GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



Αλέξανδρος Κοντός: «Τοπικές Αρχές, φορείς, κοινωνίες, πρέπει να είμαστε σε εγρήγορση και να ενεργήσουμε από κοινού για να στηρίξουμε το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο και να διεκδικήσουμε την ενίσχυσή του, αντί της συρρίκνωσης στην οποία το καταδικάζει η Κυβέρνηση»

Ο πρ. Βουλευτής και πρ. Υπουργός κ. Αλέξανδρος Κοντός έκανε την ακόλουθη δήλωση: Όσα προβλέπονται στο Νόμο 4521 καθώς επίσης και η...


Ο πρ. Βουλευτής και πρ. Υπουργός κ. Αλέξανδρος Κοντός έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Όσα προβλέπονται στο Νόμο 4521 καθώς επίσης και η σχετική Υπουργική Απόφαση 37818 που υπεγράφη μόλις τρεις μέρες μετά, επιβεβαιώνουν, για ακόμη μία φορά, ότι η ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, όπως και γενικότερα αυτή η Κυβέρνηση, λειτουργεί αποκλειστικά με ψηφοθηρικές και πελατειακές σκοπιμότητες ακόμα και στον τομέα της παιδείας και κυρίως στον πολύ ευαίσθητο χώρο των Πανεπιστημίων. 

Με την απόφαση του κ. Γαβρόγλου να εφαρμοστούν τα πλέον ελαστικά όρια στις μετεγγραφές των φοιτητών είναι προφανές ότι ουσιαστικά οδηγούνται σε συρρίκνωση ή ακόμα και σε απαξίωση και μαρασμό σημαντικά Πανεπιστήμια της Περιφέρειας, ιδιαίτερα σε πιο ευαίσθητες περιοχές όπως είναι η Θράκη στην οποία το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο είναι στρατηγικός πυλώνας κοινωνικής και οικονομικής ανάπτυξης και πολιτισμού. 

Μία τέτοια εξέλιξη θα ήταν από πολλές απόψεις δραματική για την εθνικά «ευαίσθητη» περιοχή μας και γι’ αυτό είναι απαραίτητο να αντιδράσουμε και να συντονίσουμε τις ενέργειές μας όλοι. 

Τοπικές Αρχές, φορείς, κοινωνίες, πρέπει να είμαστε σε εγρήγορση και να ενεργήσουμε από κοινού για να στηρίξουμε το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο και να διεκδικήσουμε την ενίσχυσή του, αντί της συρρίκνωσης στην οποία το καταδικάζει η Κυβέρνηση.