GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



Την Τετάρτη το απόγευμα, η συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου ΑΜΘ

Σε τακτική συνεδρίαση συνέρχεται το Περιφερειακό Συμβούλιο της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης που θα γίνει στις 28-03-20...


Σε τακτική συνεδρίαση συνέρχεται το Περιφερειακό Συμβούλιο της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης που θα γίνει στις 28-03-2018 ημέρα Τετάρτη και ώρα 18.30 στην αίθουσα συνεδριάσεων «ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΑΥΛΙΔΗΣ» της Περιφερειακής Ενότητας Ροδόπης (Διοικητήριο) 1ος όροφος, Λεωφ. Δημοκρατίας 1, Κομοτηνή.

Τα θέματα της ημερήσιας διάταξης (σύμφωνα και με τις διατάξεις του Ν. 3852/2010: «Νέα Αρχιτεκτονική της Αυτοδιοίκησης και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης – Πρόγραμμα Καλλικράτης) είναι τα εξής:

Α. Ανακοινώσεις Προέδρου.

Β. Ανακοινώσεις Περιφερειάρχη

 
 1.1.
1. ΕΠΕΡΩΤΗΣΕΙΣ:
«Λειτουργία Χιονοδρομικού Κέντρου Φαλακρού». Επερωτών: Ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Γεώργιος Ζιμπίδης.

 1.2. «SYNERGEIA 2018». Επερωτών: Ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Γεώργιος Ζιμπίδης
 1.3. Σχετικά με την λειτουργία της Επιτροπής Ισότητας. Επερωτών: Ο Επικεφαλής του Περιφερειακού Συνδυασμού «ΓΝΩΣΗ ΚΑΙ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ» ο κ. Βασίλειος Τραιφόρος.

 
 2.1.
 2.ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ – ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
Έγκριση Ετήσιου Προγράμματος Προμηθειών της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, έτους 2018. Εισηγητής: Ο Προϊστάμενος της Δ/νσης Οικονομικού Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Τρύφων Εξάρχου.

 2.2.








Έγκριση τροποποίησης της αρ. 46/29-3-2017 απόφασης του Περιφερειακού Συμβουλίου Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης που αφορά «την εξουσιοδότηση υπογραφής από συγκεκριμένους υπαλλήλους, όλων των επιταγών, των εντολών πληρωμών τρίτων που τηρούν λογαριασμό στην Τράπεζα Πειραιώς Α.Ε. και σε λοιπές Τράπεζες και των εντολών εκτέλεσης αρχείου μεταφορών πίστωσης της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης και των Περιφερειακών Ενοτήτων, ανεξαρτήτως ποσού». Εισηγητής: Ο Προϊστάμενος της Δ/νσης Οικονομικού Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Τρύφων Εξάρχου.
 2.3.Έγκριση προϋπολογισμού έτους 2018 και έγκριση ισολογισμού-απολογισμού έτους 2017 του Νομαρχιακού Κ.Ε.Κ. Ξάνθης. Εισηγητής: Ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Ιντζέ Μεμέτ Μπιρόλ.


 
 3.1.
3. ΕΚΦΡΑΣΗΣ ΓΝΩΜΗΣ ΤΟΥ Π.Σ.
Γνωμοδότηση επί της Στρατηγικής Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων «Σχεδίου Διαχείρισης των Κινδύνων Πλημμύρας του Υδατικού Διαμερίσματος Ανατολικής Μακεδονίας (EL11). Εισηγητής: O Δ/ντης της Γενικής Διεύθυνσης Aναπτυξιακού Προγραμματισμού Περιβάλλοντος και Υποδομών κ. Κωνσταντίνος Καλούδης.

 3.2.Γνωμοδότηση επί της Στρατηγικής Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων «Σχεδίου Διαχείρισης των Κινδύνων Πλημμύρας του Υδατικού Διαμερίσματος Θράκης (EL12). Εισηγητής: O Δ/ντης της Γενικής Διεύθυνσης Aναπτυξιακού Προγραμματισμού Περιβάλλοντος και Υποδομών κ. Κωνσταντίνος Καλούδης.


