GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



Άνοδος στάθμης υδάτων ποταμών Έβρου και Άρδα

Εξαιτίας των έντονων βροχοπτώσεων των τελευταίων ημερών και σύμφωνα με τη ρηματική διακοίνωση του Υπουργείου Εξωτερικών της Βουλγαρίας ό...


Εξαιτίας των έντονων βροχοπτώσεων των τελευταίων ημερών και σύμφωνα με τη ρηματική διακοίνωση του Υπουργείου Εξωτερικών της Βουλγαρίας όπου αναφέρεται ότι στις 28 και 29 Μαρτίου, αναμένεται η συνολική ποσότητα νερού από τις λεκάνες απορροής των ποταμών Έβρου, Τούντζα και Άρδα να φτάσει περίπου τα 1300 μ3/sec, η στάθμη των υδάτων στους ποταμούς Έβρο και Άρδα υπερβαίνει το όριο συναγερμού και παραμένει πάνω από το όριο επικινδυνότητας πρόκλησης πλημμυρών.

Παράλληλα, σύμφωνα πάντα με τη ρηματική διακοίνωση, η ποσότητα των υδάτων μετά το φράγμα του Ιβαήλοβγκραντ αναμένεται να φτάσει τα 730 μ3/sec.

Ήδη από την προηγούμενη Κυριακή υπήρξε τεχνητή εκτόνωση του φαινομένου με το άνοιγμα των θυροφραγμάτων στην περιοχή του Πυθίου, όπου περίπου 7.000 στρέμματα έχουν πλημμυρίσει.

Όλες οι εμπλεκόμενες υπηρεσίες του Έβρου και της Περιφέρειας βρίσκονται σε κατάσταση αυξημένης ετοιμότητας Πολιτικής Προστασίας. Παρακολουθούν την εξέλιξη του πλημμυρικού φαινόμενου, εξετάζουν τα δεδομένα που προκύπτουν καθ’ όλο το 24ωρο, εκτιμούν την κατάσταση και λαμβάνουν τα προβλεπόμενα μέτρα.

Καλούμε τους πολίτες να μην πλησιάζουν στις όχθες των ποταμών, να μην ανεβαίνουν στα αναχώματα, να συμμορφώνονται με τις υποδείξεις των κατά τόπους αρμοδίων φορέων και να παρακολουθούν τις ανακοινώσεις της Πολιτικής Προστασίας.