GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



Η γυμναστική που σου ταιριάζει ανάλογα με το ζώδιό σου

Αυτή τη φορά έχεις υποσχεθεί στον εαυτό σου ότι το καλοκαίρι θα σε βρει πιο fit από ποτέ. Αυτό όμως σημαίνει ότι πρέπει σιγά σιγά ...




Αυτή τη φορά έχεις υποσχεθεί στον εαυτό σου ότι το καλοκαίρι θα σε βρει πιο fit από ποτέ. Αυτό όμως σημαίνει ότι πρέπει σιγά σιγά να ξεκινήσεις να γυμνάζεσαι, σωστά; Τι να προτιμήσεις όμως; Τρέξιμο, χορό ή μήπως Crossfit; Άφησε τα άστρα να διαλέξουν για σένα.

Κριός
Είσαι δυναμική, σου αρέσει η ταχύτητα και δεν έχεις κανένα κίνητρο να προσπαθήσεις παρά μόνο εάν πρόκειται να ξεπεράσεις τους άλλους (ή έστω την προηγούμενη καλύτερή σου επίδοση).

Σου ταιριάζει να κάνεις: Μαθήματα spinning όπου μπορείς να βάζεις κάθε μέρα στόχο να ξεπεράσεις τον εαυτό σου και τα ρεκόρ όλων των υπόλοιπων μέσα στην αίθουσα.

Ταύρος
Το ιδανικό για σένα είναι να γυμνάζεσαι χωρίς να νιώθεις ότι γυμνάζεσαι. Για σένα η άσκηση είναι συνώνυμο της κούρασης και όχι της ενεργητικότητας. Γι' αυτό προτιμάς ένα χαλαρό περιβάλλον με μια πιο καλλιτεχνική αίσθηση, από ό,τι μα αίθουσα γυμναστηρίου.

Σου ταιριάζει να κάνεις: Μαθήματα χορού ή γυμναστική που βασίζεται στο χορό, όπως το barre-a-terre, όπου θα αποκτήσεις πιο μακριούς και λεπτούς μύες χωρίς να χρειαστεί να χύσεις τόνους ιδρώτα.

Δίδυμοι
Σιχαίνεσαι τη μονοτονία και την επανάληψη και θέλεις ποικιλία, ακόμα και στην άσκηση. Κι επειδή οι φίλοι παίζουν πολύ σημαντικό ρόλο στη ζωή σου σίγουρα θα έχεις ένα κίνητρο παραπάνω εάν γυμνάζεσαι μαζί με άλλους.

Σου ταιριάζει να κάνεις: Yoga, μαζί με το σύντροφό σου ή με την κολλητή σου. Οι γρήγορες εναλλαγές στις asanas θα σε βοηθήσουν να μη βαρεθείς, ενώ εάν ξέρεις ότι στο μάθημα θα σε περιμένει η φίλη σου είναι λιγότερο πιθανό να ενδώσεις στη συχνή παρόρμησή σου να χάσεις το μάθημα.

Καρκίνος
Είσαι σπιτόγατα και σίγουρα προτιμάς να μείνεις μέσα από το να πας για τρέξιμο. Επιπλέον, επειδή συνεχώς συγκρίνεις τον εαυτό σου με τους άλλους, ένα γυμναστήριο γεμάτο με καλογυμνασμένα κορμιά είναι πιθανό να σε κάνει να νιώθεις τόσο άσχημα που δεν θέλεις να ξαναπατήσεις.

Σου ταιριάζει να κάνεις: Γυμναστική στο σπίτι. Εφοδιάσου με DVD για γιόγκα ή πιλάτες και γυμνάσου στην άνεση του σαλονιού σου. Υπάρχουν πάρα πολλές επιλογές κι επειδή είσαι περίεργη από τη φύση σου σίγουρα θα θελήσεις να τις δοκιμάσεις όλες! Εναλλακτικά, επειδή το στοιχείο σου είναι το νερό, μπορείς να γραφτείς στο κολυμβητήριο, όπου επίσης θα νιώθεις σαν στο σπίτι σου!

