GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



Π. Σγουρίδης: Έκανα χρήση της επιδότησης ενοικίου για ποσό 350 ευρώ.

  Και οι Δημ. Μάρδας, Κων. Φωτάκης και Π. Σγουρίδης έλαβαν την επιδότηση ενοικίου Π. Σγουρίδης: Έκανα χρήση της επιδότησης ενοικίο...

 


Και οι Δημ. Μάρδας, Κων. Φωτάκης και Π. Σγουρίδης έλαβαν την επιδότηση ενοικίου
Π. Σγουρίδης: Έκανα χρήση της επιδότησης ενοικίου για ποσό 350 ευρώ

Μετά τη Ράνια Αντωνοπούλου, άλλοι τρεις εξωκοινοβουλευτικοί υπουργοί της κυβέρνησης λάμβαναν το επίδομα ενοικίου.

Πρόκειται για τους:
Κώστα Φωτάκη, αναπληρωτή υπουργό Παιδείας (Σεπτέμβριος 2015 έως σήμερα), ο οποίος είχε διατελέσει και αναπληρωτής υπουργός Πολιτισμού από τον Ιανουάριο του 2015 έως τον Αύγουστο 2015, δηλαδή την πρώτη περίοδο των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, λαμβάνοντας ένα κονδύλι 5.000 ευρώ ως επιδότηση ενοικίου.

Δημήτρη Μάρδα, ο οποίος είχε διατελέσει αναπληρωτής ΥΠΟΙΚ (Ιανουάριος 2015-Αύγουστος 2015) και υφυπουργός Εξωτερικών (Σεπτέμβριος 2015- Νοέμβριο 2016). Ο κ. Μάρδας στην πρώτη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έκανε αίτηση και το έλαβε στις 25 Απριλίου 2016 και έτσι 8 μήνες αργότερα εγκρίθηκε η δαπάνη. Μάλιστα, φέρεται να είναι και ένα από τα πρόσωπα που είχαν πρωταγωνιστικό ρόλο στην επίμαχη διάταξη.

Παναγιώτη Σγουρίδη, ο οποίος είχε διατελέσει υφυπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας (Ιανουάριος 2015-Ιούλιος 2015) και υφυπουργός Υποδομών (Σεπτέμβριος 2015-Φεβρουάριος 2016).

Σγουρίδης: Έλαβα μόλις 350 ευρώ
Την ίδια ώρα, σύμφωνα με τη Διαύγεια, ποσά για επίδομα ενοικίου φέρεται να εγκρίθηκαν και για τον νυν υφυπουργό Παιδείας Κωνσταντίνο Φωτάκη (εξωκοινοβουλευτικός), αλλά και για τον Παναγιώτη Σγουρίδη, αντιπρόεδρο των ΑΝΕΛ, ο οποίος θήτευσε στο υπουργείο Ενέργειας.

Ο κ. Σγουρίδης είχε δηλώσει μόνιμο τόπο κατοικίας την Ξάνθη και είχε καταθέσει αίτηση στη διάρκεια της πρώτης κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. Εγκρίθηκε κονδύλι 7.000 ευρώ, όμως ο ίδιος ανέφερε ότι εισέπραξε μόλις 350 ευρώ.

«Έκανα αίτηση για να λάβω πίσω το ποσό των 350 ευρώ, που αντιστοιχούσε σε διαμονή σε ενοικιαζόμενο δωμάτιο, για το οποίο πλήρωνα 50 ευρώ τον μήνα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Παναγιώτης Σγουρίδης.

«Ούτε σπίτι έχω ούτε τίποτα… Αν δείτε πού έμενα», είπε ο βουλευτής των ΑΝΕΛ. Όταν ρωτήθηκε «πού;», απάντησε: «Στο Αιγάλεω και είμαι περήφανος γι’ αυτό».

Φωτάκης: Δεν έκανα ποτέ χρήση
Στην περίπτωση του κ. Φωτάκη είχε εγκριθεί κονδύλι 5.000 ευρώ, ωστόσο ο ίδιος σε δηλώσεις του, δεν διέψευσε ότι είχε γίνει η αίτηση για επίδομα ενοικίου, αλλά διευκρίνισε ότι ποτέ δεν έκανε χρήση του ποσού.

«Ουδέποτε πήρα επίδομα ενοικίου. Το ποσό είχε εγκριθεί για τη διαμονή μου σε ξενοδοχείο, αν χρειαζόταν, αλλά τελικά δεν χρειάστηκε», υπογράμμισε.

Δημήτρης Μάρδας
Όσον αφορά τον Δημήτρη Μάρδα, τα έγγραφα καταδεικνύουν ότι είχαν δεσμευθεί για λογαριασμό του 3.900 ευρώ, για την περίοδο που υπηρέτησε ως αναπληρωτής ΥΠΟΙΚ. Στη συνέχεια μεταφέρθηκε στο υπουργείο Εξωτερικών.

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.xanthionair.gr