GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


"ΚΛΕΙΝΕΙ" για 2 μέρες η Νομική Σχολή Κομοτηνής! Που θα «κρύβεστε» οι κύριοι; Όταν από τους 32.000 φοιτητές του ΔΠΘ θα μείνουν με δυσκολία 6-7.000 φοιτητές;

Κλείνουν τη Νομική Κομοτηνής για να...ανοίξουν ανοίξει Νομική στην Πάτρα! Ψήφισμα της Κοσμητείας της Νομικής Σχολικής του ΔΠΘ για την ί...


Κλείνουν τη Νομική Κομοτηνής για να...ανοίξουν ανοίξει Νομική στην Πάτρα!
Ψήφισμα της Κοσμητείας της Νομικής Σχολικής του ΔΠΘ για την ίδρυση της 4ης Νομικής Σχολής στην Πάτρα, κλειστή η Σχολή 29 και 30 Μαρτίου

*Ο κύριος Κυριάκος Μητσοτάκης και ο κύριος Νέζης που έχουν «αναλάβει» με… 105 τον σημερινό ΑΦΩΝΟ Περιφερειάρχη ΑΜΘ Χρήστο Μέτιο, γιατί σιωπούν και τον καλύπτουν;

Την αναστολή του εκπαιδευτικού έργου της Νομικής Σχολής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης (ΔΠΘ), το διήμερο 29-30 Μαρτίου, αποφάσισε η Κοσμητεία της σχολής, σε ένδειξη αντίθεσης στην ίδρυση νέας Νομικής Σχολής στην Ελλάδα. Επίσης, εκφράζει τις επιφυλάξεις της για επανεκτίμηση της κατάστασης και ανάλογη κλιμάκωση των αντιδράσεών της, μετά τις διακοπές του Πάσχα ενώ δεν κρύβει και τον έντονο προβληματισμό της, θεωρώντας ότι η 4η Νομική Σχολή Πατρών, στην ουσία οδηγεί σε κλείσιμο την Νομική Θράκης!
Ειδικότερα το ψήφισμα αναφέρει τα παρακάτω:

ΨΗΦΙΣΜΑ
Μετά τη δήλωση του Υπουργού Παιδείας στην ηγεσία του Δ.Π.Θ. και της τοπικής αυτοδιοίκησης της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης αναφορικά με το ζήτημα της 4ης Νομικής Σχολής στην Πάτρα ότι το θέμα τον «υπερβαίνει», η Κοσμητεία της Νομικής Σχολής εκφράζει την αγωνία της για την ύπαρξη αυτής καθ’ αυτής της Νομικής Σχολής του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης, διακηρύσσει την απόλυτη αντίθεσή της στην ίδρυση νέας ή νέων Νομικών Σχολών στην Ελλάδα, αντίθεση που προειδοποιητικά εκφράζεται με την αναστολή του εκπαιδευτικού έργου της Σχολής επί διήμερον, την 29η και 30η Μαρτίου 2018. Επιφυλάσσεται δε για επανεκτίμηση της κατάστασης μετά τις διακοπές του Πάσχα και ανάλογη κλιμάκωση των αντιδράσεών της.
Κομοτηνή 28 Μαρτίου 2018

Η ΚΟΣΜΗΤΕΙΑ ΤΗΣ ΝΟΜΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ Δ.Π.Θ.

Ψήφισμα του Συλλόγου Φοιτητών «Κώστας Βάρναλης» Νομικής Κομοτηνής.
Στον «χορό» των αντιδράσεων ωστόσο κατά των εξαγγελιών Γαβρόγλου που αφορούν στην ίδρυση 4ης Νομικής Σχολής, στην Πάτρα, μπήκε και ο Σύλλογος Φοιτητών της Νομικής Σχολής του ΔΠΘ «Κώστας Βάρναλης».

Συγκεκριμένα έπειτα από πρόταση της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ Νομικής το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Φοιτητών όπου κατατέθηκε και υπερψηφίστηκε το ψήφισμα σχετικά με την ίδρυση τέταρτης Νομικής Σχολής.

