GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Αφού υπάρξει η μελέτη και οι απαιτούμενες εγκρίσεις… Σε επόμενο δημοτικό συμβούλιο θα παρθεί η τελική απόφαση για τη δημιουργία Λαϊκής Αγοράς στο Ζυγό, ξεκαθαρίζει ο Δήμαρχος Αβδήρων

Αφού υπάρξει η μελέτη και οι απαιτούμενες εγκρίσεις… Σε επόμενο δημοτικό συμβούλιο θα παρθεί η τελική απόφαση για τη δημιουργία Λα...


Αφού υπάρξει η μελέτη και οι απαιτούμενες εγκρίσεις…

Σε επόμενο δημοτικό συμβούλιο θα παρθεί η τελική απόφαση για τη δημιουργία Λαϊκής Αγοράς στο Ζυγό, ξεκαθαρίζει ο Δήμαρχος Αβδήρων

-Θα κληθούν εκπρόσωποι φορέων και μικροπωλητών, για να πάρουν μέρος στη συζήτηση

Γιώργος Τσιτιρίδης:

«Δεν πήραμε καμία απόφαση για το θέμα. Δεν θα μπορούσαμε άλλωστε, χωρίς την έγκριση της Περιφέρειας. Συζητήσαμε, σε πρώτη φάση, την πρόθεση που υπάρχει και μέχρι εκεί…»

Μετά και τις τελευταίες αντιδράσεις του εμπορικού και επαγγελματικού κόσμου της Ξάνθης, αλλά και τη δριμεία κριτική της αντιπολίτευσης, με σημείο αναφοράς πάντοτε την πρόθεση να δημιουργηθεί Λαϊκή Αγορά στην περιοχή του αεροδρομίου στο Ζυγό, ο Δήμαρχος Αβδήρων, κ. Γιώργος Τσιτιρίδης, ξεκαθαρίζει, μέσα από την εφημερίδα μας, ότι δεν πάρθηκε καμία απολύτως απόφαση από το δημοτικό συμβούλιο που να αναφέρει πως ιδρύεται νέα Λαϊκή Αγορά στο αεροδρόμιο του Ζυγού. Όπως διευκρινίζει ο ίδιος, απλά έγινε μία πρώτη συζήτηση του αιτήματος που ήρθε στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, όπου κατά τη διάρκεια αυτής αναπτύχθηκε περιληπτικά το αρχικό πλάνο.

Από εκεί και πέρα, το μόνο που αποφασίστηκε, συνεχίζει ο κ. Γ. Τσιτιρίδης, χωρίς μάλιστα να υπάρξουν αντιδράσεις από την πλευρά της αντιπολίτευσης, είναι το ίδιο θέμα να ξανασυζητηθεί σε επόμενο δημοτικό συμβούλιο, αφού υπάρξει η μελέτη και οι απαιτούμενες εγκρίσεις, προκειμένου δηλαδή να παρθεί η τελική απόφαση.

Αναλυτικότερα, υπογραμμίζει, με έμφαση, ο Δήμαρχος Αβδήρων, δεν έχει υπογραφεί καμία σύμβαση μεταξύ στρατού και Δήμου, ούτε έχει εγκριθεί το θέμα από το δημοτικό συμβούλιο. Σε επόμενη συνεδρίαση, που αναμένεται να πραγματοποιηθεί τους επόμενους μήνες, θα παρθεί η τελική απόφαση. Μάλιστα, όπως σημειώνει ο Δήμαρχος, στη συζήτηση θα κληθούν να πάρουν μέρος όλες οι εμπλεκόμενες πλευρές, εκπρόσωποι του ΕΒΕ Ξάνθης, του Εμπορικού Συλλόγου Ξάνθης, αλλά και των Μικροπωλητών Ξάνθης, οι οποίοι ενδιαφέρονται να δημιουργήσουν τη Λαϊκή Αγορά στο Ζυγό.


«Δεν πήραμε καμία απόφαση για δημιουργία Λαϊκής Αγοράς στο Ζυγό. Δεν θα μπορούσαμε, άλλωστε να πάρουμε μια τέτοια απόφαση χωρίς την έγκριση της Περιφέρειας. Το θέμα συζητήθηκε σε πρώτη φάση κατά τη διάρκεια συνεδρίασης του τελευταίου δημοτικού συμβουλίου Αβδήρων, για να επανέλθει σε επόμενο. Θα καλέσουμε εκπροσώπους των φορέων της περιοχής, αλλά και των μικροπωλητών για να γίνει η συζήτηση…» σχολιάζει, ενδεικτικά, ο κ. Γ. Τσιτιρίδης.

Τέλος, σε ότι αφορά τις αντιδράσεις που έχουν προκληθεί στο άκουσμα της είδησης ότι υπάρχει πρόθεση να δημιουργηθεί Λαϊκή Αγορά στο Ζυγό, ο Δήμαρχος Αβδήρων αναφέρει ότι, «είναι φυσιολογικό κάτι τέτοιο, μιας και έχουμε σύγκρουση συμφερόντων. Από εκεί και πέρα, η τελική απόφαση θα παρθεί σε επόμενο δημοτικό συμβούλιο…».