GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



4 tips για να ξανακοιμηθείς αν ξυπνήσεις στη μέση της νύχτας

Ξυπνάς, κοιτάς το ρολόι σου και βλέπεις απλά ότι η ώρα είναι τρεις τη νύχτα, χωρίς να δείχνεις ιδιαίτερη διάθεση να ξανακοιμηθείς άμεσα....


Ξυπνάς, κοιτάς το ρολόι σου και βλέπεις απλά ότι η ώρα είναι τρεις τη νύχτα, χωρίς να δείχνεις ιδιαίτερη διάθεση να ξανακοιμηθείς άμεσα. Σε όλες μας μπορεί να τύχει να σηκωθούμε το βράδυ είτε επειδή διψάμε, είτε αν χρειαστούμε να επισκεφθούμε την τουαλέτα, αλλά το δύσκολο είναι το να επιστρέψουμε στο κρεβάτι και να συνεχίσουμε απερίσπαστες τον ύπνο μας.

Υπάρχουν ορισμένες μέθοδοι, επιστημονικά αποδεδειγμένες φυσικά, οι οποίες υπόσχονται ότι κάνουν θαύματα με το να χαλαρώνουν τον οργανισμό σου και να τον ξαναβάζουν σε διάθεση για ύπνο.

Μπορεί να είναι λίγο ανορθόδοξες, αλλά δεν χάνεις και τίποτα να τις δοκιμάσεις.

1. Βούτα το πρόσωπό σου σε κρύο νερό
Σύμφωνα με τη Huffington Post, αν δεν μπορείς να κοιμηθείς, βύθισε το πρόσωπό σου σε κρύο νερό, φροντίζοντας να συμπεριλάβεις την περιοχή κάτω από τα μάτια σου και πάνω από τα ζυγωματικά σου. Κράτα την αναπνοή σου για τριάντα δευτερόλεπτα πριν σηκωθείς. Αυτό το κόλπο ενεργοποιεί μια ακούσια απόκριση που ονομάζεται το αντανακλαστικό της αναρρόφησης των θηλαστικών, το οποίο επιβραδύνει την καρδιά σου και ωθεί τον οργανισμό σου στην ηρεμία.

2. Η άσκηση 4-7-8
Αυτή την άσκηση την εμπνεύστηκε ο συγγραφέας Andrew Weil και βοηθά στο να κυκλοφορήσει περισσότερο οξυγόνο στο αίμα σου: βάλε την άκρη της γλώσσας σου στα πάνω, μπροστινά σου δόντια και κράτα την εκεί μέχρι να ολοκληρωθεί η άσκηση. Στη συνέχεια κάνε εκπνοή από το στόμα κάνοντας έναν θόρυβο «whoosh» ενώ εκπνέεις. Κλείσε μετά το στόμα σου και ανάπνευσε αργά από τη μύτη, μετρώντας ως το 4. Έπειτα, κράτα την αναπνοή σου μετρώντας ως το 7. Εκπνοή μετρώντας ως το 8 και κάνοντας τον ίδιο ήχο όπως στην αρχή. Επανάλαβε όλη την άσκηση τρεις ακόμα φορές.

3. Κάνε σεξ
Όταν κάνεις σεξ και έρχεσαι σε οργασμό, απελευθερώνεται η ορμόνη της αγάπης, η οξυτοκίνη, η οποία λειτουργεί ενάντια στις ορμόνες του στρες που σε κρατούν ξύπνια. Επίσης απελευθερώνονται ενδορφίνες κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής δραστηριότητας και λειτουργούν ως φυσικό ηρεμιστικό.

4. Σήκω από το κρεβάτι και περπάτα
Αν μετά από είκοσι λεπτά δεν έχεις καταφέρει ακόμα να αποκοιμηθείς, καλύτερα να σηκωθείς από το κρεβάτι, γιατί αλλιώς απλά θα σκέφτεσαι «γιατί δεν κοιμάμαι» και θα στριφογυρνάς. Σήκω, κάνε κάτι βαρετό, όπως το να περιφέρεσαι άσκοπα στο σπίτι και γύρνα πάλι μετά από λίγο στα σκεπάσματά σου.