GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Ενισχύεται η τουριστική προβολή των Αβδήρων μετά τις τελευταίες αρχαιολογικές ανασκαφές, που έφεραν στο φως σημαντικά ευρήματα. Γιώργος Τσιτιρίδης:

Ενισχύεται η τουριστική προβολή των Αβδήρων μετά τις τελευταίες αρχαιολογικές ανασκαφές, που έφεραν στο φως σημαντικά ευρήματα Γιώ...


Ενισχύεται η τουριστική προβολή των Αβδήρων μετά τις τελευταίες αρχαιολογικές ανασκαφές, που έφεραν στο φως σημαντικά ευρήματα

Γιώργος Τσιτιρίδης:
«Ακόμη περισσότεροι επισκέπτες θα θελήσουν να επισκεφτούν την περιοχή, μόλις προβληθούν και παρουσιαστούν οι καινούργιοι αρχαιολογικοί «θησαυροί» από το Αρχαιολογικό Μουσείο…»

Τα ευρήματα που έφερε στο φως η αρχαιολογική σκαπάνη στους οικισμούς του Δήμου Αβδήρων, στο πλαίσιο της κατασκευής του TAP στην Περιφερειακή Ενότητα Ξάνθης, αναμένεται να ενισχύσουν σημαντικά την τουριστική προβολή του Δήμου και της περιοχής γενικότερα, σύμφωνα με εκτιμήσεις του Δημάρχου Αβδήρων, κυρίου Γιώργου Τσιτιρίδη, καθώς, όπως υπογραμμίζει, θα προσελκύσουν ακόμη περισσότερους επισκέπτες, οι οποίοι θα θελήσουν να γνωρίσουν τους καινούριους αρχαιολογικούς «θησαυρούς», μόλις αυτοί προβληθούν και παρουσιαστούν από το Αρχαιολογικό Μουσείο.

Είναι γεγονός, τονίζει ο κ. Γ. Τσιτιρίδης ότι, το Αρχαιολογικό Μουσείο Αβδήρων αποτελεί έναν ισχυρό πόλο έλξης για δεκάδες επισκέπτες στην περιοχή. Οι νέες ανακαλύψεις στους οικισμούς του Δήμου, όπως Σούνιο, Γρήγορο κ.α., θα συμβάλουν στην ακόμη μεγαλύτερη προβολή του τουριστικού προϊόντος, πιστεύει ο ίδιος και όχι άδικα, αφού ήδη έχουν προκαλέσει έντονο ενδιαφέρον στην τοπική κοινωνία με το που έγιναν γνωστές.

Αξίζει να σημειωθεί, σε αυτό το σημείο, πως το Αρχαιολογικό Μουσείο Αβδήρων που λειτουργεί από τον Ιανουάριο του 2000, εντάσσεται στον κατάλογο με τα καλύτερα και τα πιο σύγχρονα μουσεία του κόσμου. Η έκθεση του περιλαμβάνει αντικείμενα από τις ανασκαφές στην ευρύτερη περιοχή των Αβδήρων (7ος αι. π.Χ. έως 13ος αι. μ.Χ.) και αναπτύσσεται σε τρεις θεματικές ενότητες: α) Δημόσιος Βίος β) Ιδιωτικός Βίος γ) Ταφικά Έθιμα.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει το πλούσιο ενημερωτικό υλικό για την αρχαϊκή πόλη των Αβδήρων και η έκθεση των καθημερινών χρηστικών αντικειμένων του Δημόσιου και Ιδιωτικού Βίου. Στην ενότητα των Ταφικών εθίμων, ο επισκέπτης εντυπωσιάζεται από την αναπαράσταση των τάφων με τους αυθεντικούς σκελετούς και τα προσωπικά αντικείμενα του νεκρού, στεφάνια, κοσμήματα, παιχνίδια, αγγεία, ειδώλια, όπως ακριβώς βρέθηκαν κατά τη διάρκεια των ανασκαφών.

Ο Δήμος, από την πλευρά του, βοηθάει στο μέτρο των δικών του δυνατοτήτων και αρμοδιοτήτων, προκειμένου να διευκολύνει το έργο της αρχαιολογικής υπηρεσίας, συντηρώντας και καθαρίζοντας με τα μηχανήματα που διαθέτει τους αρχαιολογικούς χώρους, όταν αυτό απαιτηθεί. Ενώ, συμμετέχει επικουρικά, πάντοτε, στις εκδηλώσεις της αρχαιολογικής υπηρεσίας στα Άβδηρα ως συνδιοργανωτής. Τέτοιες εκδηλώσεις θα γίνουν τον Απρίλιο, αλλά και τον Ιούνιο, περιλαμβάνοντας προγράμματα επισκέψεων στους αρχαιολογικούς χώρους για το ενδιαφερόμενο κοινό.