GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Ποιοι πρέπει να περάσουν από την εφορία πριν υποβάλλουν τη φορολογική δήλωση

Μπορεί το ετήσιο ραντεβού των φορολογούμενων με την εφορία να αργεί αλλά χιλιάδες φορολογούμενοι πριν ξεκινήσουν τη διαδικασία συμπλήρωσης...

Μπορεί το ετήσιο ραντεβού των φορολογούμενων με την εφορία να αργεί αλλά χιλιάδες φορολογούμενοι πριν ξεκινήσουν τη διαδικασία συμπλήρωσης της φορολογικής δήλωση θα χρειαστεί να περάσουν από την εφορία τους.

Συγκεκριμένα θα πρέπει να επισκεφθούν υποχρεωτικά τη Δ.Ο.Υ. τους οι φορολογούμενοι που συμπλήρωσαν το 18ο έτος της ηλικίας τους, όσοι παντρεύτηκαν ή υπέγραψαν σύμφωνο συμβίωσης το 2017, αλλά και οι φορολογούμενοι που δεν εισέπραξαν το 2017 ενοίκια από την εκμίσθωση των ακινήτων.

Οι νέοι που συμπλήρωσαν το 18ο έτος της ηλικίας τους θα πρέπει να αποκτήσουν Αριθμό Φορολογικού Μητρώου, όσοι παντρεύτηκαν θα πρέπει να δηλώσουν την έγγαμη σχέση, όσοι υπέγραψαν σύμφωνο συμβίωσης θα πρέπει να το δηλώσουν για να έχουν τη ίδια φορολογική αντιμετώπιση με τους έγγαμους, ενώ όσοι χώρισαν θα δηλώσουν τη διακοπή της έγγαμης σχέσης για να ακυρωθούν στο ηλεκτρονική έντυπο της δήλωσης τα στοιχεία της συζύγου ή του συζύγου.

Την εφορία τους θα πρέπει να επισκεφθούν υποχρεωτικά πριν την υποβολή της δήλωσης και οι φορολογούμενοι που έχουν ανείσπρακτα ενοίκια προκειμένου να μην φορολογηθούν για αυτά.

Πάντως μέχρι στιγμής το υπουργείο Οικονομικών δεν έχει ανακοινώσει πότε θα ανοίξει η ηλεκτρονική πύλη του Taxisnet. Το μόνο που είναι γνωστό ότι δεν θα αλλάξουν οι δόσεις πληρωμής τους φόρου. Ο φόρος εισοδήματος που θα προκύψει από την εκκαθάριση της δήλωσης μπορεί να εξοφληθεί είτε εφάπαξ είτε σε 3 ίσες διμηνιαίες δόσεις εκ των οποίων η πρώτη μέχρι 31 Ιουλίου, η δεύτερη έως 28 Σεπτεμβρίου και η τρίτη μέχρι 30 Νοεμβρίου.