GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Γιατί πρέπει να πλένετε ξεχωριστά ανοιχτόχρωμα και σκούρα ρούχα

Οι παλιές νοικοκυρές πάντα φρόντιζαν να ξεχωρίζουν όλα τα ανοιχτόχρωμα από τα σκουρόχρωμα ρούχα στο πλύσιμο για να μην καταστρέφονται ...


Οι παλιές νοικοκυρές πάντα φρόντιζαν να ξεχωρίζουν όλα τα ανοιχτόχρωμα από τα σκουρόχρωμα ρούχα στο πλύσιμο για να μην καταστρέφονται και να μην αλλάζουν χρώμα.

Ωστόσο, πολλοί είναι εκείνοι που χρησιμοποιούν πλέον ειδικά απορρυπαντικά ή χρωμοπαγίδες και βάζουν πλύσεις με ανοιχτόχρωμα και σκουρόχρωμα ρούχα μαζί. Γιατί όμως είναι καλύτερο να το αποφεύγετε και να τα πλένετε ξεχωριστά;

H απάντηση βρίσκεται στη θερμοκρασία του νερού κατά το πλύσιμο. Τα λευκά ρούχα και υφάσματα πρέπει να πλένονται σε ζεστό νερό. Ο λόγος; Η βρωμιά έχει την τάση να κάθεται στα ρούχα που δεν πλένονται σε ζεστό νερό, κάτι που φαίνεται ιδιαίτερα στα λευκά.

Από την άλλη πλευρά τα σκούρα πρέπει να πλένονται σε κρύο νερό καθώς μετά από πολλές πλύσεις με ζεστό νερό τα χρώματά τους μπορεί να ξεθωριάσουν. Το κρύο νερό αποτρέπει τέτοιες καταστάσεις και διατηρεί τα χρώματα των ρούχων σας ζωντανά για περισσότερο χρονικό διάστημα.