Λέων
Θέλεις να βλέπεις και να σε βλέπουν, οπότε μάλλον θα έχεις ήδη γραφτεί στο καινούριο trendy γυμναστήριο της περιοχής σου. Θέλεις η γυμναστική να είναι διασκέδαση και όχι σκληρή δουλειά και σίγουρα όχι κάτι μοναχικό -όσο περισσότεροι τόσο το καλύτερο!

Σου ταιριάζει να κάνεις: Αεροβική σε ομαδικά τμήματα, με έντονη μουσική και χορογραφίες με συνεχείς εναλλαγές. Αυτές οι τάξεις είναι διασκεδαστικές αλλά και σε προκαλούν να προσπαθείς όλο και περισσότερο για να αντεπεξέλθεις. Και φυσικά είναι μια σούπερ άσκηση για να ιδρώσεις και να κάψεις θερμίδες.

Παρθένος
Είσαι πρακτικός άνθρωπος και ξέρεις ότι η άσκηση είναι απαραίτητη για ένα υγιές σώμα. Αυτό δεν σημαίνει ότι θέλεις να ιδρώνεις στον ελεύθερο χρόνο σου -οπότε μάλλον θα προτιμήσεις κάτι που να μην είναι και τόσο έντονο. Τέλος, είσαι πειθαρχημένη και συνεπής και σου αρέσει να κάνεις περίπλοκα πράγματα με το σώμα σου.

Σου ταιριάζει να κάνεις: Πιλάτες στο mat. Οι αργές και απόλυτα ελεγχόμενες κινήσεις του ταιριάζουν με τον πειθαρχημένο χαρακτήρα σου, ενώ θα σου αρέσει το γεγονός ότι θα έχεις πάντα έναν στόχο παραπάνω, άλλη μια άσκηση που θα σε ανεβάσει επίπεδο. Καλό είναι να το συνδυάσεις με ένα άλλο, πιο fun είδος, ώστε να μην ξεχάσεις ότι η γυμναστική δεν είναι "υποχρέωση", είναι χαρά!

Ζυγός
Σου αρέσει να επικοινωνείς με άλλους ανθρώπους, ακόμα και όταν γυμνάζεσαι, ενώ το κόστος για σένα δεν έχει σημασία όταν βρεις αυτό που σου αρέσει να κάνεις.

Σου ταιριάζει να κάνεις: Μαθήματα τένις, όπου μπορείς να πεις και δυο κουβέντες με το συμπαίχτη σου μέχρι να πιάσεις το μπαλάκι ή να πάτε μετά την προπόνηση για ένα ποτό. Θα σου ταίριαζε επίσης να προσλάβεις έναν personal trainer για να μπορείς να συζητάς μαζί του κάθε άσκηση και πώς θα την κάνεις καλύτερα. Επιπλέον, επειδή είσαι λίγο αναποφάσιστη ("Τι να κάνω τώρα; Να κάνω κοιλιακούς ή μήπως σανίδα;") θα επωφεληθείς από την παρουσία κάποιου που θα σου πει ακριβώς τι να κάνεις κάθε στιγμή.

Σκορπιός
Όταν αποφασίζεις να δουλέψεις, δουλεύεις σκληρά -είτε αυτό είναι στο γραφείο είτε στο γυμναστήριο. Όσο πιο πολύ προσπαθείς τόσο πιο χαρούμενη είσαι κι επειδή έχεις την τάση να μην εκτονώνεις το θυμό σου μέσα στην ημέρα, η γυμναστική θα σε βοηθήσει και να βγάλεις από μέσα σου τη συσσωρευμένη ένταση.

Σου ταιριάζει να κάνεις: Μποξ. Θα ιδρώσεις, θα γυμναστείς και όταν τελειώσει η προπόνηση θα είσαι πολύ πιο χαλαρή από ό,τι ήσουν όταν ξεκίνησες. Επειδή δεν είσαι πολύ ανταγωνιστική μπορεί να μη θέλεις να μπεις στο ρινγκ, αλλά μην ανησυχείς, οι προπονήσεις συνήθως γίνονται ατομικά με ένα σάκο του μποξ.

