GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Σωτήρης Ζαπάρτας: Ο αγροφυλακας που έσωσε την τιμή της Ελλάδας

Ο Σωτήρης Ζαπάρτας ήταν αγροφύλακας καταγόμενος από το χωριό Πόρος Φερών Έβρου και σύμφωνα με την ιστορία έσωσε την τιμή της Ελλάδος, πρ...

Ο Σωτήρης Ζαπάρτας ήταν αγροφύλακας καταγόμενος από το χωριό Πόρος Φερών Έβρου και σύμφωνα με την ιστορία έσωσε την τιμή της Ελλάδος, πριν από 32 χρόνια, σε ένα τραγικό επεισόδιο που εξελίχθηκε στα ελληνοτουρκικά σύνορα.

«Όταν ο στρατιώτης ΖΗΣΗΣ ΚΑΡΑΓΩΓΟΣ έπεσε νεκρός από τα τουρκικά πυρά και αφού στον χώρο υπήρχαν υπήρχαν άλλοι δυο Έλληνες στρατιώτες σε κατάσταση σοκ και μάλιστα ο ένας τραυματίας ,ο αγροφύλακας ΖΑΠΑΡΤΑΣ ΣΩΤΗΡΙΟΣ έτυχε να είναι κοντά στο επεισόδιο και αφού πρώτα έστειλε τον γιο του με το τρακτέρ να ειδοποίηση τους στρατιώτες του φυλακίου έτρεξε πήρε το όπλο ενός εκ τον στρατιωτών και ανταπέδωσε τα πυρά σκοτώνοντας κατά πληροφορίες τρεις Τούρκους στρατιώτες .

Μετά το συμβάν η τότε μυστικές και στρατιωτικές υπηρεσίες εξαφάνισαν και κάλυψαν τα στοιχεία για να μην υπάρξουν αντίποινα .

Δυστυχώς η πολιτεία φέρθηκε με τον χειρότερο τρόπο σ´ έναν πραγματικό ΗΡΩΑ σ´ έναν άνθρωπο που χωρίς δεύτερη σκέψη πήρε το όπλο και υπερασπίστηκε την πατρίδα !!
ΕΙΝΑΙ ΕΥΘΥΝΗ ΟΛΩΝ ΜΑΣ ΝΑ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΤΙΜΗΣΟΥΜΕ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΘΑΝΑΤΟΥ ΕΝΑΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΗΡΩΑ ,ΤΟΝ ΑΓΡΟΦΥΛΑΚΑ ΖΑΠΑΡΤΑ ΣΩΤΗΡΙΟ» αναφέρει σε ανάρτησή του fb ο Κώστας Αλεξανδρής.

Σύμφωνα με σχόλιο του Αντιδημάρχου Φερών Νίκου Γκότση «στην επόμενη συνεδρίαση της Δημοτικής Κοινότητας Φερών θα έρθει θέμα με την ονομασία της πλατείας του Πόρου σε «ΠΛΑΤΕΙΑ ΖΑΠΑΡΤΑ ΣΩΤΗΡΙΟΥ και υπάρχουν σκέψεις και για μια προτομή του εκεί».