GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



Α. Δημοσχάκης: Τραγικές ολιγωρίες για το Ελληνικό Σχολικό Συγκρότημα του Μονάχου

Για την ανάγκη να προχωρήσουν με πιο γοργό ρυθμό οι διαδικασίες για το Ελληνικό Σχολικό Συγκρότημα του Μονάχου, μετά την ολιγωρία που επέδ...

Για την ανάγκη να προχωρήσουν με πιο γοργό ρυθμό οι διαδικασίες για το Ελληνικό Σχολικό Συγκρότημα του Μονάχου, μετά την ολιγωρία που επέδειξε το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών μίλησε σε παρέμβασή του στην Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Ελληνισμού της Διασποράς την προηγούμενη Πέμπτη (22/02) ο Βουλευτής Έβρου κι Επίτιμος Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ, Αναστάσιος Δημοσχάκης.

Συγκεκριμένα είπε ότι:

Τον Φεβρουάριο του 2016 μαζί με τον συνάδελφό του, Γιώργο Ουρσουζίδη του ΣΥΡΙΖΑ μετέβησαν στο Μόναχο για επίσημη ενημέρωση σχετικά με την πορεία των έργων στο Ελληνικό Σχολικό Συγκρότημα.

Μέχρι τις 30 Ιουνίου του ιδίου έτους έπρεπε να είχε παραδοθεί ο ξυλότυπος και επειδή αναμενόταν επιπλέον χρηματοδότηση κατέθεσε Επίκαιρη Ερώτηση στον Υπουργό Υποδομών διεκδικώντας μαζί με τον Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ την εκταμίευση του ποσού.

Το Υπουργείο Μεταφορών ολιγώρησε με αποτέλεσμα να μην τηρηθούν τα προβλεπόμενα χρονοδιαγράμματα για την ολοκλήρωση των προσχεδιασμένων εργασιών μέχρι τις 31 Αυγούστου του 2017.

Ο ίδιος επισκέφτηκε μαζί με τον Βουλευτή Β’ Θεσσαλονίκης, Σάββα Αναστασιάδη, τον Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων , τον Δήμαρχο Αθηναίων για να ασκηθούν επί πλέον πιέσεις προς τους ομολόγους τους μέσω και των δικτύων Προέδρων Κοινοβουλίων & Δημάρχων των πρωτευουσών της Ε.Ε.

Πρέπει να συνεργαστούν τα Υπουργεία που είναι αρμόδια για να αποτραπεί κατ’αρχήν η ενεργοποίηση της ρήτρας επιστροφής του οικοπέδου και να επισπευθούν οι διαδικασίες ώστε να ολοκληρωθεί τελικά το έργο, το οποίο επιθυμεί η Ελληνική Κοινότητα του Μονάχου .

Αναλυτικά η παρέμβασή του:

«Καλωσορίζουμε το Γ Γ για άλλη μια φορά κι ευχαριστούμε πολύ για την ενημέρωση. Είναι γεγονός ότι στην τελευταία σας επίσκεψη, που πραγματοποιήσατε εδώ στην αρμόδια Επιτροπή, μας γεμίσατε αισιοδοξία, από την απαισιοδοξία, η οποία προέκυψε από ολιγωρία και αδιαφορία του αρμόδιου Υπουργείου Υποδομών & Μεταφορών.

Θέλω, να γνωστοποιήσω και στους καλούς μας συναδέλφους εδώ ότι το Φεβρουάριο του 2016, το Προεδρείο της Βουλής των Ελλήνων, τον ομιλούντα και τον συνάδελφό μας Ουρσουζίδη Γιώργο μας συμπεριέλαβε σε μια αποστολή, προκειμένου, να έρθουμε σ’ επαφή με την ελληνική κοινότητα του Μονάχου με την εκεί Πρόξενο, αλλά και με τις θεσμικές υπηρεσίες της Βαυαρίας, αλλά και του Δήμου Μονάχου.