Στο ψήφισμα ο Σύλλογο επισημαίνει την αντίθεσή τους στην «περαιτέρω υποβάθμισης του δικηγορικού κλάδου» όπως την χαρακτηρίζει για να υπογραμμίσει πως «οι επιπτώσεις που θα φέρει θα αφορούν το σύνολο του νομικού κλάδου».
Απευθύνοντας δριμύ κατηγορώ κατά της κυβέρνησης και του Υπουργού Παιδείας, ο Σύλλογος κάνει λόγω «για θυσίας της παιδείας στο βωμό των μικροπολιτικών παιχνιδιών», καταθέτοντας στην συνέχεια σειρά προτάσεων και τονίζοντας πως «ως Σύλλογος Φοιτητών θα προβούμε σε όλα τα αναγκαία νόμιμα μέσα για να αποτρέψουμε την ίδρυση της τέταρτης νομικής».

Το ψήφισμα έχει ως εξής:
Από το βήμα του περιφερειακού αναπτυξιακού συνεδρίου, που διεξάγεται στην Πάτρα, ο υπουργός Παιδείας κ. Γαβρόγλου εξέφρασε την επιθυμία του για το άνοιγμα μιας ακόμα Νομικής Σχολής, μιας τέταρτης Νομικής Σχολής, στην Πάτρα, χρησιμοποιώντας την τριτοβάθμια εκπαίδευση σαν μοχλό εξυπηρέτησης πελατειακών σκοπιμοτήτων.
Οι επιπτώσεις που θα επιφέρει αυτό το νέο εγχείρημα της τωρινής κυβέρνησης, δεν θα είναι μόνο στη Νομική Σχολή του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, αλλά και σε όλο τον νομικό κλάδο. Ακόμα μια νομική σχολή σε αυτή την χώρα, έρχεται σε άμεση αντίθεση με τη ζοφερή καθημερινότητα του Έλληνα νομικού, ο οποίος ήδη εργάζεται σε έναν υπέρ το δέον κορεσμένο κλάδο. Είναι γεγονός, πως τη στιγμή που η ελληνική κοινωνία δε μπορεί, δυστυχώς, να απορροφήσει ακόμα περισσότερους νέους νομικούς, η ίδια μας η κυβέρνηση φέρεται να αγνοεί αυτή την πραγματικότητα. Μια ακόμα Νομική Σχολή θα απαιτήσει κονδύλια, που το κράτος δε δύναται να διαθέσει και θα οδηγηθούμε αναπόφευκτα σε επιπλέον περικοπές στον χώρο της εκπαίδευσης. Η Σχολή μας θα πληγεί βαρύτατα από αυτό το νέο μέτρο και θα απειληθεί με συρρίκνωση, ακόμα και με κατάργηση, μετά τη συγκεκριμένη εξέλιξη, σε μια προσπάθεια της κυβέρνησης να στρέψει το ενδιαφέρον του κόσμου μακριά από φλέγοντα για την ελληνική κοινωνία ζητήματα.
Η ίδια μας η κυβέρνηση φαίνεται ανεπηρέαστη από την διόγκωση, κατά τα τελευταία χρόνια, του φαινομένου του "brain drain", με όλο και περισσότερους νέους να αναζητούν μια καλύτερη ζωή στο εξωτερικό και την έλλειψη σύνδεσης της εκπαίδευσης και της έρευνας με την αγορά εργασίας και την παραγωγική ζωή.
Εφυσηχάζεται στην εργαλειοποίηση νευραλγικών τομέων, όπως η παιδεία, μετατρέποντας την σε ένα εργαλείο φθηνού λαϊκισμού και δημαγωγίας.
Ως Σύλλογος στεκόμαστε αντίθετοι σε αυτή την προσπάθεια περαιτέρω υποβάθμισης του δικηγορικού κλάδου και της θυσίας της παιδείας στο βωμό των μικροπολιτικών παιχνιδιών και θα συνεχίσουμε να καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για την αναβάθμιση και εκσυγχρονισμό του ελληνικού πανεπιστημίου και την αναβάθμιση των τίτλων σπουδών του.