 
 4.1.
4.ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΜΘ
Έγκριση υποβολής πρότασης ένταξης του έργου «ΔΙΕΥΘΕΤΗΣΗ ΧΕΙΜΑΡΡΟΥ ΚΙΜΜΕΡΙΩΝ ΑΠΟ ΓΕΦΥΡΑ Ο.Σ.Ε. ΜΕΧΡΙ ΤΟΝ ΠΟΤΑΜΟ ΚΟΣΥΝΘΟ» συνολικού προϋπολογισμού 3.100.000,00 €, σε σχετική πρόσκληση στον άξονα προτεραιότητας 2 «ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΗΣ ΕΛΚΥΣΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΩΣ ΤΟΠΟΥ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ» του Επιχειρησιακού Προγράμματος«ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΑΚΗΣ 2014 – 2020»
Εισηγητής: O Aντιπεριφερειάρχης της Π.Ε Ξάνθης κ. Κωνσταντίνος Ζαγναφέρης.


 
 5.1.
5.ΓΕΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
Έγκριση έκδοσης απόφασης προσωρινών κυ­κλο­φο­ρι­α­κών ρυθμίσεων στο σημείο διασταύρωσης της όδευσης του α­γω­­γού TAP με την Δημοτική Οδό Λεύκης-Ευλάλου (θέση C-0486) Εισηγητής: O Aντιπεριφερειάρχης της Π.Ε Ξάνθης κ. Κωνσταντίνος Ζαγναφέρης.

 5.2.






Έγκριση έκδοσης απόφασης προσωρινής τροποποίησης κυκλοφορίας – στένωση λωρίδας – στην Ε.Ο. 53 στο τμήμα Λάδη – Κυπρίνος στην Ανατολική είσοδο του οικισμού Λάδης, στα πλαίσια εκτέλεσης του έργου: «ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΕΠΑΡΧΙΑΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΒΡΟΥ»(1η Συμπληρωματική σύμβαση του έργου). Εισηγητής: O Αντιπεριφερειάρχης της Π.Ε Εβρου κ. Δημήτριος Πέτροβιτς.

 5.3.Έγκριση διάθεσης υπαλλήλων της Π.Ε Ξάνθης στην εταιρεία «ΔΙΚΤΥΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΝΟΜΑΡΧΙΑΣ ΞΑΝΘΗΣ – Η ΣΤΗΡΙΞΗ» προκειμένου να βοηθήσουν στην υλοποίηση των δράσεων του έργου: «Interregional Social Enterprise Empowerment» και με διακριτικό τίτλο «I SEE», στο πλαίσιο του προγράμματος Διασυνοριακής Συνεργασίας Ελλάδας-Βουλγαρίας 2014-2020. Εισηγητής: O Aντιπεριφερειάρχης της Π.Ε Ξάνθης κ. Κωνσταντίνος Ζαγναφέρης.


 5.4.Αποδοχή παραίτησης από αναπληρωματικό μέλος της επιτροπής Ανάπτυξης και έγκριση τροποποίησης της 36/ 2017 απόφασης του Περιφερειακού Συμβουλίου Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης με τον ορισμό νέου αναπληρωματικού μέλους στην επιτροπή Ανάπτυξης.
Εισηγήτρια: Η Εκτελεστική Γραμματέας της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κα. Ζωή Κοσμίδου.

 
 6.1.





 6.2.




6.ΘΕΜΑΤΑ ΠΡΩΤΟΓΕΝΗ ΤΟΜΕΑ
Γνωμοδότηση για παραχώρηση της χρήσης ακινήτων έναντι τιμήματος με δημοπρασία εμβαδού 98.869,63 τ.μ που βρίσκονται στο αγρόκτημα Πολυσύκου, Θόλου και Ξάγναντου του Δήμου Παρανεστίου Ν. Δράμας με σκοπό την κατασκευή υδροηλεκτρικού έργου(Υ.Η.Ε) Τεμένους, από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. Εισηγητής: Ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Χρήστος Γεωργιτσόπουλος.

