facebook

Widget by:Blogger Tips
PRESS ROOM
Recent

Με 800 χορευτές το 10ο Παιδικό-Εφηβικό Φεστιβάλ Ποντιακών Χορών ΑΜ-Θ. Την Κυριακή 29 Απριλίου στο κλειστό Γυμναστήριο ΣΕΦΑ του ΔΠΘ στην Κομοτηνή.


Με 800 χορευτές το 10ο Παιδικό-Εφηβικό Φεστιβάλ Ποντιακών Χορών ΑΜ-Θ

– Την Κυριακή 29 Απριλίου στο κλειστό Γυμναστήριο ΣΕΦΑ του ΔΠΘ στην Κομοτηνή

– Συνάντηση του ΣΠοΣ ΑΜ-Θ με τους προέδρους και τους χοροδιδασκάλους των σωματείων του.

Ο Σύνδεσμος Ποντιακών Σωματείων Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, ύστερα από πρόσκληση του προέδρου, πραγματοποίησε συνάντηση με τους προέδρους και τους χοροδιδασκάλους των σωματείων του, την Κυριακή 11 Μαρτίου 2018 στα γραφεία του Συνδέσμου στην Δράμα, με σκοπό τον προγραμματισμό και την οργάνωση του 10ου Παιδικού- Εφηβικού Περιφερειακού Φεστιβάλ Ποντιακών Χορών, καθώς και των 13ων Περιφερειακών Αυγομαχιών.

Ο πρόεδρος του Συνδέσμου, Γρηγόρης Κεσαπίδης, καλωσόρισε τους εκπροσώπους των σωματείων και τους ευχαρίστησε που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του. Αφού καλωσόρισε και τα υπόλοιπα μέλη του Δ.Σ του Συνδέσμου, παραχώρησε τον λόγο στην αντιπρόεδρο της ΠΟΕ κα Χρύσα Μαυρίδου, η οποία χαιρέτησε με την σειρά της τους παρευρισκόμενους και αναφέρθηκε στις δράσεις της Ομοσπονδίας που αφορούν τα 100 Χρόνια Γενοκτονίας, αλλά και το 14ο Πανελλαδικό Φεστιβάλ Ποντιακών Χορών.

Ακολούθησε μια εποικοδομητική συζήτηση, μεταξύ της οποίας τέθηκαν προβληματισμοί αλλά και προτάσεις από τους προέδρους των σωματείων, στις οποίες ο Σύνδεσμος έδωσε την απαιτούμενη προσοχή, ώστε να συζητηθούν στο Δ.Σ για την υλοποίηση τους.

Κύριο θέμα όμως της συνάντησης ήταν το 10ο Παιδικό- Εφηβικό Περιφερειακό Φεστιβάλ Ποντιακών Χορών, που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 29 Απριλίου 2018, στην Κομοτηνή, στο κλειστό Γυμναστήριο ΣΕΦΑ του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης, όπου τυγχάνει να είναι και η Παγκόσμια Ημέρα Χορού. Το Παιδικό-Εφηβικό Φεστιβάλ Ποντιακών Χορών διοργανώνεται για 9 συναπτά έτη, κάθε χρόνο και σε διαφορετική πόλη της περιφέρειας. Είναι μια πρωτοβουλία του Συνδέσμου Ποντιακών Σωματείων Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και στοχεύει στην προετοιμασία των παιδιών – εφήβων, για την συμμετοχή τους μελλοντικά στο Πανελλαδικό Φεστιβάλ της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος. Πρόκειται για μια μικρογραφία του πανελλαδικού φεστιβάλ, μέσω της οποίας μεταλαμπαδεύονται τα ήθη, τα έθιμα, η ιστορία και η κουλτούρα του Ποντιακού Ελληνισμού στις νεότερες γενιές. Περισσότεροι από 800 χορευτές από τα σωματεία του Έβρου, της Ροδόπης, της Ξάνθης, της Καβάλας και της Δράμας ενώνουν δυναμικά τα χέρια και δίνουν τα δικά τους μηνύματα αισιοδοξίας, φιλίας, αλληλεγγύης και ενότητας.

Η διαδικασία συνεχίστηκε με τον καθορισμό των συντονιστών – χοροδιδασκάλων καθώς και την επιλογή χορών που θα παρουσιάσουν τα σωματεία κάθε νομού. Συγκεκριμένα, για τον Νομό Δράμας ορίστηκαν η Δέσποινα Αμπρικίδου, ο Τάσος Κωστελίδης, η Σαλώμη Μιχαηλίδου και ο Γιώργος Τίρλας, για τον Νομό Καβάλας η Ιουλία Κιαχίδου, ο Χρήστος Πακαταρίδης και Ματίνα Τσουλφίδου και για την Θράκη η Σωτηρία Αμβροσιάδου και ο Στέλιος Νικολάου.

Οι χοροί του Φεστιβάλ θα ανακοινωθούν τις επόμενες μέρες.

