GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


ΕιδήσειςΠολιτικη Εικόνα χάους από τις επιθέσεις περιθωριακών ομάδων με την ανοχή της Κυβέρνησης

Επίκαιρη Επερώτηση προς τον Υπουργό Εσωτερικών κατέθεσαν ο Βουλευτής Έβρου και Επίτιμος Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ, Αναστάσιος Δημοσχάκης και άλλ...


Επίκαιρη Επερώτηση προς τον Υπουργό Εσωτερικών κατέθεσαν ο Βουλευτής Έβρου και Επίτιμος Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ, Αναστάσιος Δημοσχάκης και άλλοι 20 Βουλευτές της ΝΔ σχετικά με τις συνεχόμενες επιθέσεις περιθωριακών ομάδων, που καταστρέφουν και πυρπολούν ανενόχλητες δημόσια και ιδιωτική περιουσία.

Οι τελευταίες επιθέσεις των γνωστών-αγνώστων πραγματοποιήθηκαν με αφορμή το αίτημα της μεταγωγής από τις φυλακές του Κορυδαλλού σε αυτές της Λάρισας, ενός ομοϊδεάτη τους, που φέρεται ότι απέστειλε τρομοδέματα σε διάφορους αποδέκτες, μεταξύ αυτών και στον πρώην Πρωθυπουργό κ. Παπαδήμο.

Τα γεγονότα αυτά, που γίνονται υπό την ανοχή της Κυβέρνησης, έχουν προκαλέσει τις εύλογες διαμαρτυρίες των πολιτών που αντιλαμβάνονται ότι βρίσκονται εκτεθειμένοι στην βία ανεξέλεγκτων ομάδων.

Ιδιαίτερα, οι καταστηματάρχες που έχουν τις επιχειρήσεις τους στο κέντρο της Αθήνας, και αγωνίζονται για να επιβιώσουν στο αντίξοο περιβάλλον της οικονομικής κρίσης, γίνονται θύματα της τυφλής δράσης των κουκουλοφόρων, που δεν διστάζουν να κτυπούν πλέον ακόμη και τον εμπορικότερο δρόμο της χώρας.

Οι Βουλευτές ρωτάνε τον Υπουργό για ποιο λόγο επιδείχθηκε ανοχή εκ μέρους του κράτους σε βίαιες ενέργειες που εκδηλώθηκαν το προηγούμενο διάστημα, γεγονός που είχε ως αποτέλεσμα τη μη αποτροπή τους, αλλά και τη μη σύλληψη των δραστών.

Επίσης, τι μέτρα προτίθεται να λάβει άμεσα το Υπουργείο, ώστε να αντιμετωπιστεί η δράση ομάδων που ασκούν βία και καταστρέφουν δημόσια και ιδιωτική περιουσία.

Αναλυτικά η Επίκαιρη Επερώτηση:

«Η ελληνική κοινωνία έγινε μάρτυρας, επί μία εβδομάδα, της παράδοσης της Αθήνας, και άλλων πόλεων της χώρας, στις βίαιες επιθέσεις περιθωριακών ομάδων, οι οποίες ανενόχλητες κατέστρεφαν και πυρπολούσαν δημόσια και ιδιωτική περιουσία. Τα γεγονότα αυτά και, πρωτίστως, η σκανδαλώδης κρατική ανοχή προς τα απαράδεκτα αυτά φαινόμενα βίας έχουν καταρρακώσει το αίσθημα ασφαλείας των πολιτών και αναδεικνύουν επιτακτικό το αίτημα για την τήρηση, επιτέλους, του νόμου και της τάξης.

Οι επιθέσεις των γνωστών-αγνώστων πραγματοποιήθηκαν με αφορμή το αίτημα της μεταγωγής από τις φυλακές του Κορυδαλλού σε αυτές της Λάρισας, ενός ομοϊδεάτη τους, που φέρεται ότι απέστειλε τρομοδέματα σε διάφορους αποδέκτες, μεταξύ αυτών και στον πρώην πρωθυπουργό κ. Παπαδήμο.

