GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Με 16,5 εκατ. ευρώ ενισχύεται το πρόγραμμα διανομής προϊόντων σε δημοτικά σχολεία. Ποια γεωργικά προϊόντα είναι επιλέξιμα

Με 16,5 εκατ. ευρώ ενισχύεται το πρόγραμμα διανομής προϊόντων σε δημοτικά σχολεία Ποια γεωργικά προϊόντα είναι επιλέξιμα Με στόχο τη...

Με 16,5 εκατ. ευρώ ενισχύεται το πρόγραμμα διανομής προϊόντων σε δημοτικά σχολεία
Ποια γεωργικά προϊόντα είναι επιλέξιμα
Με στόχο την αύξηση της κατανάλωσης φρούτων, λαχανικών και γάλακτος στη διατροφή των παιδιών ξεκινά στη χώρα μας για την τριετία η εφαρμογή του Ευρωπαϊκού Σχολικού Προγράμματος διανομής προϊόντων σε περίπου 150.000 μαθητές Δημοτικών σχολείων. Το ύψος της χρηματοδότησης του Σχεδίου για την περίοδο υλοποίησης 2017- 2018, 2018-2019 και 2019-2020 ανέρχεται σε περίπου 16,5 εκατ. ευρώ.

Ποια γεωργικά προϊόντα είναι επιλέξιμα;

Σύμφωνα με την απόφαση που υπογράφουν οι υπουργοί Παιδείας, Οικονομικών και Ανάπτυξης και Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, επιλέξιμα προϊόντα είναι:

Μήλα, αχλάδια, πορτοκάλια, μανταρίνια, ροδάκινα, νεκταρίνια, βερίκοκα, τοματάκια τύπου cherry, αγγουράκια τύπου Κνωσσού, και πλήρες παστεριωμένο γάλα, τα οποία θα προέρχονται από καλλιέργειες στις οποίες εφαρμόζεται Σύστημα Ολοκληρωμένης Διαχείρισης. Ειδικότερα για τα μήλα, αχλάδια, πορτοκάλια, μανταρίνια, ροδάκινα, νεκταρίνια, και τοματάκια τύπου cherry πρέπει να είναι τουλάχιστον ποιοτικής κατηγορίας I.

Τα προϊόντα που θα διανεμηθούν θα εμπεριέχονται σε ατομική συσκευασία με κατάλληλο, για τρόφιμο, περιέκτη και να είναι έτοιμα προς άμεση κατανάλωση. Όσο για το παστεριωμένο πλήρες γάλα θα διατίθεται σε ατομική συσκευασία 250 ml.