GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



Θετικά μηνύματα για τον τουρισμό της Περιφέρειας ΑΜΘ από την Έκθεση MITT της Μόσχας

Με θετικά μηνύματα ολοκληρώθηκε η συμμετοχή της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης στην 25η διεθνή Έκθεση τουρισμού ΜΙΤΤ της...


Με θετικά μηνύματα ολοκληρώθηκε η συμμετοχή της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης στην 25η διεθνή Έκθεση τουρισμού ΜΙΤΤ της Μόσχας που πραγματοποιήθηκε από τις 13 έως τις 16 Μαρτίου στη ρωσική πρωτεύουσα. Η Περιφέρεια ΑΜΘ συμμετείχε στην Έκθεση ως συνεκθέτης με τον ΕΟΤ και στο stand της φιλοξενήθηκαν η Δημωφέλεια Καβάλας και ο Δήμος Νέστου.

Το stand της Περιφέρειας επισκέφτηκαν Ρώσοι τουριστικοί πράκτορες καθώς και εκπρόσωποι της Εκκλησίας της Ρωσίας, γεγονός που αποδεικνύει το ιδιαίτερο ρωσικό ενδιαφέρον για τους θρησκευτικούς προορισμούς της Ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης.


Σε αυτό το πλαίσιο, ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού ΑΜΘ και ο προϊστάμενος του ΕΟΤ στη Ρωσία κ.κ. Κώστας Αντωνιάδης και Πολύκαρπος Ευσταθίου συμφώνησαν να εργαστούν από κοινού ώστε να πραγματοποιηθεί ταξίδι εξοικείωσης Ρώσων δημοσιογράφων στην Περιφέρεια ΑΜΘ για να γνωρίσουν από κοντά τα εκκλησιαστικά μνημεία και τα ορθόδοξα μοναστήρια της περιοχής μας.

Εξάλλου, με αφορμή την Έκθεση ΜΙΤΤ, και στο πλαίσιο του Έτους Τουρισμού Ελλάδος – Ρωσίας, διοργανώθηκε ειδική εκδήλωση στην Πρεσβεία της Ελλάδας στη Μόσχα. Στην εκδήλωση, ο κ. Αντωνιάδης είχε την ευκαιρία να συναντηθεί, μεταξύ άλλων, με την Υφυπουργό Πολιτισμού της Ρωσίας κ. Αlla Manilova, με εκπροσώπους ρωσικών Μέσων Ενημέρωσης αλλά και τους εκπροσώπους του Συνοδικού Γραφείου Προσκυνηματικών Περιηγήσεων της Εκκλησίας της Ελλάδος, το οποίο προωθεί στο εξωτερικό την ανάπτυξη του θρησκευτικού τουρισμού στην Ελλάδα.

Η Έκθεση MITT της Μόσχας είναι η μεγαλύτερη τουριστική Έκθεση της Ρωσίας και της Κοινοπολιτείας Ανεξάρτητων Κρατών. Κάθε χρόνο προσελκύει εκπροσώπους της τουριστικής βιομηχανίας από περισσότερες από 70 ρωσικές Περιφέρειες και 80 χώρες του κόσμου.