Ο στόχος ήταν, καταρχήν, να μπορέσουμε, να ενημερωθούμε και κατά δεύτερον, να μεταφέρουμε την επιθυμία και το όλο κλίμα της Ελλάδας στην εκεί κοινότητα. Τα έργα ήταν σε εξέλιξη. Είχαμε χειμώνα βαρύ και ήδη είχε προβλεφθεί μέχρι 30/6 να παραδοθεί ο ξυλότυπος, ο οποίος ως γνωστόν σχεδόν τελείωνε. Αναμενόταν, όμως, μια επιπλέον χρηματοδότηση από την πλευρά της Ελλάδος και γι’ αυτό όταν επιστρέψαμε, κύριε Πρόεδρε, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, εδώ στην Αθήνα, ο ομιλών κατέθεσε ερώτηση επίκαιρη στον Υπουργό, τον κ. Σπίρτζη και στα ίδια έδρανα καθίσαμε με τον κ. συνάδελφό του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. και διεκδικήσαμε από κοινού άμεσες ενέργειες, δηλαδή, εγγραφή και εκταμίευση αυτού του ποσού, που ήταν απαραίτητο, προκειμένου να περατωθεί μέχρι 30/6 του 2016 αυτή η υποχρέωση κι αυτή η εργασία και, κυρίως, του ξυλότυπου.

Δυστυχώς, όμως, ο Υπουργός μας διαβεβαίωσε ότι είχε εγγράψει το απαιτούμενο ποσό .Επέμενα στη δευτερολογία μου ότι δε μας αρκεί η εγγραφή. Θα μείνουμε ικανοποιημένοι, εάν μας πείτε ότι έχετε εκταμιεύσει το ποσό.

Δυστυχώς, δεν έγινε αυτό, που έπρεπε, γι’ αυτό κατηγορώ του Υπουργείο Υποδομών – Μεταφορών ότι ολιγώρησε και αδιαφόρησε με αποτέλεσμα να μην τηρήσουμε αυτά, τα οποία συμφωνήσαμε, ώστε οι επόμενες οικοδομικές εργασίες έπρεπε, να περατωθούν μέχρι 31/8 του 2017, ώστε στην 15 Σεπτεμβρίου που ανοίγουν τα σχολεία, να είναι πλήρως έτοιμο για χρήση. Μπήκε στη διαδικασία το Υπουργείο Παιδείας ως αναρμόδιο σ’ αυτή τη φάση της συμφωνίας, που είπαμε ότι, πραγματικά, το Ελληνικό Κράτος δεν τήρησε τις υποσχέσεις κι αυτά που συμφωνήθηκαν.

Ωστόσο, επειδή εμείς θεωρούμε ότι αυτό είναι ένα βασικό μέρος της ζωής αυτών των ανθρώπων, που διαβιούν στην πόλη του Μονάχου και στην ευρύτερη περιοχή της Βαυαρίας και, συνεχώς, το έχουμε αναδείξει. Εγώ, έχω καταθέσει, τουλάχιστον, τέσσερις με πέντε ερωτήσεις γραπτές, δύο επίκαιρες & αγνώστου αριθμού κοινοβουλευτικές αναφορές.
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.xanthionair.gr

Επισκεφθήκαμε με τον κ. Αναστασιάδη, όταν παρέδωσα το αντικείμενο του απόδημου ελληνισμού στο Δήμαρχο της Αθήνας, γιατί υπάρχει ένα δίκτυο δημάρχων της Ευρώπης, που θα μπορούσαν, ν’ ασκήσουν πιέσεις προς την πλευρά του Δημάρχου του Μονάχου. Επίσης, επισκεφθήκαμε τον εδώ Πρέσβη της Γερμανίας, δραστηριοποιήσαμε τον πρώην Πρόεδρο της Βουλής και, μάλιστα, με πολύ καλή διάθεση ο κ. Πετσάλνικος, επειδή έχει και μια ιδιαίτερη σχέση με τη Βαυαρία, παρενέβη κατ’ επανάληψη και είναι ένας χρήσιμος άνθρωπος, που πιστεύω ότι θα σας φανεί κι εσάς χρήσιμος. Όμως, θα πρέπει, να καθίσετε σ’ επίπεδο δύο-τριών Υπουργείων, που είναι αρμόδια, να επισπευσθεί η διαδικασία, διότι, δυστυχώς, θα χάσουμε αυτό, το οποίο μας ανήκει κι έχουν, πραγματικά, διατεθεί αρκετά χρήματα προς αυτή την κατεύθυνση.

Με αυτή τη γενική τοποθέτησή, κ. Γενικέ, να μας φέρετε καλά νέα κι εμείς ως Ν.Δ. είμαστε στην διάθεσή σας, να βοηθήσουμε και παρά το ότι εσείς έχετε την υπογραφή και τη σφραγίδα του Κράτους, εμείς, όμως, βάζουμε πλάτη σ’ αυτό το θέμα και θα πρέπει όλοι μαζί να το διεκδικήσουμε, να το αναδείξουμε και να πετύχουμε αυτό, το οποίο πραγματικά θέλει Ελληνική Κοινότητα του Μονάχου.

Σας ευχαριστώ πολύ».