Eγκριση ανταλλαγής του αγροτεμαχίου αριθμ. 3065 (εμβαδού 1.500 τ.μ.) του αγροκτήματος Mικρόπολης του Δήμου Προσοτσάνης Δράμας με τμήμα του αγροτεμαχίου αριθμ. 1918 (εμβαδού 3.400 τ.μ.) του ίδιου αγροκτήματος για την υλοποίηση του έργου: «Φράγμα Μικρόπολης». μΕισηγητής: Ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Χρήστος Γεωργιτσόπουλος.

 6.3.Έγκριση απαγόρευσης αλιείας στον ποταμό Έβρο και στους λοιπούς Υδάτινους σχηματισμούς των Εσωτερικών υδάτων της Π.Ε. Έβρου της περιοχής ευθύνης Δ.Α.Ο.Κ. Έβρου, λόγω αναπαραγωγής των αλιευμάτων. Εισηγητής: O Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της ΠΑΜΘ κ. Νικόλαος Ευφραιμίδης.
 
 6.4.
 
Έγκριση απαγόρευσης αλιείας στους ποταμούς στους παραποτάμους τους και στα λοιπά εσωτερικά ύδατα της Π.Ε. Δράμας για την προστασία της αναπαραγωγής των αλιευμάτων. Εισηγητής: O Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της ΠΑΜΘ κ. Νικόλαος Ευφραιμίδης.
  
 6.5.





Έγκριση απαγόρευσης αλιείας στους ποταμούς και λοιπούς υδάτινους σχηματισμούς της Περιφερειακής Ενότητας Ροδόπης για την προστασία της αναπαραγωγής των αλιευμάτων. Εισηγητής: O Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της ΠΑΜΘ κ. Νικόλαος Ευφραιμίδης.

 6.6.


Έγκριση απαγόρευσης αλιείας στους ποταμούς και λοιπούς υδάτινους σχηματισμούς της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας για την προστασία της αναπαραγωγής των αλιευμάτων. Εισηγητής: O Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της ΠΑΜΘ κ. Νικόλαος Ευφραιμίδης.
 6.7.







 7.1.



Έγκριση απαγόρευσης αλιείας στους ποταμούς, στους παραποτάμους τους και στα λοιπά εσωτερικά ύδατα της Π.Ε. Ξάνθης για την προστασία της αναπαραγωγής των αλιευμάτων. Εισηγητής: O Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της ΠΑΜΘ κ. Νικόλαος Ευφραιμίδης.


7.ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ
Eγκριση σχεδίου και σύναψης Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και του Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης του έργου: «Προκαταρκτικές ενέργειες για την ένταξη του παραποτάμιου δάσους Κοτζά Ορμάν στο πρόγραμμα «Άνθρωπος και Βιόσφαιρα (Μ.Α.Β.)». Εισηγητής: O Αντιπεριφερειάρχης της Π.Ε Καβάλας κ. Θεόδωρος Μαρκόπουλος.


 7.2.Έγκριση σχεδίου και σύναψης Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, του Δήμου Δράμας και του Δήμου Παρανεστίου για την υλοποίηση της δράσης με τίτλο «ΔΡΑΜΑ- ΔΡΑΜΟΙΝΟΓΝΩΣΙΑ 2018». Εισηγήτρια: Η Περιφερειακή Σύμβουλος κα. Γεωργία Χειράκη.

 
 8.1.




 8.2.

8. ΔΙΑΦΟΡΑ ΘΕΜΑΤΑ
Επικύρωση του πρακτικού της 20ης συνεδρίασης έτους 2017 του Περιφερειακού Συμβουλίου της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Εισηγήτρια: Η Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κα. Ελένη Δημούδη – Τζατζαΐρη.

Εγκριση έκδοσης ψηφίσματος με αφορμή τις διεξαγόμενες διαπραγματεύσεις σχετικά με το Σκοπιανό. Εισηγητής: O Αντιπεριφερειάρχης της Π.Ε Καβάλας κ. Θεόδωρος Μαρκόπουλος.