GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Απαντά στον Ιρφάν Χατζηγκενέ ο Δήμος Μύκης, για το θέμα της αποκομιδής των απορριμμάτων, δια του Αντιδημάρχου του

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΞΑΝΘΗΣ ΔΗΜΟΣ ΜΥΚΗΣ Ταχ.Δ/νση: Σμίνθη Ν. Ξάνθης Ταχ.Κώδικας: 67100 Πληροφορίες: ΠΛΟΥΜΙΣΤΟΥ ΔΗΜΗΤ...



ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΞΑΝΘΗΣ
ΔΗΜΟΣ ΜΥΚΗΣ
Ταχ.Δ/νση: Σμίνθη Ν. Ξάνθης
Ταχ.Κώδικας: 67100
Πληροφορίες: ΠΛΟΥΜΙΣΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΑ
Φαξ: 2541352335
Τηλέφωνο: 2541352326
 Ε-maildimitra.ploumistou@dimosmykis.gr




Σμίνθη, Μαρτίου 2018
Αριθ. Πρωτ.: 1980

ΠΡΟΣ: κ. Χατζηγκενέ Ιρφάν
 (Θ. Δούκα 14, Ξάνθη, Τ.Κ.67100)

 Εσωτερική Διανομή:  Αρχείο

ΘΕΜΑ: «Καθαρισμός κοινόχρηστων χώρων οικισμών Δήμου Μύκης».

Σχετ.: Η από 13-03-2018 Επιστολή σας.

1.- Σε απάντηση της ανωτέρω σχετικής επιστολής σας και αναφορικά με τα διαλαμβανόμενα σε αυτή, σας γνωρίζουμε τα ακόλουθα αναφορικά με θέματα που άπτονται της αρμοδιότητας της Υπηρεσίας μας:

α. Ο Δήμος μας έχοντας υπόψη τις ανάγκες καθαρισμού των κοινόχρηστων χώρων του τρέχοντος έτους στους οικισμούς Εχίνου, Κενταύρου, Γλαύκης, Σμίνθης, Ωραίου, Μύκης, Μελιβοίων, Κύκνου, Κοτύλης, Πάχνης, Δημαρίου, Άνω – Μέσες – Κάτω Θέρμες, Ιαματικές Πηγές, Μέδουσα, Σατρών και Τεμένους, κίνησε τη διαδικασία διακήρυξης Ανοιχτού Ηλεκτρονικού Διαγωνισμού (CVP – 90511000-2) σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν. 4412/2016 (ΦΕΚ 147Α΄/8-8-2016) «Δημόσιες Συμβάσεις Έργων, Προμηθειών και Υπηρεσιών (προσαρμογή στις Οδηγίες 2014/24/ΕΕ και 2014/25/ΕΕ)», μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας του ολοκληρωμένου πληροφοριακού συστήματος [Εθνικό Ηλεκτρονικό Σύστημα Δημοσίων Συμβάσεων (ΕΣΗΔΗΣ)].

Στην συγκεκριμένη διακήρυξη, λαμβάνοντας υπόψη τις σχετικές δεσμεύσεις που θέτει η ισχύουσα προς τούτο νομοθεσία (άρθρο 25 του Ν. 4412/2016), ορίστηκε με σαφήνεια και λεπτομέρεια η περιγραφή των φυσικών / νομικών πρόσωπων ή ενώσεων φυσικών /νομικών προσώπων, ημεδαπών / αλλοδαπών που είχαν δικαίωμα συμμετοχής στο διαγωνισμό, οι ελάχιστες προϋποθέσεις συμμετοχής (κριτήρια ποιοτικής επιλογής) – αποδεικτικά μέσα καθώς και τα αναγκαία δικαιολογητικά τα οποία θα άπρεπε να προσκομιστούν από τον κάθε συμμετέχοντα.

Ως εκ τούτου και με δεδομένο ότι η Υπηρεσία μας κίνησε τη διαδικασία ενός Ανοιχτού Ηλεκτρονικού Διαγωνισμού δεν μπορεί να γίνει αντιληπτό με ποιον νόμιμο τρόπο θα μπορούσε να εντάξει τον όρο της εντοπιότητας, όπως ισχυρίζεστε στην επιστολή σας, προκειμένου κάποια τοπική επιχείρηση να προκριθεί ως ο ανάδοχος του υπόψη διαγωνισμού. Εξάλλου το να κατακυρωθεί ο διαγωνισμός σε κάποια τοπική επιχείρηση μόνο όφελος θα μπορούσε να προκύψει στο Δήμο μας και στην τοπική κοινωνία μας ευρύτερα.

