GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Έλληνες στρατιωτικοί: Θα συμπληρώσουν ένα μήνα κρατούμενοι στη φυλακή της Αδριανούπολης

Ένα μήνα θα παραμείνουν κρατούμενοι στις φυλακές υψίστης ασφαλείας της Αδριανούπολης οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί, όπως φαίνεται από το...


Ένα μήνα θα παραμείνουν κρατούμενοι στις φυλακές υψίστης ασφαλείας της Αδριανούπολης οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί, όπως φαίνεται από το ραντεβού που έχει οριστεί μεταξύ των συνηγόρων τους και του Τούρκου δικαστή.

Πληροφορίες που μεταδίδει ο ΣΚΑΪ αναφέρουν ότι οι ουσιαστικές εξελίξεις στην υπόθεση των δύο ανδρών αναμένονται στις 30 Μαρτίου, οπότε και έχει οριστεί η εν λόγω συνάντηση και αναμένεται να τεθεί επί τάπητος το θέμα της προφυλάκισης των Ελλήνων στρατιωτικών και να εξεταστούν όλα τα δεδομένα.

Υπενθυμίζεται ότι οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί συνελήφθησαν σε τουρκικό έδαφος την 1η Μαρτίου.

Τζανακόπουλος: Πρώτο μέλημα της κυβέρνησης η επιστροφή των δύο στρατιωτικών

Κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης πολιτικών συντακτών την Τετάρτη, ο Δημήτρης Τζανακόπουλος υπογράμμισε ότι το θέμα της επιστροφής των δύο Ελλήνων στρατιωτικών το συντομότερο δυνατόν παραμένει «πρώτο μέλημα της ελληνικής κυβέρνησης».

«Στο πλαίσιο αυτό παίρνουμε όλες τις αναγκαίες διπλωματικές πρωτοβουλίες, προκειμένου να διασφαλίσουμε τη γρήγορη επιστροφή των δύο αξιωματικών στη χώρα μας» επεσήμανε σχετικά.

Αβραμόπουλος: Περιττή κλιμάκωση

«Περιττή κλιμάκωση» που κινδυνεύει «να τεθεί εκτός ορίων», χαρακτήρισε τη σύλληψη των δύο Ελλήνων ο επίτροπος Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας στην ΕΕ, Δημήτρης Αβραμόπουλος.

Ο κ. Αβραμόπουλος, όπως αναφέρει σε δημοσίευμά της η ιστοσελίδα EUobserver, προέτρεψε τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να τους ελευθερώσει, λέγοντας: «Κανένα λογικό άτομο δεν θα ισχυριζόταν ότι κινδύνευσε η ασφάλεια της χώρας του επειδή δύο στρατιώτες έχασαν το δρόμο τους στα σύνορα».