GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Τα 5 πράγματα που πρέπει να κάνεις σε περίπτωση που τρακάρεις

Στις περισσότερες δυσάρεστες στιγμές της ζωής μας δεν υπάρχουν οδηγίες χρήσης για το πώς να κινηθούμε. Ευτυχώς το τρακάρισμα, όσο δυσάρε...


Στις περισσότερες δυσάρεστες στιγμές της ζωής μας δεν υπάρχουν οδηγίες χρήσης για το πώς να κινηθούμε. Ευτυχώς το τρακάρισμα, όσο δυσάρεστο και αν είναι, δεν εντάσσεται σε αυτές τις στιγμές
Το σκηνικό, ακόμα και αν δεν το έχεις ζήσει από τον ρόλο του πρωταγωνιστή, είναι λίγο – πολύ γνωστό. Τι πρέπει να κάνεις αν παρά την προσοχή σου καταλήξεις εσύ στη θέση του πρωταγωνιστή;

1. Διατήρησε την ψυχραιμία σου. Κατά πάσα πιθανότητα θα είναι η πρώτη φορά που τρακάρεις. Σύμφωνα με στοιχεία της ασφαλιστικής εταιρείας Hellas Direct, στις 13.050 από τις 16.271 περιπτώσεις, οι εμπλεκόμενοι στο ατύχημα ήταν «πρωτάρηδες». Οπότε αυτό κάνει τη διαχείριση ακόμα πιο δύσκολη. Κάλεσε λοιπόν ως πρώτο βήμα την τροχαία.

2. Μην χάσεις χρόνο. Ο μέσος χρόνος άφιξης της Φροντίδας Ατυχήματος σε όλη την Ελλάδα είναι τα 45’. Από τη στιγμή που τρακάρεις το μόνο που σου προσέφερε μέχρι στιγμής η ασφαλιστική σου τη στιγμή του ατυχήματος ήταν να στείλει κάποιον για την «καταγραφή του ατυχήματος». Ύστερα έπρεπε να περιμένεις κατά μέσο όρο άλλες 48 ώρες μέχρι να περάσει το μήνυμα από τον «φωτογράφο» στην ασφαλιστική σου και να μάθεις πότε και πώς θα αποζημιωθείς.

3. Μίλα με τον κατάλληλο άνθρωπο. Δεν εννοούμε τον πατέρα ή τη γυναίκα σου. Εννοούμε την ασφαλιστική σου. Στόχος είναι να αποζημιωθείς και για αυτόν τον λόγο,πρέπει να μιλήσεις απευθείας με την ασφαλιστική σου, τη στιγμή του ατυχήματος.

4. Πάρε τις κατάλληλες απαντήσεις. Μιλώντας απευθείας με τον εκπρόσωπο της ασφαλιστικής σου, θα σου πει αν πρέπει να μείνεις ή να φύγεις, αν μπορείς να κινήσεις το αυτοκίνητό σου ή όχι και τι πρέπει να (μην) κάνεις.

5. Άφησέ το πίσω σου. Η ασφαλιστική σου αναλαμβάνει τα πάντα από τη στιγμή του ατυχήματος για να γλιτώσεις εσύ τη γραφειοκρατία. Βρισκόμαστε στο 2018, όπου όλες οι υπηρεσίες οφείλουν και πρέπει να είναι εξατομικευμένες αλλά και αυτοματοποιημένες προς όφελος της δικής σου εξυπηρέτησης. Ισχύει το ίδιο και για την ασφαλιστική σου.