Ο πρόεδρος του Συνδέσμου, τόνισε την αναγκαιότητα της σωστής αντιμετώπισης και συμπεριφοράς των συντονιστών – χοροδιδασκάλων απέναντι στα παιδιά, τα οποία βρίσκονται σε μια ευαίσθητη ηλικία, οπότε κάθε λάθος χειρισμός θα τα σημαδέψει έχοντας αρνητικές επιπτώσεις στην ψυχολογία τους. Υπογράμμισε ότι ο ρόλος του κάθε συντονιστή θα πρέπει να επικεντρώνεται στον συντονισμό και όχι στην διδασκαλία του χορού, διότι κάθε σωματείο έχει το δικό του χοροδιδάσκαλο. Συμπλήρωσε κλείνοντας, ότι τόσο ο ίδιος όσο και όλα τα μέλη του Δ.Σ του Συνδέσμου θα είναι δίπλα στο δύσκολο έργο που έχουν αναλάβει και τους ευχήθηκε καλή δύναμη.
Επόμενο θέμα ήταν η διοργάνωση των 13ων Περιφερειακών Αυγομαχιών, η οποία ανατέθηκε στον Πολιτιστικό Σύλλογο της Λεκάνης «ΟΙ ΡΙΖΕΣ», που εξέφρασε την επιθυμία να τις αναλάβει. Ως μέρα λοιπόν διεξαγωγής ορίστηκε το Σάββατο 28 Απριλίου 2018, στην Λεκάνη Νομού Καβάλας.

Στην συνάντηση παρευρέθησαν η αντιπρόεδρος της ΠΟΕ Χρύσα Μαυρίδου, τα μέλη του Δ.Σ του Σ.Πο.Σ Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Χρήστος Βερβερίδης, Αθηνά Νακούση, Στάθης Περσίδης, Γιάννης Φουλίδης, οι πρόεδροι και οι εκπρόσωποι των παρακάτω σωματείων:

ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΦΤΕΛΙΑΣ

ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΥΛΟΠΟΤΑΜΟΥ ΔΡΑΜΑΣ

ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΝΕΑΣ ΑΜΙΣΟΥ

ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΝΕΑΣ ΣΕΒΑΣΤΕΙΑΣ

ΈΝΩΣΗ ΠΟΝΤΙΩΝ ΧΟΡΕΥΤΩΝ Ν.ΔΡΑΜΑΣ ΠΥΡΡΙΧΙΟΣ

ΛΕΣΧΗ ΠΟΝΤΙΩΝ ΝΟΜΟΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

ΜΟΡΦΩΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΟΚΚΙΝΟΧΩΜΑΤΟΣ

ΜΟΡΦΩΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΟΝΤΙΩΝ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ «ΕΥΞΕΙΝΟΣ ΠΟΝΤΟΣ»

ΜΟΡΦΩΤΙΚΟΣ & ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΙΠΟΤΑΜΩΝ ΔΡΑΜΑΣ «Ο ΆΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ»

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΟΝΤΟΣ ΧΟΡΤΟΚΟΠΙΟΥ

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΕΩΡΓΙΑΝΗΣ ΔΗΜΟΥ ΠΑΓΓΑΙΟΥ«Ο ΠΡΟΣΦΥΓΑΣ»

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΜΟΡΦΩΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΕΦΑΛΑΡΙΟΥ

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΡΚΑΔΙΚΟΥ «ΑΓΙΟΣ ΕΥΓΕΝΙΟΣ Ο ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΙΟΣ»

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΕΧΡΟΚΑΜΠΟΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΟΥΔΟΥΝΙΩΝ

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΛΕΚΑΝΗΣ «ΟΙ ΡΙΖΕΣ»

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΛΙΒΑΔΕΡΟΥ «Η ΡΩΜΑΝΙΑ»

ΠΟΝΤΙΑΚΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΑΥΡΟΒΑΤΟΥ ΔΡΑΜΑΣ

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΑΥΡΟΚΟΡΔΑΤΟΥ ΔΡΑΜΑΣ ΆΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΕΓΑΛΟΚΑΜΠΟΥ ΔΡΑΜΑΣ ΑΓΙΟΙ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΙ ΕΛΕΝΗ

ΠΟΝΤΙΑΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΑΤΩ ΝΕΥΡΟΚΟΠΙΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΥΨΗΛΑΝΤΗΣ

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ & ΜΟΡΦΩΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ «ΠΑΝΑΓΙΑ ΣΟΥΜΕΛΑ» ΜΙΚΡΟΧΩΡΙ ΔΡΑΜΑ

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΟΝΤΙΩΝ «ΑΚΡΙΤΕΣ ΝΕΑΣ ΚΡΩΜΝΗΣ»

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΟΝΤΙΩΝ ΘΡΥΛΟΡΙΟΥ «Η ΚΕΡΑΣΟΥΝΤΑ ΚΑΙ ΤΟ ΓΑΡΣ»

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΟΝΤΙΩΝ ΣΑΠΠΩΝ «ΤΑ ΚΑΣΣΙΤΕΡΑ»

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΟΝΤΙΩΝ ΔΡΑΜΑΣ «ΟΙ ΚΟΜΝΗΝΟΙ»

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΟΝΤΙΩΝ ΚΡΗΝΙΔΕΣ ΚΑΒΑΛΑΣ «ΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΟ»

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΟΝΤΙΩΝ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΠΥΡΓΟΧΩΡΙΟΥ ΑΧΙΛΛΕΑΣ Μ.ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΟΠΟΥΛΟΣ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΟΝΤΙΩΝ ΠΡΟΣΟΤΣΑΝΗΣ«Ο ΠΟΝΤΟΣ»

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΟΝΤΙΩΝ ΧΡΥΣΟΚΑΣΤΡΟΥ


ThrakiToday Xanthi

ThrakiToday Xanthi

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.