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ:
Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΝΑ ΠΡΟΒΕΙ ΣΕ ΚΑΘΕ ΑΝΑΓΚΑΙΟ ΝΌΜΙΜΟ ΜΕΣΟ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΤΡΕΨΕΙ ΤΗΝ ΙΔΡΥΣΗ 4ΗΣ ΝΟΜΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ,
Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΝΑ ΔΗΛΩΣΕΙ ΡΗΤΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΘΕΣΗ ΤΟΥ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΓΧΕΙΡΗΜΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ 4ΗΣ ΝΟΜΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ,
ΝΑ ΕΠΙΔΟΘΕΙ ΤΟ ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΤΗΝ ΚΟΣΜΗΤΕΙΑ ΤΗΣ ΝΟΜΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΚΡΙΤΕΙΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΘΡΑΚΗΣ, ΣΤΗΝ ΠΡΥΤΑΝΕΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΚΡΙΤΕΙΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΘΡΑΚΗΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ
Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΝΑ ΥΙΟΘΕΤΗΣΕΙ ΤΟ ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΝΟΜΙΚΗΣ ΔΠΘ ΤΗΣ 7ΗΣ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2018, ΚΑΘΩΣ ΚΡΙΝΕΤΑΙ ΑΝΑΓΚΑΙΑ Η ΣΥΜΠΟΡΕΥΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΘΕΜΑ.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ Σ.Φ ΒΑΣΙΛΗ ΡΑΔΑΙΟΥ
Ενδεικτικό των αντιδράσεων των φοιτητών της Νομικής Θράκης είναι και οι δηλώσεις του Προέδρου του ΣΦ, Βασίλη Ραδαίου που δήλωσε τα παρακάτω:
«Το ΔΣ του Συλλόγου Φοιτητών Νομικής ΔΠΘ σχεδόν ομόφωνα εξέφρασε την αντίθεσή του στην εξαγγελία του Υπουργού Παιδείας για ίδρυση τέταρτης νομικής σχολής στην Πάτρα, καθώς το ενδεχόμενο αυτό θα καταστήσει ακόμα πιο δυσχερείς τις συνθήκες στο δικηγορικό επάγγελμα και θα έχει σημαντικές επιπτώσεις για το τμήμα μας. Βέβαια, γνωρίζουμε καλά ότι η παρούσα κυβέρνηση δε διαθέτει τα απαραίτητα εχέγγυα για να δώσει νέα πνοή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση» για να επισημάνει πως «ως Σύλλογος Φοιτητών θα προβούμε σε όλα τα αναγκαία νόμιμα μέσα για να αποτρέψουμε την ίδρυση της τέταρτης νομικής».

ΠΟΥ ΘΑ «ΚΡΥΒΕΣΤΕ» ΚΥΡΙΟΙ;
Μετά από το νέο κύμα αντιδράσεων και τις παραπάνω νέες κινητοποιήσεις και ψηφίσματα, ο «Μαχητής» Θράκης που τον τελευταίο καιρό δέχτηκε νέες επιθέσεις για την αντίστασή της στις εξαγγελίες Γαβρόγλου και κυρίως στο Νομοσχέδιό του για τις μεταγραφές των φοιτητών, απλά αναρωτιέται…!
-Αν δυστυχώς έχουμε εμείς δίκαιο και δούμε πολύ σύντομα το ΔΠΘ με τους 32.000 φοιτητές να συρρικνώνεται στους 7.000 φοιτητές, που θα κρύβεστε εσείς; Περιφερειάρχη Χρήστο Μέτιο, «Πρύτανη» κ.Τουλουπίδη, Δήμαρχε Κομοτηνής κ.Πετρίδη και Δήμαρχε Αλεξανδρούπολης κύριε Λαμπάκη;

-Ο κύριος Κυριάκος Μητσοτάκης και ο κύριος Νέζης που έχουν «αναλάβει» με… 105 τον σημερινό ΑΦΩΝΟ Περιφερειάρχη ΑΜΘ Χρήστο Μέτιο, γιατί «σιωπούν» και τον «καλύπτουν»;