GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Ευρωζώνη: Αύξηση 1,5% στο κόστος εργασίας το δ’ τρίμηνο, στο +3,8% η Ελλάδα

Αύξηση 1,5% σημείωσε το ωριαίο κόστος εργασίας στην Ευρωζώνη το δ’ τρίμηνο του 2017 σε σύγκριση με το αντίστοιχο τρίμηνο του προηγούμενο...


Αύξηση 1,5% σημείωσε το ωριαίο κόστος εργασίας στην Ευρωζώνη το δ’ τρίμηνο του 2017 σε σύγκριση με το αντίστοιχο τρίμηνο του προηγούμενου έτους, όπως ανακοίνωσε την Παρασκευή η Eurostat.

Στην Ε.Ε. των 28 το ωριαίο κόστος εργασίας σημείωσε άνοδο 2,3%.
Το γ’ τρίμηνο του 2017, το ωριαίο κόστος εργασίας είχε αυξηθεί 1,6% και 2,2% αντίστοιχα.
Η ευρωπαϊκή στατιστική υπηρεσία ανακοίνωσε ότι το κόστος των ωριαίων ημερομισθίων και μισθών αυξήθηκε κατά 1,7%, ενώ το μη μισθολογικό κόστος αυξήθηκε κατά 1% το δ’ τρίμηνο του 2017 από την αντίστοιχη περίοδο του προηγούμενου έτους.

Στην Ε.Ε. το κόστος των μισθών και ημερομισθίων αυξήθηκε κατά 2,4% και το μη μισθολογικό κόστος κατά 2,0% το δ’ τρίμηνο.

‘ Τα στοιχεία της Eurostat δείχνουν ότι στην Ελλάδα το ωριαίο κόστος εργασίας σημείωσε άνοδο 3,8% το δ’ τρίμηνο, με το κόστος των ημερομισθίων και μισθών να ενισχύεται 3,4% και το μη μισθολογικό κόστος κατά 4,8%. Η αύξηση οφείλεται στις απαράδεκτα χαμηλές αμοιβές στη χώρα μας ενώ τα στοιχεία δείχνουν ότι οι εργαζόμενοι βαραίνουν λιγότερο τις επιχειρήσεις από άλλους παράγοντες.

‘ Οι μεγαλύτερες ετήσιες αυξήσεις στο ωριαίο κόστος καταγράφηκαν σε Ρουμανία (+14,3%), Βουλγαρία (+12,2%) και Ουγγαρία (+8,6%), δηλαδή σε χώρες με εξευτελιστικές για τον άνθρωπο αμοιβές.
Στον αντίποδα, μικρές μειώσεις καταγράφηκαν σε Φινλανδία (-0,7%) και Ιταλία (-0,2%).