GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


«Πτέρυγα καθηγητή Στέφανου Γαρδίκη» στο νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης

Ο Διοικητής σύσσωμο το Δ.Σ. του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Έβρου με θλίψη αναγγέλλουν τον αδόκητο χαμό του Καθηγητή Παιδοχειρου...

Ο Διοικητής σύσσωμο το Δ.Σ. του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Έβρου με θλίψη αναγγέλλουν τον αδόκητο χαμό του Καθηγητή Παιδοχειρουργικής Στέφανου Γαρδίκη.

Ο Καθηγητής Στέφανος Γαρδίκης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1956. Σπούδασε Ιατρική στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και ειδικεύθηκε στην Α’ Παιδοχειρουργική Κλινική του Νοσοκομείου Παίδων Αθηνών, «Η Αγία Σοφία». Από τον Νοέμβριο του 1996 και έως τον Νοέμβριο του 1999 υπηρέτησε ως Επιμελητής Β’ Ε.Σ.Υ, στην Πανεπιστημιακή Κλινική Χειρουργικής Παίδων, στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου. Από τότε και μέχρι τον θάνατό του υπηρέτησε στο Π.Γ.Ν.Α., αρχικά ως Λέκτορας και ανερχόμενος σταδιακά σε όλες τις βαθμίδες της Πανεπιστημιακής ιεραρχίας. Από το 2015 ήταν Καθηγητής και Διευθυντής της Πανεπιστημιακής Παιδοχειρουργικής Κλινικής.

Το επιστημονικό του έργο ήταν πλουσιότατο, σημαντικό και πρωτοποριακό, με παρουσίαση μεγάλου αριθμού ερευνητικών και κλινικών εργασιών σε επιστημονικά συνέδρια της Ελλάδας και του εξωτερικού, πολλές εκ των οποίων δημοσιεύθηκαν σε έγκυρα, ελληνικά και ξένα, επιστημονικά περιοδικά. Συμμετείχε επίσης στην συγγραφή κεφαλαίων σε Ιατρικά βιβλία και υπήρξε κριτής (reviewer) σε περιοδικά όπως το Archives of Gynecology and Obstetrics, Journal of Medical Case Reports, World Journal of Pediatrics και Lung India.

Η απώλεια του Καθηγητή Στέφανου Γαρδίκη δεν αποστερεί το ΠΓΝΑ μόνο από ένα επίλεκτο μέλος του επιστημονικού του προσωπικού, αλλά και από ένα άνθρωπο που διακρινόταν για την ευγένεια, την ευαισθησία και την σεμνότητα, αρετές με τις οποίες προσέγγιζε ασθενείς και συναδέλφους του. Διακρινόταν επίσης για την ηπιότητα του χαρακτήρα του, την εργατικότητα, την τιμιότητα, την συνέπεια, την υπευθυνότητα και την ευσυνειδησία του, αφήνοντας δυσαναπλήρωτο κενό με τον θάνατό του.
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.xanthionair.gr

Θέλουμε να εκφράσουμε τα θερμά και ειλικρινή συλλυπητήρια μας στην οικογένειά του, τη σύζυγό του Μαρία και τα παιδιά του Χλόη και Μιχαήλ-Άγγελο.

Με απόφαση του Δ.Σ. του Π.Γ.Ν.Έβρου, η κλινική μονάδα στην οποία προσέφερε επί τόσα χρόνια τις πολύτιμες υπηρεσίες του, θα μετονομασθεί σε ειδική τελετή «ΠΤΕΡΥΓΑ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΓΑΡΔΙΚΗ».

Είμαστε βέβαιοι ότι η θρακική γη θα υποδεχθεί με αγάπη και σεβασμό στα φιλόξενα σπλάχνα της έναν ανιδιοτελή ΓΙΑΤΡΟ και ΑΝΘΡΩΠΟ.

Για το Δ.Σ. του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Έβρου

Ο ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ
Π.Γ.Ν.ΕΒΡΟΥ
Δρ. ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΑΔΑΜΙΔΗΣ