξη της κυβέρνησης Ερντογάν είναι να ρίξει, και σε αυτό το θέμα, «οθωμανικό χαστούκι» με σκοπό να εδραιώσει το ρόλο της Τουρκίας ως ισότιμης περιφερειακής δύναμης».

Αναφερόμενος στην Κυπριακή ΑΟΖ και στην εκμετάλλευση των υδρογονανθράκων, ο κ. Στυλιανίδης υποστηρίζει ότι «η Τουρκία ζει στη φυλακή της γεωγραφία της, στην οποία, επιχειρεί τις τελευταίες δεκαετίες να εγκλωβίσει και την Ελλάδα».

Τέλος, μιλώντας για την ανάγκη συνταγματικής αναθεώρησης, ο πρώην υπουργός σημειώνει ότι «η πρώτη μεγάλη ανάγκη που υπάρχει σήμερα είναι να εφαρμόζεται το Σύνταγμα» ωστόσο πιστεύει ότι «αν πάρα ταύτα ανοίξει το θέμα, η ΝΔ δεν μπορεί να απουσιάζει».