Συγκεκριμένα, το προηγούμενο διάστημα, καταγράφηκαν τα εξής συμβάντα:

Επίθεση με χειροβομβίδα εναντίον του Α.Τ. Καισαριανής, από την οποία τραυματίστηκε από μεταλλικά θραύσματα οδηγός ταξί, που έτυχε να βρίσκεται στο σημείο της έκρηξης. Ένα συμβάν που πληροφορηθήκαμε μετά από πολλές ώρες αφότου έλαβε χώρα, από ιστοσελίδα του λεγόμενου «αντεξουσιαστικού χώρου», και για το οποίο δεν υπάρχει οποιαδήποτε σύλληψη.

Ένδεκα καταστήματα της οδού Ερμού υπέστησαν ζημιές από καταδρομική επίθεση κουκουλοφόρων με βαριοπούλες. Οι μόνες συλλήψεις που έγιναν ήταν… δύο Γερμανών τουριστών.

Κουκουλοφόροι, με ορμητήριο το κτίριο του Οικονομικού Πανεπιστημίου, πραγματοποίησαν καταδρομική επίθεση στην οδό Πατησίων και με βαριοπούλες και σφυριά προκάλεσαν φθορές στις βιτρίνες δέκα καταστημάτων και ενός ταχυδρομείου. Οι δράστες επέστρεψαν στο κτίριο της πρώην σχολής ΑΣΟΕΕ, εν μέσω πανικόβλητων φοιτητών, και δεν έγινε καμία σύλληψη.

Ομάδα «μπαχαλάκηδων» έκανε συγκέντρωση έξω από το σπίτι του πρώην πρωθυπουργού κ. Λουκά Παπαδήμου, όπου πέταξε τρικάκια και ανήρτησε πανό, χωρίς να γίνει οποιαδήποτε προσαγωγή

Ομάδα βανδάλων πραγματοποίησε επίθεση στα γραφεία της καθηγήτριας εγκληματολογίας, κ. Χριστίνας Ζαραφωνίτου, στο Πάντειο πανεπιστήμιο, την ώρα που η ίδια απουσίαζε και αφού έσπασαν την πόρτα προκάλεσαν φθορές. Οι δράστες παραμένουν άγνωστοι και φυσικά ασύλληπτοι.

Άτομα του λεγόμενου «αναρχικού χώρου» πολιόρκησαν το σπίτι του γενικού γραμματέα Αντεγκληματικής Πολιτικής, κ. Ευτύχη Φυτράκη.

Άγνωστοι πέταξαν μπογιές στην κεντρική είσοδο του Δικαστικού Μεγάρου Λάρισας, η οποία βρίσκεται από την πλευρά της Κεντρικής Πλατείας.

Στην Πάτρα, ομάδες «μπαχαλάκηδων» πυρπόλησαν ΑΤΜ, άφησαν εμπρηστικό μηχανισμό σε ΙΧ αστυνομικού, έσπασαν τζαμαρίες, έβαλαν φωτιά σε κατάστημα «ΑΒ Βασιλόπουλος», ενώ έριξαν μολότοφ σε παράρτημα του υπουργείου Γεωργίας.

Στη Θεσσαλονίκη, οργανώθηκαν επεισόδια τύπου Εξαρχείων στην οδό Εγνατία, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Από αγνώστους πραγματοποιήθηκε επίθεση, σε γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στην Καισαριανή, όπου έσπασαν τη τζαμαρία, ενώ έριξαν και κροτίδα στο εσωτερικό.

Έγινε εμπρηστική επίθεση σε υποκατάστημα τράπεζας στη λεωφόρο Βουλιαγμένης, με γκαζάκια που προκάλεσε φωτιά.

Άγνωστοι πυρπόλησαν τέσσερα αυτοκίνητα, σε Κυψέλη, Λιόσια και Αγία Βαρβάρα.

Στην περιοχή των Εξαρχείων υπήρξαν πολύωρα επεισόδια εναντίον των αστυνομικών δυνάμεων στις 24 και 25 Φεβρουαρίου, καθώς και 1, 3 και 4 Μαρτίου.

Η εικόνα χάους που επικράτησε είναι αποτέλεσμα της πολιτικής που ασκείται από την κυβέρνηση και ιδιαιτέρως του αρμόδιου υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, το οποίο υπακούοντας σε ιδεοληπτικές εμμονές και στις εκλεκτικές συγγένειες του ΣΥΡΙΖΑ με ομάδες του περιθωρίου, επιδεικνύει ανοχή στις εκδηλώσεις της βίας.

