GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



Το μπαλάκι στην Αντιπεριφέρεια Ξάνθης από τον Δήμαρχο Μύκης, για το μη κλείσιμο των σχολείων για αύριο Παρασκευή.

Το μπαλάκι στην Αντιπεριφέρεια Ξάνθης από τον Δήμαρχο Μύκης, για το μη κλείσιμο των σχολείων για αύριο Παρασκευή Ανακοίνωση του επικεφαλ...

Το μπαλάκι στην Αντιπεριφέρεια Ξάνθης από τον Δήμαρχο Μύκης, για το μη κλείσιμο των σχολείων για αύριο Παρασκευή
Ανακοίνωση του επικεφαλής της «Κοινωνίας Δημοτών» Μ. Φανουράκη
Το μπαλάκι στην Αντιπεριφέρεια Ξάνθης από τον Δήμαρχο Μύκης, που δεν παίρνει απόφαση να κλείσει τα σχολεία αύριο Παρασκευή, όπως έκαναν οι υπόλοιποι Δήμαρχοι της Π.Ε. Ξάνθης, με στόχο τη συμμετοχή των νέων στις εκδηλώσεις.

Αντιδράσεις προκάλεσε η κίνηση του Δημάρχου Μύκης, να μην υπογράψει απόφαση για κλείσιμο των σχολείων της Περιοχής του, αύριο Παρασκευή, ενόψει των ΘΛΕ και να πετάξει το μπαλάκι στην Αντιπεριφέρεια Ξάνθης, τονίζοντας πως ο Καλλικράτης δε του δίνει τέτοια αρμοδιότητα.

Όλα αυτά βέβαια συμβαίνουν την ίδια χρονική στιγμή, όπου οι υπόλοιποι Δήμαρχοι της Π.Ε. Ξάνθης έχουν λάβει τέτοια απόφαση και τα σχολεία, τόσο σε Ξάνθη όσο και σε Άβδηρα αλλά και Τόπειρο θα είναι κλειστά, προκειμένου να συμμετάσχουν οι μαθητές στις Καρναβαλικές εκδηλώσεις που έχουν προγραμματιστεί από το Κέντρο Πολιτισμού.

Για το θέμα πήρε άμεσα θέση και ο Επικεφαλής της Παράταξης Κοινωνίας Δημοτών Μ. Φανουράκης, εκδίδοντας σχετική ανακοίνωση με ερωτήματα προς όλους τους αρμόδιους φορείς, θέτοντας προ των ευθυνών τους. Η ανακοίνωση έχει ως εξής:

«Η Δημοτική Παράταξη Κοινωνία των Δημοτών απευθυνόμενη προς όλους τους θεσμικούς παράγοντες του τόπου μας Δημάρχους – Αντιπεριφερειάρχη – Περιφερειάρχη και διερμηνεύοντας ερωτήματα και ανησυχίες των συμπολιτών μας, τους υποβάλει κάποια απλά ερωτήματα που έχουν σχέση με τις Θρακικές Λαογραφικές Εορτές και το Ξανθιώτικο Καρναβάλι:

– Με ποιο σκεπτικό οι τρεις – από τους τέσσερις – Δημάρχους της Περιοχής μας έχουν βγάλει απόφαση αναστολής λειτουργίας των μαθημάτων για τα σχολεία της αρμοδιότητάς τους, για την Παρασκευή 16 Φεβρουαρίου 2018, προκειμένου όλοι οι μαθητές και οι γονείς να διευκολυνθούν και να συμμετάσχουν στις εκδηλώσεις για το Ξανθιώτικο Καρναβάλι και τη μεγάλη Παιδική Παρέλαση και ένας μόνο, ο Δήμος Μύκης, δεν πήρε την ίδια απόφαση και όλα τα σχολεία αρμοδιότητάς του θα λειτουργήσουν κανονικά την ημέρα εκείνη;


– Όλοι οι μαθητές, όλα τα παιδιά του Νομού μας δεν έχουν τις ίδιες ανάγκες, δεν ζουν στην ίδια περιοχή όπου εξελίσσεται και προοδεύει ένας τόσο σημαντικός θεσμός, όλοι οι μαθητές του Νομού μας δεν έχουν την ίδια επιθυμία και λαχτάρα να συμμετάσχουν σε μια γιορτή και έναν θεσμό που αφορά ιδιαίτερα τα παιδιά και που υπάρχει τόσα χρόνια τώρα;

– Εν τέλει ποιανού αρμοδιότητα τελικά ήταν η λήψη αυτής της απόφασης;

– Με παρόμοιες «αποφάσεις», ενισχύουμε και ενδυναμώνουμε το θεσμό του Ξανθιώτικου Καρναβαλιού που κάνει γνωστή την πόλη μας στο Πανελλήνιο ή τελικά τον αποδυναμώνουμε και τον απαξιώνουμε;

Οι Θρακικές Λαογραφικές Γιορτές και το Ξανθιώτικο Καρναβάλι είναι υπόθεση όλης της Περιφερειακής Ενότητας Ξάνθης και πρέπει να δοθεί η δυνατότητα σε όλους τους μαθητές να συμμετάσχουν ενεργά σε αυτές!!!

Περιμένοντας έστω και την ύστατη στιγμή να εξευρεθεί η λύση που να ικανοποιεί όλους ανεξαιρέτως τους μαθητές της περιοχής μας, δίνουμε ΟΛΟΙ ραντεβού στη μεγάλη Παιδική Παρέλαση που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 16 Φεβρουαρίου 2018.

Ο Επικεφαλής της Δημοτικής παράταξης
«Κοινωνία δημοτών»
Φανουράκης Ι. Εμμανουήλ»