GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Ο Δήμαρχος Ξάνθης στον Κουβέλη: ΤΡΕΙΣ ΜΗΝΕΣ ΣΤΟ ΣΥΡΤΑΡΙ ΣΑΣ το αίτημά μας για το Στρατόπεδο Αναλογίδη

Ο Δήμαρχος Ξάνθης έθεσε ευθέως στον Αναπληρωτή Υπουργό Εθνικής Άμυνας αίτημα αξιοποίησης του Στρατοπέδου, την στιγμή που σε κάποιους άλλ...

Ο Δήμαρχος Ξάνθης έθεσε ευθέως στον Αναπληρωτή Υπουργό Εθνικής Άμυνας αίτημα αξιοποίησης του Στρατοπέδου, την στιγμή που σε κάποιους άλλους Δήμους, το Υπουργείο είναι «απλόχερο»…
*Αν δεν σκοπεύει να το αξιοποιήσει ο Στρατός, ας το παραχωρήσουν στο Δήμο Σταυρούπολης να το αξιοποιήσει ο Δήμος!

Το αίτημα αξιοποίησης του Στρατόπεδου Αναλογίδη στην Σταυρούπολη, έθεσε ο Δήμαρχος Ξάνθης ευθέως τόσο κατά την συνάντησή τους στην Αντιπεριφέρεια Ξάνθης στην λιτή δεξίωση της Κυριακής όσο και στην εξέδρα των επισήμων όταν τους δόθηκε ο χρόνος να ανταλλάξουν μερικές κουβέντες.
Στις δηλώσεις του στους δημοσιογράφους μετά την παρέλαση ο Δήμαρχος Ξάνθης Χαράλαμπος Δημαρχόπουλος μάλιστα μάλλον τους εξέπληξε… ευχάριστα, αφού ενώ βρίσκονταν δίπλα στον Αναπληρωτή Υπουργό Εθνικής Άμυνας, έκανε αναφορά τόσο στους κρατούμενους Έλληνες στρατιωτικούς από τους Τούρκους, όσο και στο υπό εγκατάλειψη άδειο στρατόπεδο Αναλογίδη της Σταυρούπολης.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Δημάρχου Ξάνθης όπως τις αποτύπωσε η κάμερα του Xanthi cahnnel έχουν ως εξής:

«Τιμούμε σήμερα με την αρμόζουσα δόξα και σεβασμό, την μεγαλύτερη ίσως διπλή γιορτή, της Χριστιανοσύνης και την Ελληνικότητας. Τιμούμε τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου αλλά τιμούμε και όλους αυτούς στους οποίους χρωστάμε σήμερα την Ελευθερία μας. Το 1821 είναι οδηγός για τις επόμενες γενιές μέχρι και σήμερα και αυτό βλέπουμε να συμβαίνει σε όλους τους αγώνες που διαδραματίστηκαν της Ελλάδας τα επόμενα χρόνια. Ευχόμαστε και ελπίζουμε να συνεχίσουμε με οδηγό και όραμα των αγώνων, των ηρώων του 1821 και να συμφωνήσω και εγώ οι οικογένειες μαζί με τους Έλληνες αξιωματικούς που κρατούνται σήμερα -αδίκως- στην Ανδριανούπολη να κάνουν Ανάσταση στα σπίτια τους.

Δράττω με την ευκαιρία που είναι και ο Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας εδώ να θυμίσω την υπόσχεση που έχει δοθεί από την Κυβέρνηση για το Στρατόπεδο Αναλογίδη και να επιβεβαιώσω επίσης ότι η επιστολή του Δημάρχου είναι εδώ και 3 μήνες στο γραφείο του Υπουργού Εθνικής Άμυνας, προκειμένου αν δεν σκοπεύουν να το αξιοποιήσουν να το παραχωρήσουν στο Δήμο Ξάνθης, να το αξιοποιήσει ο Δήμος».

-Κύριε Κουβέλη… Πόσους ακόμη μήνες θα πρέπει να παραμένει αναπάντητο το αίτημα του Δήμο Ξάνθης στα συρτάρια σας;