GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



Δήλωση του Περιφερειάρχη ΑΜΘ, με αφορμή ανακοινώσεις του Αντιπεριφερειάρχη Δράμας κ. Αργύρη Πατακάκη

«Με αφορμή πρόσφατες ανακοινώσεις του Αντιπεριφερειάρχη Δράμας κ. Αργύρη Πατακάκη για το Χιονοδρομικό Κέντρο Φαλακρού και για το έργο δι...

«Με αφορμή πρόσφατες ανακοινώσεις του Αντιπεριφερειάρχη Δράμας κ. Αργύρη Πατακάκη για το Χιονοδρομικό Κέντρο Φαλακρού και για το έργο διευθέτησης του χειμάρρου Καλλιφύτου, και με στόχο να μην υπάρχει παραπληροφόρηση στους πολίτες της Δράμας, θα ήθελα να ξεκαθαρίσω τα εξής:

Πρώτον, σε ό,τι αφορά στο Χιονοδρομικό Κέντρο Φαλακρού, υπήρξε μια προσωρινή διακοπή της λειτουργίας του λόγω των απαραίτητων γραφειοκρατικών διαδικασιών υπογραφής της νέας σύμβασης και όχι λόγω έλλειψης πόρων. Άλλωστε, και το κώλυμα αυτό να μην υπήρχε, οι πίστες του χιονοδρομικού κέντρου δε θα λειτουργούσαν το περασμένο σαββατοκύριακο καθώς δεν υπήρχε χιόνι.

Δεύτερον, σε ό,τι αφορά στο έργο της διευθέτησης του χειμάρρου Καλλιφύτου, ισχύει ό,τι ισχύει για όλα τα έργα στην Περιφέρειά μας, ότι δηλαδή ανακοίνωση για την εκτέλεση ενός έργου μπορεί να γίνει μόνο υπό την απαραίτητη προϋπόθεση να έχει εξασφαλιστεί η πίστωση και να έχουν ολοκληρωθεί όλες οι διαδικασίες για τη δημοπράτησή του. Για το συγκεκριμένο έργο, το οποίο είναι ενταγμένο στο σχεδιασμό της Περιφέρειας, οι απαραίτητες διαδικασίες βρίσκονται σε εξέλιξη.

Σε κάθε περίπτωση, ξεκαθαρίζω πως τόσο σε θέματα προγραμματισμού και υλοποίησης έργων όσο και στους υπόλοιπους τομείς ευθύνης της Περιφέρειας στη Δράμα, η αφαίρεση των αρμοδιοτήτων από τον κ. Πατακάκη είναι οριστική. Την Περιφέρεια εκπροσωπεί και εκφράζει μόνο ο Περιφερειάρχης και οι περιφερειακοί σύμβουλοι Δράμας στους οποίους έχουν μεταβιβαστεί αρμοδιότητες. Σε ό,τι αφορά δε στο Χιονοδρομικό Κέντρο Φαλακρού, η αρμοδιότητα παραμένει προσωρινά στον κ. Πατακάκη μέχρι την ολοκλήρωση αυτής της χειμερινής περιόδου.

Οποιοσδήποτε άλλος ισχυρισμός από την πλευρά του κ. Πατακάκη εκφράζει μόνο τον ίδιο και δεν έχει άλλο αποτέλεσμα από το να παραπλανά τους πολίτες.

Να προσθέσω τέλος, ότι οι επισκέψεις μου στη Δράμα θα συνεχιστούν και θα συμβάλουν στην αντιμετώπιση των ζητημάτων της περιοχής. Για τη Δράμα θα διαθέσουμε σημαντικούς πόρους, οι ανακοινώσεις όμως για τα έργα θα γίνονται, όπως και σε ολόκληρη την Περιφέρεια, εφόσον έχει δρομολογηθεί το πρώτο βήμα για την υλοποίησή τους».