GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



Φρουζής: Συναινώ στην απαγόρευση της εξόδου μου από τη χώρα

Αυτοπροσώπως εμφανίστηκε στο Συμβούλιο Πλημμελειοδικών προκειμένου να ζητήσει την επικύρωση του όρου της απαγόρευσης εξόδου από τη...




Αυτοπροσώπως εμφανίστηκε στο Συμβούλιο Πλημμελειοδικών προκειμένου να ζητήσει την επικύρωση του όρου της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα ο πρώην αντιπρόεδρος της Novartis Κωνσταντίνος Φρουζής.

Ο κ. Φρουζής, κατηγορούμενος για δωροδοκία στην υπόθεση της φαρμακοβιομηχανίας μετέβη στα δικαστήρια της Ευελπίδων προκειμένου να στηρίξει τη θέση του για τον περιοριστικό όρο που του επιβλήθηκε με διάταξη των εισαγγελέων διαφθοράς.

Ο Φρουζής στα δικαστήρια

Συναινώ στην απογόρευση της εξόδου μου από τη χώρα
Στο υπόμνημά του ο πρώην αντιπρόεδρος της Novartis αρνείται τις κατηγορίες που του αποδίδονται και δηλώνει ότι δεν είναι σε θέση να αντικρούσει ένα προς ένα τα στοιχεία της δικογραφίας που τον αφορούν, καθώς δεν έχει λάβει, όπως λέει, γνώση της ίδιας της δικογραφίας.

Ακολούθως, δηλώνει ότι ουδέποτε διανοήθηκε να διαφύγει στο εξωτερικό, καθώς κάτι τέτοιο θα μπορούσε να εκληφθεί ως τεκμήριο ενοχής και "συγχρόνως θα μου στερούσε τη δυνατότητα να υπερασπισθώ τον εαυτό μου και να συνδράμω την Δικαιοσύνη στο έργο της ανεύρεσης της αληθειας".

Σε άλλο σημείο του υπομνήματος ο κ.Φρουζής σημειώνει ότι ότι γνώση της εμπλοκής του στην υπόθεση έχει λάβει από το περασμένο καλοκαίρι, όταν δεσμεύθηκαν και ακολούθως αποδεσμεύθηκαν τραπεζικοί του λογαριασμοί και συνεπώς αν ήθελε να φύγει στο εξωτερικό θα το είχε ήδη πράξει.

Ο πρώην αντιπρόεδρος της Novartis υποστηρίζει ακόμη ότι για να επιβληθεί το "βαρύ, εξαιρετικό δικονομικό μέτρο της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα πρέπει να συντρέχει είτε λόγος ασφαλείας είτε λόγος δημοσίου συμφέροντος". Ο κ.Φρουζής καταλήγει με τη δήλωση ότι προκειμένου να διαλυθεί κάθε υπόνοια περί προθέσεώς του να διαφύγει στο εξωτερικό συνανεί και αποδέχεται την πράξη δικονομικού καταναγκασμού και "ζητώ παρά την διαφωνία μου ως προς το σκεπτικό της, την επικύρωση του διατακτικού της".