GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Κομισιόν: 29 εκατ. ευρώ στην Ελλάδα για αντιμετώπιση της ιλαράς

Το ποσό των 29 εκατ. ευρώ ανακοίνωσε ο Επίτροπος Υγείας Βιτένις Αντριουκάιτις ότι διαθέτει στην Ελλάδα για την αντιμετώπιση των αυξημέ...


Το ποσό των 29 εκατ. ευρώ ανακοίνωσε ο Επίτροπος Υγείας Βιτένις Αντριουκάιτις ότι διαθέτει στην Ελλάδα για την αντιμετώπιση των αυξημένων κρουσμάτων της ιλαράς απαντώντας σε Ερώτηση-Τοποθέτηση του Προέδρου του Κόμματος «ΕΛΛΑΔΑ – Ο ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ», Ευρωβουλευτή, Καθηγητή Νότη Μαριά στις 18 Απριλίου στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο.


Όπως επισήμανε ο Νότης Μαριάς «η ιλαρά καλπάζει στην Ελλάδα αυτή τη στιγμή. Τα τελευταία στοιχεία δείχνουν ότι από 1/5/2017 μέχρι 5/4/2018 είχαμε 2431 κρούσματα. Η πορεία των κρουσμάτων ιλαράς στην Ελλάδα είναι αυξητική, ενώ στην υπόλοιπη Ευρώπη είναι καθοδική. Ήδη αυτή τη στιγμή που μιλάμε έχουμε πάνω από 2500 κρούσματα και φυσικά αυτοί που υφίστανται τις συνέπειες είναι ηλικίας 25 έως 44 ετών».

Και ο Νότης Μαριάς συνέχισε: «Τα περισσότερα κρούσματα είναι στη Νότια Ελλάδα, έχουμε δει Ρομά οι οποίοι και αυτοί είναι στα κρούσματα και φυσικά τα προβλήματα εντείνονται λόγω της προσφυγικής κρίσης. Έχουμε τους επαγγελματίες της Υγείας, οι οποίοι και αυτοί έχουν κολλήσει».

Και ο Νότης Μαριάς κατέληξε: «Αντιλαμβάνεστε κύριε Επίτροπε ότι τα θέματα είναι πολύ σοβαρά στην Ελλάδα. Επομένως το ερώτημα είναι αν θα υπάρχει συνεργασία της Ελληνικής Κυβέρνησης με την Επιτροπή για το θέμα αυτό, αν η Ελλάδα είναι σ’ αυτή τη συμμαχία της Υγείας και πως θα αντιμετωπιστεί αυτό το ζήτημα στην Ελλάδα και στις υπόλοιπες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

Απαντώντας ο αρμόδιος Επίτροπος Υγείας Βιτένις Αντριουκάιτις είπε: «Θα’ θελα να αναφερθώ όντως και στην Ελλάδα. Ναι συνεργαζόμαστε με την Ελλάδα πάρα πολύ στενά. Και μάλιστα υπάρχει και ένα συγκεκριμένο σχέδιο, ψάχνω το όνομά του, Φοίβος ονομάζεται το σχέδιο αυτό, 29 εκατομμύρια θα δοθούν στην Ελλάδα προκειμένου να ασχοληθούν με ζητήματα που άπτονται του εμβολιασμού. Πάντως συνεργαζόμαστε πάρα πολύ στενά με τις Ελληνικές αρμόδιες Αρχές και την Ελληνική Κυβέρνηση, η οποία πραγματικά είναι πάρα πολύ δεκτική. Έχω μια πολύ καλή προσωπική σχέση με τον Υπουργό σας και έχω πολύ θετική συνεργασία μαζί του»