β. Επιπρόσθετα σας γνωρίζουμε ότι η κατακύρωση του ανωτέρω διαγωνισμού πραγματοποιήθηκε στην ανάδοχο εταιρία «Περιβαλλοντικές Επιχειρήσεις Ε.Π.Ε., RECATEC», που εδρεύει στη Πόλη της Κομοτηνής και στην οδό Χρ. Τσουντά 16 με ΑΦΜ:099763538, ΔΟΥ: (ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ), Τ.Κ. 69100, η οποία προσκόμισε όλα τα απαραίτητα που προέβλεπαν τα τεύχη του διαγωνισμού με αποτέλεσμα για χρονικό διάστημα δώδεκα μηνών, δηλαδή από την 1-1-2018 έως την 31-12-2018 να εκτελεί παροχή υπηρεσίας με τίτλο «ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΩΝ ΧΩΡΩΝ ΟΙΚΙΣΜΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΥΚΗΣ».

Επίσης η ανωτέρω εταιρεία, ως γνωστή για τη δραστηριότητά της στο χώρο αποκομιδής των αστικών στερεών αποβλήτων, κατέχει όλες τις νόμιμες άδειες που απαιτούνται για την συγκεκριμένη εργασία και διαθέτει όχι μόνο τον απαραίτητο εξοπλισμό που προέβλεπε ο παραπάνω διαγωνισμός αλλά και επιπλέον τον οποίο μάλιστα μπορεί να χρησιμοποιεί επικουρικά, εφόσον το επιθυμεί, για να καθίσταται άμεσος και ευχερής ο καθαρισμός των κοινοχρήστων χώρων στους εν λόγω οικισμούς (π.χ. σε περιόδους αιχμής, σε κάθε έτερο αστάθμητο παράγοντα ήθελε προκύψει κ.α.). Εξάλλου ως γνώστης της φυσιογνωμίας της περιοχής αρμοδιότητας του Δήμου μας έχετε ιδία πείρα των δυσκολιών που προκύπτουν από την μεγάλη διασπορά των οικισμών, το στενό και δύσκολο οδικό δίκτυο το οποίο παρουσιάζει έντονες κλίσεις, τις δύσκολες καιρικές συνθήκες ειδικά κατά την διάρκεια του χειμώνα κ.λ.π.

Πέραν όμως των ανωτέρω δεν θα πρέπει να παραβλεφθεί και το γεγονός ότι η συγκεκριμένη εταιρεία δραστηριοποιείται εδώ και χρόνια στο Ν. Ξάνθης και όλο το προσωπικό που έχει προσλάβει μέχρι σήμερα, για την εκτέλεση της συγκεκριμένης εργασίας, απαρτίζεται στο σύνολό του από κατοίκους του Δήμου Μύκης.

2.- Συναφώς θα πρέπει να τονιστεί ότι η καθαριότητα των οικισμών μας παραμένει μέχρι σήμερα πρωταρχικής σημασίας θέμα και παράλληλα αποτελεί ένα σοβαρό στοίχημα για το Δήμο μας. Αυτός εξάλλου είναι ο λόγος όπου για μια ακόμη φορά δαπανάται ένα σημαντικό ποσό με αποτέλεσμα, η όποια διαδικασία ανάθεσης να υπόκειται στην εφαρμογή των νεοεφαμοζόμενων διατάξεων του Ν. 4412/2016 με τη διενέργεια Ανοιχτού Ηλεκτρονικού Διαγωνισμού.

3.- Σε αυτό το στοίχημα θα θέλαμε να έχουμε συμπαραστάτες όλους τους δημότες μας, οι οποίοι ως ενεργοί πολίτες επιβλέποντας –– ελέγχοντας – σχολιάζοντας καλοπροαίρετα το δύσκολο έργο της καθαριότητας, θα συμβάλλουν να εμπεδωθεί ένα υγιές κλίμα εμπιστοσύνης και αλληλεγγύης.

4.- Κατ΄ επέκταση των ανωτέρω εκτιμούμε ότι τα διαλαμβανόμενα της επιστολής σας, με την ιδιότητα ως ενός εκ των έμπειρων και καταξιωμένων αιρετών – δημοσίων προσώπων το τόπου μας, έχουν καλή πρόθεση με στόχο την αναβάθμιση των δυσπρόσιτων περιοχών του Δήμου μας και γι΄ αυτό το λόγο την όποια παρέμβασή σας καλούμαστε να την εκλάβουμε ως πολύτιμη και εποικοδομητική σε κάθε κατεύθυνση.-

Ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ
ΚΑΒΑΣ ΚΕΝΑΝ