GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Αγορά πλοιαρίου για την Πυροσβεστική Υπηρεσία Καβάλας

Η ειδική γραμματέας Διαχείρισης Τομεακών ΕΤ ΕΤΠΑ και ΠΣ του Υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης κ. Ευγενία Φωτονιάτα κοινοποίησε στο α...


Η ειδική γραμματέας Διαχείρισης Τομεακών ΕΤ ΕΤΠΑ και ΠΣ του Υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης κ. Ευγενία Φωτονιάτα κοινοποίησε στο αρχηγείο του Πυροσβεστικού σώματος την απόφαση της σύμφωνα με την οποία εντάσσεται στο επιχειρησιακό πρόγραμμα του ΕΣΠΑ «Υποδομές μεταφορών, περιβάλλον, και αειφόρος ανάπτυξη 2014-2020» η πράξη προμήθειας δύο πυροσβεστικών πλοίων για την ασφάλεια της ναυσιπλοΐας.

Η πράξη αφορά στην προμήθεια δύο Πυροσβεστικών Πλοίων ανοικτής θαλάσσης, τα οποία θα χρησιμοποιούνται σε δράσεις ασφάλειας της ναυσιπλοΐας, καθώς και έρευνας και διάσωσης στη θάλασσα.

Συγκεκριμένα, τα πυροσβεστικά αυτά πλοία θα καλύψουν τους λιμένες Λαυρίου και Καβάλας που ανήκουν στο Αναλυτικό Διευρωπαϊκό Δίκτυο Μεταφορών, προκειμένου να χρησιμοποιούνται κυρίως σε κατασβεστικές επιχειρήσεις πυρκαγιών μικρής, μεσαίας και μεγάλης έντασης σε πλοία παντός τύπου, καθώς και σε πυρκαγιές σε παράκτιες εγκαταστάσεις (π.χ. διυλιστήρια) εντός των λιμένων που θα τοποθετηθούν, αλλά και στις ευρύτερες γεωγραφικά θαλάσσιες, παράκτιες και παράλιες περιοχές των λιμένων.

Τα συγκεκριμένα πλοία, πέραν των κυρίων καθηκόντων τους πυρασφάλειας των πλοίων, δύναται να συμμετέχουν επίσης σε επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης ναυαγών στις περιοχές κάλυψης, αλλά και στις ευρύτερες γεωγραφικά θαλάσσιες, παράκτιες και παράλιες περιοχές των λιμένων, ενώ επίσης δύναται να συνδράμουν και σε επιχειρήσεις εκτός των περιοχών κάλυψης, εφόσον αυτό απαιτείται λόγω έκτακτων συνθηκών. Ο προϋπολογισμός για την αγορά των πλοίων φθάνει στο ποσό των 12 εκ ευρώ.