GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Στις φυλακές της Τουρκίας παραμένουν οι Έλληνες στρατιωτικοί. Ο εισαγγελέας απέρριψε εκ νέου το αίτημα για αποφυλάκιση

Αρνητική ήταν, για ακόμα μια φορά, η απόφαση του εισαγγελέα σε ό,τι αφορά το νέο αίτημα αποφυλάκισης των δύο Ελλήνων στρατιωτικών που κρ...

Αρνητική ήταν, για ακόμα μια φορά, η απόφαση του εισαγγελέα σε ό,τι αφορά το νέο αίτημα αποφυλάκισης των δύο Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται σε φυλακές υψίστης ασφαλείας στην Αδριανούπολη, με την αιτιολογία ότι δεν έχουν μόνιμη διεύθυνση στην Τουρκία.

Όπως έγινε γνωστό, οι δύο Έλληνες θα παραμείνουν προφυλακισμένοι μέχρι να εξεταστούν όλα τα στοιχεία, ενώ σύμφωνα με πηγές από το πρακτορείο «Αναντολού», το μεσημέρι της Τρίτης οι δικηγόροι των δύο Ελλήνων στρατιωτικών, κατέθεσαν αίτημα αποφυλάκισης, ζητώντας να αντικατασταθεί η προφυλάκιση από όρους κατ’ οίκον περιορισμού.

Το δικαστήριο που εξέτασε άμεσα το αίτημα, αποφάσισε να παραμείνουν προφυλακισμένοι οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί, με την αιτιολογία ότι δεν έχουν σταθερή διεύθυνση στην γείτονα.

Υπενθυμίζεται ότι τη Δευτέρα o Ζαν Κλοντ Γιούνκερ και o Ντόναλντ Τουσκ έθεσαν το θέμα στη συνάντηση που είχαν με τον Τούρκο πρόεδρο στη Βάρνα.

Μάλιστα, η συζήτηση για το θέμα είχε διάρκεια είκοσι λεπτών και, σύμφωνα με Ευρωπαίο διπλωμάτη, ο πρόεδρος της Κομισιόν είπε στον Τούρκο πρόεδρο: «Είσαι ηγέτης, δεν κινδυνεύεις από δύο στρατιωτικούς που χάθηκαν στα χιόνια. Πρέπει να κάνουν Πάσχα στα σπίτια τους», επισημαίνοντας ότι η ημερομηνία αυτή είναι η 8η Απριλίου.

Ο κ. Ερντογάν του απάντησε, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, πως το θέμα είναι στα χέρια των Τούρκων δικαστών, οι οποίοι «θα το εκτιμήσουν στη σωστή του διάσταση», όπως είπε χαρακτηριστικά.

Στις δηλώσεις του ο κ. Γιούνκερ εξέφρασε την εμπιστοσύνη του στις τουρκικές αρχές «ότι θα επιλύσουν το ζήτημα των δύο στρατιωτικών πριν από το ορθόδοξο Πάσχα».