GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



Πρόωρες εκλογές στην Τουρκία στις 24 Ιουνίου

Πρόωρες βουλευτικές και προεδρικές εκλογές στην Τουρκία προκήρυξε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για τις 24 Ιουνίου. Είχ...


Πρόωρες βουλευτικές και προεδρικές εκλογές στην Τουρκία προκήρυξε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για τις 24 Ιουνίου.

Είχε προηγηθεί συνάντηση του Τούρκου Προέδρου με τον Ντεβλέτ Μπαχτσελί και η σύσκεψη, επί 2,5 ώρες, του κ. Ερντογάν με τα αρμόδια όργανα του κόμματός του.

Στις δηλώσεις του, ο Πρόεδρος της Τουρκίας εξήγησε την κίνηση αυτή επικαλούμενος τις έκτακτες εξελίξεις στην Συρία αλλά και την οικονομική κατάσταση.

Ο 70χρονος Μπαχτσελί, ο αρχηγός του εθνικιστικού κόμματος MHP, είναι πλέον ένας από τους κυριότερους συμμάχους του Τούρκου προέδρου -παρά την οξύτατη κριτική που του είχε ασκήσει πριν από χρόνια.

Οι πρόωρες διπλές εκλογές στη γειτονική χώρα είναι ιδιαίτερα σημαντικές, καθώς θα σηματοδοτήσουν την έναρξη της ισχύος των περισσότερων μέτρων που ενισχύουν τις εξουσίες του προέδρου της χώρας όπως αυτά εγκρίθηκαν με το δημοψήφισμα για την τροποποίηση του Συντάγματος το 2017.

Ο Μπαχτσελί δήλωσε χτες ότι «δεν υπάρχει κανένας λόγος να περιμένουμε περισσότερο», ισχυριζόμενος ότι «κύκλοι» -τους οποίους δεν κατονόμασε- προσπαθούν να προκαλέσουν χάος στην Τουρκία.

Πηγή: CNN Greece