GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



Σε αρνητική τροχιά ο κλάδος ένδυσης στην τοπική αγορά της Ξάνθης

Σε αρνητική τροχιά ο κλάδος ένδυσης στην τοπική αγορά της Ξάνθης Γιάννης Αλεξόπουλος: «Πλέον, ο καταναλωτής δεν κοιτά την ποιό...


Σε αρνητική τροχιά ο κλάδος ένδυσης στην τοπική αγορά της Ξάνθης

Γιάννης Αλεξόπουλος:
«Πλέον, ο καταναλωτής δεν κοιτά την ποιότητα, αλλά αυτό που είναι πιο κοντά στην τσέπη του…»


Συνεχίζει την αρνητική του πορεία ο κλάδος ένδυσης στην τοπική αγορά της Ξάνθης, λόγω των ραγδαίων οικονομικών εξελίξεων, αλλά και τη δεινή θέση στην οποία έχει περιέλθει η ελληνική βιοτεχνία ετοίμου ενδύματος τα τελευταία χρόνια. Μικρές αλλά και μεσαίες επιχειρήσεις του κλάδου «ασφυκτιούν» από τις παραπάνω πιέσεις, με τους εμπόρους των καταστημάτων να προβληματίζονται σοβαρά για το επαγγελματικό τους μέλλον. Η ανεργία στο νομό είναι ένας άλλος παράγοντας που επιδεινώνει την, έτσι και αλλιώς, άσχημη κατάσταση των επιχειρήσεων, καθώς στερεί εισοδήματα από τους πολίτες και επομένως έσοδα από τους εμπόρους.

Ακόμη όμως και η έναρξη του πασχαλινού ωραρίου λειτουργίας των τοπικών καταστημάτων, την Παρασκευή 30 Μαρτίου, δεν δημιουργεί υψηλές προσδοκίες στον εμπορικό κόσμο, σύμφωνα με επισημάνσεις του κ. Γιάννη Αλεξόπουλου, Προέδρου του Σωματείου Υφασματοπωλών και Ετοίμων Ενδυμάτων Ξάνθης, ο οποίος επισημαίνει, ενδεικτικά, πως, «συνεχίζουμε να κρατάμε μικρό καλάθι. Η περίοδος του Πάσχα δεν αναμένεται να ευνοήσει τον δικό μας κλάδο. Θεωρώ, ότι θα συνεχίσουμε στα ίδια χαμηλά επίπεδα χωρίς θετικές αλλαγές για τον τζίρο των καταστημάτων μας. Γενικά, ο κλάδος ένδυσης βρίσκεται σε δεινή θέση, αφού έχει να αντιμετωπίσει μια σειρά από αρνητικούς παράγοντες μεταξύ των οποίων και ο αθέμιτος ανταγωνισμός που δημιουργούν οι μεγάλες αλυσίδες καταστημάτων, αλλά και τα κινέζικα. Πλέον, ο καταναλωτής δεν κοιτά την ποιότητα, αλλά αυτό που είναι πιο κοντά στην τσέπη του. Δυστυχώς, ο καταναλωτής δεν έχει ούτε τη σωστή συνείδηση, όταν κάνει τις αγορές του. Δεν σκέφτεται τοπικά και ελληνικά. Με αυτό τον τρόπο, βέβαια, τα χρήματα που δίνει, δεν επιστρέφουν στον ίδιο, όπως θα γινόταν εάν τα έδινε για τα τοπικά και ελληνικά προϊόντα…».

Από ‘κει και πέρα, η κίνηση στην τοπική αγορά, τουλάχιστον την πρώτη ημέρα έναρξης του πασχαλινού ωραρίου λειτουργίας των καταστημάτων, σημειώνει ο ίδιος, δεν είχε κάποια διαφορά από τις υπόλοιπες, καθημερινές ημέρες, τι και αν ο καιρός είναι καλός.

«Θεωρώ ότι, ο δικός μας κλάδος δεν θα δει κάποια θεαματική διαφορά όσον αφορά την καταναλωτική κίνηση, αφού φέτος πέφτει πολύ νωρίς το Πάσχα. Τι να αγοράσει ο κόσμος; Κυκλοφορεί ακόμη με μπουφάν, ενώ οι βιτρίνες έχουν στολιστεί με ανοιξιάτικα. Οι περισσότεροι θα συμβιβαστούν με αυτά που έχουν. Εξάλλου, όπως είπαμε και παλιότερα, πλέον ο καταναλωτής ψωνίζει, όταν έχει ανάγκη από κάτι. Εάν δεν του χρειάζεται, δεν θα το πάρει. Ο κόσμος είναι πολύ «σφιγμένος» με τα οικονομικά του. Ενδεχομένως, εάν κάνει καλό καιρό συνεχόμενα για δυο – τρεις μέρες να αλλάξει η ψυχολογία του κόσμου, αφού οι αγορές προϋποθέτουν και καλή ψυχολογία…» συμπληρώνει ο κ. Γ. Αλεξόπουλος.