Αποτελούν, τουλάχιστον, υποκρισία και αντιστροφή της αλήθειας οι κατηγορίες που εκτόξευσε ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη εναντίον της ΕΛΑΣ για το «μπάχαλο» που προκλήθηκε από τις «συλλογικότητες», κατά τον δικό του χαρακτηρισμό.

Όλοι γνωρίζουν ότι οι οδηγίες του υπουργείου του είναι για μη επέμβαση των αστυνομικών δυνάμεων στις δράσεις των λεγόμενων «αναρχικών». Ειδικά τα Εξάρχεια και η ευρύτερη περιοχή του Πολυτεχνείου έχουν μετατραπεί σε στόχους των μολότοφ των κουκουλοφόρων. Η έλλειψη σχεδίου αντιμετώπισής τους από πλευράς της πολιτείας έχει αποχαλινώσει τις ομάδες των βανδάλων, οι οποίες κτυπούν όποτε και όπως θέλουν.

Όλοι γνωρίζουν ότι πρώτη δουλειά της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ ήταν η διάλυση της Ομάδας Δέλτα, όπως και η αποδυνάμωση των διμοιριών Υ.ΜΕ.Τ.-Υ.Α.Τ., που είχαν καταστείλει αποτελεσματικά τη δράση των «μπαχαλάκηδων», μετά από αίτημα της νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ.

Όλοι γνωρίζουν ότι η κυβέρνηση, παρά τις καταγγελίες διδασκόντων και φοιτητών, επιμένει να διατηρεί τον περιβόητο νόμο για το πανεπιστημιακό άσυλο, που έχει μετατραπεί σε άσυλο της ανομίας, του φόβου και της τρομοκρατίας.

Όλοι γνωρίζουν τις επιλεκτική «προστασία» που απολαμβάνει ο «Ρουβίκωνας» και τα λεγόμενα «δικά τους παιδιά», κατά τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης.

Και τελικώς, όλοι έμαθαν ότι η κυβέρνηση υπέκυψε στον εκβιασμό των «μπαχαλάκηδων», οδηγώντας το κράτος σε μια ταπεινωτική ήττα.

Τα γεγονότα αυτά έχουν προκαλέσει τις εύλογες διαμαρτυρίες των πολιτών που αντιλαμβάνονται ότι βρίσκονται εκτεθειμένοι στην βία ανεξέλεγκτων ομάδων. Ιδιαίτερα, οι καταστηματάρχες που έχουν τις επιχειρήσεις τους στο κέντρο της Αθήνας, και αγωνίζονται για να επιβιώσουν στο αντίξοο περιβάλλον της οικονομικής κρίσης, γίνονται θύματα της τυφλής δράσης των κουκουλοφόρων, που δεν διστάζουν να κτυπούν πλέον ακόμη και τον εμπορικότερο δρόμο της χώρας.

Προφανώς, η κατάσταση αυτή δεν συνάδει με ένα πολιτισμένο και ευνομούμενο κράτος. Η πολιτική της κυβέρνησης στον τομέα της ασφάλειας υπονομεύει τα θεμέλια της κοινωνικής ειρήνης. Ο πολίτης νοιώθει απολύτως απροστάτευτος απέναντι στις δυνάμεις της ανομίας και του χάους. Αν δεν παρθούν άμεσα μέτρα που να αποκαθιστούν τον νόμο και την τάξη, ο κίνδυνος να διολισθήσουμε σε συνθήκες κοινωνικής ζούγκλας είναι μεγάλος.

Κατόπιν τούτων επερωτάται ο αρμόδιος υπουργός:

Για ποιο λόγο επιδείχθηκε ανοχή εκ μέρους του κράτους σε βίαιες ενέργειες που εκδηλώθηκαν το προηγούμενο διάστημα, γεγονός που είχε ως αποτέλεσμα τη μη αποτροπή τους, αλλά και τη μη σύλληψη των δραστών;

Τι μέτρα προτίθεσθε να λάβετε άμεσα ώστε να αντιμετωπιστεί η δράση ομάδων που ασκούν βία και καταστρέφουν δημόσια και ιδιωτική περιουσία;».