GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Γιατί τα αυτόνομα αυτοκίνητα θα πρέπει να πλένονται στο χέρι;

Το πλύσιμο του αυτοκινήτου στο χέρι έχει εκλείψει σε μεγάλο βαθμό, ειδικά από τους ιδιοκτήτες τους, αλλά υπάρχει πολύ μεγάλη πιθανότητα ...

Το πλύσιμο του αυτοκινήτου στο χέρι έχει εκλείψει σε μεγάλο βαθμό, ειδικά από τους ιδιοκτήτες τους, αλλά υπάρχει πολύ μεγάλη πιθανότητα να επιστρέψει στις συνήθειές μας. Και αυτό γιατί σύμφωνα με ρεπορτάζ του CNN στις ΗΠΑ, η αυτόνομη τεχνολογία που έρχεται ολοταχώς θα συνδυάζεται και με το πλύσιμο στο χέρι.

Ακούγεται περίεργο και διόλου high tech αλλά ο λόγος είναι μάλλον απλός: τα συστήματα αυτόματης οδήγησης βασίζονται, πέρα από τα στοιχεία από το δορυφορικό GPS και σε δεδομένα από κάμερες και αισθητήρες. Η λειτουργία των οποίων, που έχει άμεση σχέση με την ασφάλεια όχι μόνο των επιβατών του μεμονωμένου οχήματος αλλά και όλων όσων κινούνται ταυτόχρονα και παράλληλα μαζί του, επηρεάζεται από τυχόν σκουπίδια ή λάσπες που ενδεχόμενα υπάρχουν πάνω τους.

Έτσι θα πρέπει να παραμένουν καθαρά, ενώ τα αυτόματα πλυντήρια που υπάρχουν μέχρι στιγμή δεν είναι προγραμματισμένα κατάλληλα ώστε να προσέχουν το συγκεκριμένο και βέβαια πανάκριβο εξοπλισμό. Παράλληλα ζημιές και μάλιστα εκτεταμένες, μπορούν να προκαλέσουν και τα χημικά που χρησιμοποιούνται για τον καθαρισμό.

Η πιο ασφαλής μέθοδος θα είναι να καθαρίζει κανείς μόνος του το αυτοκίνητό του, με τη χρήση ειδικών πανιών με μικροϊνες και οινόπνευμα ή καθαριστικά ειδικά για φακούς, σαν κι αυτό που χρησιμοποιούνται για τις φωτογραφικές μηχανές, για τα συγκεκριμένα εξαρτήματα. Ταυτόχρονα οι αυτοκινητοβιομηχανίες μελετούν συστήματα συνεχούς και αυτόματου καθαρισμού τους, προκειμένου να εξασφαλίζεται η συνεχής, σωστή λειτουργία τους και κατά συνέπεια η ασφάλεια του αυτοκινήτου.

Όλα τα παραπάνω περιλαμβάνονται φυσικά, μαζί με άλλα που αυτή τη στιγμή ούτε καν τα φανταζόμαστε, στα προβλήματα νεότητας της αυτόνομης οδήγησης.