GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



Σε συνάντηση με την ΕΣΑμεΑ… «Δεν θα περικοπούν τα αναπηρικά επιδόματα» λέει ο Οργανισμός Προνοιακών Επιδομάτων

Σε συνάντηση με την ΕΣΑμεΑ… «Δεν θα περικοπούν τα αναπηρικά επιδόματα» λέει ο Οργανισμός Προνοιακών Επιδομάτων – Διαβεβαίωση προς ...


Σε συνάντηση με την ΕΣΑμεΑ…
«Δεν θα περικοπούν τα αναπηρικά επιδόματα» λέει ο Οργανισμός Προνοιακών Επιδομάτων
– Διαβεβαίωση προς τους εκπροσώπους της Ομοσπονδίας
– Σταθερό το καθεστώς κρίσης της αναπηρίας και χορήγησης παροχών
– Στόχος να πληρώνονται τα επιδόματα αναπηρίας σε σταθερή ημερομηνία
Δεν τίθεται ζήτημα περικοπών στα αναπηρικά επιδόματα διαβεβαίωσε ο διοικητής του Οργανισμού Προνοιακών Επιδομάτων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΟΠΕΚΑ) Στυλιανός Πλιάκης, σε συνάντησή του με τον πρόεδρο και το γενικό γραμματέα της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία (ΕΣΑμεΑ), Γιάννη Βαρδακαστάνη και Γιάννη Λυμβαίο.
Σύμφωνα με τον ΟΠΕΚΑ, οι εκπρόσωποι της ΕΣΑμεΑ ενημερώθηκαν για την πορεία υλοποίησης του πιλοτικού προγράμματος χορήγησης προνοιακών επιδομάτων αναπηρίας σε άτομα που διαμένουν μόνιμα στην Περιφέρεια Αττικής και υποβάλλουν για πρώτη φορά αίτηση.

Σταθερό το καθεστώς κρίσης της αναπηρίας

Ο κ. Πλιάκης διαβεβαίωσε τους εκπροσώπους των αναπήρων πως δεν μεταβάλλεται το προϊσχύον καθεστώς κρίσης της αναπηρίας και χορήγησης παροχών, παρά μόνο ως προς το σκέλος της βέλτιστης εξυπηρέτησης των ατόμων με αναπηρία.
Στόχος του ΟΠΕΚΑ είναι τα προνοιακά επιδόματα αναπηρίας να πληρώνονται από τον ΟΠΕΚΑ σε σταθερή, γνωστή σε όλους, ημερομηνία, με διαφάνεια και αδιάβλητες διαδικασίες.