GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


1.460.528 οδικές αφίξεις από το συνοριακό σημείο διέλευσης Νυμφαίας

Η κορυφαία πύλη εισόδου της Θράκης είναι η Ροδόπη, αλλά η τελευταία πόλη στην κατανάλωση τουριστών η Κομοτηνή. Πρόκειται για μία πραγ...

Η κορυφαία πύλη εισόδου της Θράκης είναι η Ροδόπη, αλλά η τελευταία πόλη στην κατανάλωση τουριστών η Κομοτηνή.

Πρόκειται για μία πραγματική αντίφαση που αριθμητικά αποτυπώνεται ως εξής:Από τη μία ο Συνοριακός Σταθμός Διέλευσης της Νυμφαίας μόνο για το 2017 μέτρησε 1.460.528 διελεύσεις μη-κατοίκων (διπλάσιες από το Τελωνείο Κήπων και πολλαπλάσιες σε σχέση με όλα τα υπόλοιπα σημεία εισόδου στην Θράκη).

Από την άλλη μόλις το 53,45% των Κομοτηναίων επιχειρηματιών είδαν περισσότερους τουρίστες να καταναλώνουν στα μαγαζιά τους σε σχέση με το 2016. Και μπορεί ο δείκτης να μην είναι αρνητικός, όμως τα αντίστοιχα ποσοστά σε Ξάνθη (73,12%) και Αλεξανδρούπολη (70,30%) είναι εμφανώς πιο υψηλά.

Αξίζουν όμως δύο διευκρινίσεις:
Πρώτον, φυσικά υπάρχουν τουρίστες που έρχονται στην Θράκη αεροπορικώς και όχι οδικώς.
Δεύτερον, δεν σημαίνει πως όλοι οι διερχόμενοι έρχονται για να καταναλώσουν.

Παρόλα αυτά, από τη Νυμφαία περνούν περισσότεροι διερχόμενοι από συνολικά και τα τρία σημεία εισόδου στον Έβρο, κι αυτό είναι χαρακτηριστικό της δυναμικής του Συνοριακού Σταθμού Νυμφαίας. Είναι καιρός η Ροδόπη να τον εκμεταλλευτεί με κάθε δυνατό τρόπο, κρατώντας τα θετικά του και αντιπαλεύοντας τα αρνητικά του, με κορυφαίο το λαθρεμπόριο.

Ακολουθεί αναλυτικός πίνακας σχετικός με τις “οδικές αφίξεις μη-κατοίκων από το εξωτερικό ανά Συνοριακό Σημείο Διέλευσης” από έρευνα που διεξήγαγε η Ομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας Θράκης:


Διονύσης Βοργιάς