GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


ΠΟΚΚ προς ΥΠΑΑΤ: «Ξεσκεπάστε τη νοσηρή κατάσταση πώλησης αμνοεριφίων κάτω του κόστους»

Με επιστολή της προς τον Υπουργό κ. Ευάγγελο Αποστόλου η διοίκηση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Καταστηματαρχών Κρεοπωλών τον καλεί έστω...


Με επιστολή της προς τον Υπουργό κ. Ευάγγελο Αποστόλου η διοίκηση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Καταστηματαρχών Κρεοπωλών τον καλεί έστω και την ύστατη στιγμή να ξεσκεπάσει και να σταματήσει τον αθέμιτο ανταγωνισμό που δέχονται τα κρεοπωλεία από τις μεγάλες υπεραγορές – μάρκετ κρεάτων, οι οποίες πουλούν τα αμνοερίφια σε τιμές κάτω του κόστους.

Στην επιστολή η ΠΟΚΚ αναφέρει τα εξής:..

«Παρά τις αλλεπάλληλες επισημάνσεις της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Κρεοπωλών “περί αθέμιτου ανταγωνισμού από τις υπεραγορές – μάρκετ κρεάτων” και φέτος το Πάσχα γινόμαστε θεατές της “σφαγής” που οδηγεί στον αφανισμό του ‘Ελληνα κτηνοτρόφου. Μοιραία ο τρόπος λειτουργίας της ελεύθερης αγοράς θα καταστήσει σε μερικά χρόνια την ελληνική κτηνοτροφία “ανάμνηση”, η οποία θα διηγείται από τους παλαιότερους στους νεώτερους.

Οι παραδοσιακοί κρεοπώλες και φέτος, όπως άλλωστε κάθε χρόνο τη Μεγάλη Εβδομάδα, απορροφούν τη μεγαλύτερη ποσότητα αμνών και εριφίων γάλακτος στην τιμή που ζητά ο παραγωγός και η οποία αρμόζει στην ποιότητα του φρέσκου ελληνικού κρέατος.

Η ερώτησή μας προς τις ελεγκτικές αρχές είναι η εξής:

Πώς είναι δυνατόν, όταν το κοστολόγιο αγοράς των αμνοεριφίων είναι “άλφα”, όλες αυτές οι υπεραγορές να το πωλούν “άλφα δια δύο”;

Παρακαλούμε πολύ να ευαισθητοποιηθείτε πρώτιστα ως άνθρωποι, μετά ως καταναλωτές και τρίτον ως ελεγκτικές αρχές ώστε να ξεσκεπάσετε αυτή τη νοσηρή κατάσταση. Να αναδείξετε τον τρόπο με τον οποίο αυτοί οι κύριοι καταφέρνουν και πωλούν κάτω του κόστους. Θεωρούμε ότι θα πρέπει να κινηθείτε άμεσα γιατί το χρονικό διάστημα είναι πολύ περιορισμένο, ώστε να ενημερωθεί ο καταναλωτής και επιπλέον η Μεγάλη Εβδομάδα έφθασε και τα περιθώρια στενεύουν για τον ‘Ελληνα κτηνοτρόφο, αν φυσικά θέλετε να εξακολουθεί να υπάρχει.

Από τη διοίκηση
Ο πρόεδρος, Σταύρος Πέρρος
Ο γενικός γραμματέας, Σάββας Κεσίδης