GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


«Επικίνδυνο το «ενδιαφέρον» ΗΠΑ – ΝΑΤΟ για την δημιουργία νατοϊκής βάσης στην Αλεξανδρούπολη»

Τις επόμενες μέρες αναμένονται στην Αλεξανδρούπολη, ΑμερικανοΝΑΤΟικοί αξιωματούχοι, για επαφές σχετικά με τη βάση ελικοπτέρων που σχεδιά...


Τις επόμενες μέρες αναμένονται στην Αλεξανδρούπολη, ΑμερικανοΝΑΤΟικοί αξιωματούχοι, για επαφές σχετικά με τη βάση ελικοπτέρων που σχεδιάζεται στο λιμάνι. Στόχος είναι να αποτελέσει ενδιάμεση βάση για τις εγκαταστάσεις που υπάρχουν ήδη στη Βαλκανική (Βουλγαρία, Ρουμανία), ενώ δεν αποκλείεται η αναβάθμισή της σε ορμητήριο για στρατιωτικές επιχειρήσεις σε ολόκληρη την περιοχή της Αν. Μεσογείου και των Βαλκανίων.

Την βάση όχι τυχαία, την βλέπουν ως σημείο στήριξης των επιχειρήσεών τους σε κοντινή απόσταση από τη στρατηγική γι’ αυτούς περιοχή της Μαύρης Θάλασσας, όπου το ΝΑΤΟ θέλει να ενισχύσει τη δύναμη πυρός του. Μια βάση που μπορεί, εξαιτίας των δυσχερειών που έχουν αυτήν την περίοδο με την Τουρκία, να παίξει ρόλο για τα αμερικανοΝΑΤΟικά σχέδια ηλεκτρονικής παρακολούθησης τόσο της Μαύρης Θάλασσας όσο και των Στενών του Βοσπόρου. Από τα Στενά διέρχεται ετησίως σχεδόν τετραπλάσιος αριθμός πλοίων από αυτά που περνούν τη διώρυγα του Παναμά και τριπλάσιος σε σχέση με τη διώρυγα του Σουέζ

Διασταυρώνονται σημαντικά ανταγωνιστικά σχέδια στην Ενέργεια και τους αγωγούς μεταφοράς της, όπως είναι της Ρωσίας και των ΗΠΑ, οι δρόμοι μεταφοράς εμπορευμάτων, όπως είναι ο νέος κινεζικός «δρόμος του μεταξιού».

Διασταυρώνονται αντιτιθέμενες επιδιώξεις αστικών τάξεων, όπως της τουρκικής και της ελληνικής, οι οποίες επιδιώκουν αναβαθμισμένο ρόλο στην περιοχή.

Το ποιος θα ωφεληθεί από αυτόν το σχεδιασμό των ΗΠΑ το ομολογεί ο Αμερικανός πρέσβης.

Οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ έχουν επιδιώξεις στη Βόρεια Ελλάδα, που βρίσκεται όχι μόνο στην «καρδιά» της Βαλκανικής χερσονήσου, αλλά και σε σημείο κρίσιμο για τα διάφορα και συχνά αντικρουόμενα, ανταγωνιστικά σχέδια μεταφοράς της Ενέργειας, των εμπορευμάτων, που εκπονούν διάφορες δυνάμεις.

Ενώ μέρα με τη μέρα οι ανταγωνισμοί οξύνονται και η τουρκική επιθετικότητα αυξάνεται, η κυβέρνηση αντιστρέφει την πραγματικότητα και δείχνει ως «προστάτες» τις ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ και την ΕΕ. «Όσο περισσότερα αμερικανικά κανόνια, τόσο το καλύτερο», ψιθυρίζουν σε ελεύθερη μετάφραση τα στελέχη της Κυβέρνησης. Είναι χαρακτηριστική η προσπάθεια διάφορων ΜΜΕ να εμφανίσουν τον αμερικανικό 6ο Στόλο ως υπερασπιστή της ελληνικής ή κυπριακής κυριαρχίας απέναντι στην τουρκική προκλητικότητα, όταν η Ουάσιγκτον υιοθετεί σταθερά το ρόλο του Πόντιου Πιλάτου σε όλες τις κρίσιμες στιγμές, με πιο πρόσφατες τον εμβολισμό ελληνικού λιμενικού σκάφους στα Ιμια, την παρεμπόδιση του γεωτρύπανου στο οικόπεδο «3» της κυπριακής ΑΟΖ κ.λπ.

Οι τελευταίες εξελίξεις που επιβεβαιώνουν ότι η χώρα μπαίνει πιο βαθιά στο σπιράλ επικίνδυνων ιμπεριαλιστικών σχεδιασμών, πρέπει να χτυπήσουν καμπανάκι.

Απάντηση σε αυτά τα σχέδια είναι η συσπείρωση και δράση σε ένα ισχυρό αντιπολεμικό-αντιιμπεριαλιστικό κίνημα.

Καλούμε το λαό της πόλης μας και της περιοχής μας να μετουσιώσει την δικαιολογημένη ανησυχία του σε επαγρύπνηση και οργανωμένη πάλη ενάντια στην πολιτική της κυβέρνησης, στη συμμετοχή στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ. Να αγωνιστεί για την ανατροπή αυτής της βαρβαρότητας που εναλλάσσει τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο και την «ιμπεριαλιστική ειρήνη» με το πιστόλι στον κρόταφο.

Παλεύουμε για:

  • Απεμπλοκή της Ελλάδας από τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους
  • Καμιά αλλαγή των συνόρων και των συνθηκών που τα καθορίζουν
  • Να πάρει απάντηση η προσπάθεια της κυβέρνησης να καλλιεργήσει ψευδαισθήσεις για το ρόλο των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ.
  • Την επιστροφή των Ελλήνων στρατιωτών από τις ΝΑΤΟϊκές αποστολές.
  • Τo κλείσιμο της Βάσης στη Σούδα και όλων των Βάσεων και στρατηγείων.
  • Αποδέσμευση από ΝΑΤΟ και ΕΕ με το λαό νοικοκύρη στον τόπο του.