Τοξότης
Έχεις περιπετειώδες πνεύμα, λατρεύεις τα ταξίδια, θέλεις να ανακαλύπτεις συνέχεια καινούρια πράγματα και είσαι αρκετά ανταγωνιστική. Η ιδανική άσκηση για σένα είναι αυτή που μοιάζει κάθε μέρα διαφορετική!

Σου ταιριάζει να κάνεις: Crosfit ή κάτι εξίσου έντονο. Γενικά, θέλεις ένα είδος άσκησης που αλλάζει συνεχώς μορφή και σου δίνει κάθε φορά ένα νέο στόχο για να πετύχεις. Εάν το μπάτζετ σου το αντέχει, θα σου ταίριαζε επίσης το λεγόμενο "destination fitness", που προϋποθέτει να ταξιδεύεις για να συμμετέχεις, για παράδειγμα, σε μαραθώνιους σε διάφορα μέρη του κόσμου.

Αιγόκερως
Είσαι πολύ πειθαρχημένη και παίρνεις τη γυμναστική πολύ στα σοβαρά και γενικά δεν είσαι από εκείνους που πληρώνουν ετήσια συνδρομή στο γυμναστήριο για να εμφανιστούν μόνο δυο-τρεις φορές. Αυτό δεν σημαίνει ότι χαίρεσαι ιδιαίτερα όταν γυμνάζεσαι αλλά το κάνεις έτσι κι αλλιώς γιατί ξέρεις ότι το σώμα σου το χρειάζεται. Επίσης, δεν θέλεις πολλά-πολλά με τους υπόλοιπους στο γυμναστήριο. Εξάλλου, είσαι εκεί για να κάνεις μια δουλειά, όχι για να πιάνεις κουβέντα.

Σου ταιριάζει να κάνεις: Πιλάτες reformer, που απαιτεί απόλυτη πειθαρχία και στόχευση. Είναι από τα είδη γυμναστικής που μπορείς να κάνεις μόνο όταν είσαι προσηλωμένη στην άσκηση και δεν αποσυντονίζεσαι κοιτάζοντας τους δίπλα.

Υδροχόος
Είσαι ανεξάρτητο πνεύμα και οπαδός του "όλα ή τίποτα". Εάν το πάρεις απόφαση να γυμναστείς θα το κάνεις με πάθος, αλλιώς δεν θα ασχοληθείς καθόλου. Προτιμάς τα ομαδικά τμήματα γιατί σου αρέσει να συναναστρέφεσαι με άλλους ανθρώπους.

Σου ταιριάζει να κάνεις: Οποιοδήποτε ομαδικό πρόγραμμα, ακόμα και υψηλής έντασης. Το σημείο-κλειδί είναι να βρεις ένα γυμναστή που θα σε εμπνέει ώστε να θέλεις να πηγαίνεις συστηματικά και να του αποδείξεις ότι μπορείς να ανταποκριθείς στις προκλήσεις που βάζει. Για σένα, η επιλογή είναι κυρίως θέμα χημείας...

Ιχθείς
Είσαι άρρηκτα συνδεδεμένη με το νερό, οπότε θέλεις οπωσδήποτε κάτι που έχει σχέση μ΄ αυτό. Επίσης, είσαι χαλαρή και δεν σου πολυαρέσει να ζορίζεσαι. Προτιμάς κάτι που έχει ρυθμό και κίνηση, παρά να επαναλαμβάνεις άχαρες ασκήσεις. Και φυσικά, χωρίς μουσική δεν μπορείς να συντονιστείς με τίποτα!

Σου ταιριάζει να κάνεις: Aqua aerobic ή aqua zumba. Δυνατή μουσική και χορός και όλα αυτά μέσα στο νερό! Σίγουρα, η ιδανική άσκηση για σένα!