facebook

Widget by:Blogger Tips
PRESS ROOM
Recent

Οι Βούλγαροι προοδεύουν ακόμη και σε απομακρυσμένες περιοχές της χώρας τους. Εδώ πάμε από το κακό στο χειρότερο

Επισκεπτόμενος τις προηγούμενες ημέρες τη γειτονική Βουλγαρία, διαπίστωσα για ακόμη μια φορά πως εκεί, η ανάπτυξη συνεχίζεται και μάλιστα με ταχύτατους ρυθμούς. Δε θα αναφερθώ στο Μπάνσκο το οποίο αποτελεί έναν τοπ χειμερινό προορισμό, μιας και για το Παμπόροβο δεν μπορώ να εκφέρω άποψη γιατί δεν έχω πάει ποτέ, αλλά θα μιλήσω για περιοχές απομακρυσμένες σε πιο χαμηλό υψόμετρο, όπου εκεί οι επενδύσεις διαδέχονται η μια την άλλη και οι επαγγελματίες εκτός από την ασφάλεια και τη σταθερότητα, απολαμβάνουν και τα προνόμια που τους χαρίζει η γειτονική χώρα, μιας και εκεί οι νόμοι τηρούνται με γνώμονα πάντα το συμφέρον της χώρας, αλλά και των κατοίκων αυτής.

Συνεργεία στους επαρχιακούς δρόμους συλλέγουν οποιοδήποτε σκουπίδι μετέφερε ο αέρας, άνθρωποι μέσα σε ειδικά μποξ (σπιτάκια) εισπράττουν αντίτιμο για να παρκάρεις, δρόμοι σε γενικές γραμμές καλύτεροι από τους δικούς μας, τροχαία σε τακτά χιλιομετρικά διαστήματα και τήρηση της Κρατικής νοοτροπίας για κίνηση χρημάτων μόνο σε Λέβα και σπάνια σε ευρώ, όπου εκεί ο έχων το κατά τα άλλα ισχυρό νόμισμα της ευρωπαϊκής ένωσης, είναι αναγκασμένος να πληρώσει και προμήθεια.

Οι Ξενοδοχειακές τους μονάδες κυριαρχούν ακόμη και στις πιο απόμακρες περιοχές, μιας και εκεί ο κάθε επισκέπτης, έχει και κάτι να κάνει, σε αντίθεση με τις εδώ δικές μας περιοχές, οι οποίες σε υποδομές στερούνται ακόμη και τα πιο απλά. Ξενοδοχεία με πισίνες οι οποίες εκμεταλλεύονται στο έπακρο τα ιαματικά ζεστά νερά, τη στιγμή που εμείς εδώ στην Ξάνθη, μαλώνουμε για το αν τελικά πρέπει να κάνουμε κάτι ή όχι.

Μειωμένη φορολογία σε είδη που χρησιμοποίει το ανθρώπινο γένος σε καθημερινή βάση και γενικά μονίμως μια λογική του να εκμεταλλευτούμε στο έπακρο τους επισκέπτες – τουρίστες, προκειμένου να έχουμε οικονομικό όφελος, πράγμα που δε συμβαίνει εδώ. Και λέμε πως δε συμβαίνει εδώ, μιας και εμείς ανοίξαμε τα σύνορά μας προς όλους και τους αφήνουμε να μπαίνουν μέσα στη χώρα μας και στην περιοχή μας όπως θέλουν και όπως νομίζουν αυτοί πως πρέπει, μιας και δεν έχουμε δομές ούτε και σε επίπεδο οργάνωσης.

Ο Έλληνας είναι υποχρεωμένος να πληρώνει στο τελωνείο τη Βινιέτα (σήμα τελών κυκλοφορίας) όταν εισέρχεται στη Βουλγαρία, ενώ ο Βούλγαρος έχει δικαίωμα να χρησιμοποιεί τους δρόμους μας, χωρίς να δώσει ευρώ και ειλικρινά αναρωτιόμαστε, είμαστε εμείς ο εξυπνότερος λαός του πλανήτη ή απλά νομίζουμε πως είμαστε;;;

Δεν είναι τυχαίο εξάλλου το γεγονός, πως, πάρα πολλοί Ξανθιώτες βρέθηκαν εκεί το τελευταίο τριήμερο της αποκριάς, κουρασμένοι από τα ίδια και τα ίδια. Σε καμία περίπτωση δε λέμε πως πρέπει να γίνουμε Βουλγαρία, μιας και εκεί σα χώρα υπάρχουν αρνητικά που δεν τα έχουμε εδώ, όμως σε θέματα επενδύσεων και υποδομών, κάτι θα πρέπει να κάνουμε για να τους ξεπεράσουμε…

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.xanthionair.gr

ThrakiToday Xanthi

ThrakiToday Xanthi

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.