GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Τσουχτερά πρόστιμα σε πρατήρια στην Ξάνθη, μετά από ελέγχους στα καύσιμα. Βασίλης Ευστρατίου: «Είναι καλό να γίνονται οι έλεγχοι, για να μην παρανομεί κανείς…»

Τσουχτερά πρόστιμα σε πρατήρια στην Ξάνθη, μετά από ελέγχους στα καύσιμα Βασίλης Ευστρατίου: «Είναι καλό να γίνονται οι έλεγχοι,...



Τσουχτερά πρόστιμα σε πρατήρια στην Ξάνθη, μετά από ελέγχους στα καύσιμα
Βασίλης Ευστρατίου:
«Είναι καλό να γίνονται οι έλεγχοι, για να μην παρανομεί κανείς…»

«Βαριές καμπάνες» για δύο Πρατήρια Υγρών Καυσίμων στην Ξάνθη, μετά από ελέγχους που πραγματοποίησε η Διεύθυνση Ανάπτυξης της Περιφερειακής Ενότητας Ξάνθης στα καύσιμα των πρατηρίων, επιβάλλοντας 5.000 και 10.000 ευρώ αντίστοιχα στους παραβάτες.

Κληθείς να σχολιάσει το θέμα, ο Πρόεδρος του Σωματείου Βενζινοπωλών Ξάνθης, κύριος Βασίλης Ευστρατίου, επισημαίνει πως η θέση του σωματείου είναι ξεκάθαρη, δηλαδή συχνοί και εντατικοί έλεγχοι σε όλα τα Πρατήρια της περιοχής που θα εξασφαλίζουν καθεστώς νομιμότητας στη λειτουργία τους. Εξάλλου, όπως επισημαίνει, το σωματείο ανέκαθεν ζητούσε να γίνονται έλεγχοι, απλώς υπήρχε έλλειψη προσωπικού στην Περιφέρεια, με αποτέλεσμα αυτοί να μην είναι τόσο συχνοί όσο θα έπρεπε. Πλέον, όμως, αρμόδιο είναι το τελωνείο, το οποίο σε συνεργασία με το τμήμα εμπορίου έχει αναλάβει τα ηνία για τους σχετικούς ελέγχους.

«Πάντα πιέζαμε τους αρμόδιους ελεγκτικούς μηχανισμούς, ώστε να διενεργούν ελέγχους. Είναι καλό να γίνονται οι έλεγχοι για να μην παρανομεί κανείς. Αρμόδιο πλέον γι’ αυτούς είναι το τελωνείο. Θεωρώ, ότι μετά τους τελευταίους ελέγχους κάποιοι ταρακουνήθηκαν» σχολιάζει, χαρακτηριστικά, ο ίδιος.

«Αγκάθι» για τα πρατήρια της Θράκης η Βουλγαρία

Όπως, άλλωστε, παραδέχθηκε και ο Πρόεδρος της ΠΟΠΕΚ, κ. Γιώργος Ασμάτογλου, ο οποίος βρέθηκε πρόσφατα στην πόλη της Κομοτηνής για την καθιερωμένη κοπή της πίτας του σωματείου βενζινοπωλών Ροδόπης, η ευρύτερη περιοχή της Θράκης και δη τα Πρατήρια Υγρών Καυσίμων, πληρώνουν βαρύ τίμημα για τη γειτνίαση με τη Βουλγαρία, καθώς ανεξέλεγκτα είναι τα υγρά καύσιμα που έρχονται από τη γειτονική χώρα. Επιπλέον «αγκάθι» για τους Έλληνες Πρατηριούχους είναι και το γεγονός ότι δεν υπάρχει ελεγκτικός μηχανισμός στα σύνορα που να αποτρέπει τέτοια φαινόμενα.

«Το πρόβλημα με τα βουλγάρικα καύσιμα μας ταλαιπωρεί εδώ και πέντε χρόνια περίπου. Δυστυχώς, μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει τίποτα για να λυθεί, αφού όπου και να απευθυνθήκαμε κανείς δεν μας άκουσε. Συνεχίζουν να έρχονται μπιτόνια από τη γειτονική Βουλγαρία γεμάτα βενζίνα και πετρέλαιο θέρμανσης. Ιδιαίτερα, στην ορεινή περιοχή του νομού, πολλοί κάτοικοι έχουν κάνει αποθήκευση βουλγάρικων καυσίμων. Υπάρχει ιδιαίτερα σοβαρό πρόβλημα με το μεθοριακό σταθμό στην Ξάνθη, τον Άγιο Κωνσταντίνο…» τονίζει ο κ. Β. Ευστρατίου.

Τεράστια η πτώση στην αγορά του πετρελαίου θέρμανσης

Όπως, συνεχίζει ο ίδιος, φέτος υπάρχει μεγάλη πτώση, της τάξης 50% περίπου, όσον αφορά τις πωλήσεις πετρελαίου θέρμανσης, καθώς οι καταναλωτές προμηθεύονται το καύσιμο μόνο, όταν επιδεινώνεται ο καιρός και πάντα σε μικρές ποσότητες.
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.xanthionair.gr

«Δεν πήγαν καθόλου καλά τα πράγματα φέτος το Χειμώνα. Ούτε, βέβαια, περιμένουμε να πάνε καλά από δω και πέρα, αφού μπαίνει πλέον η Άνοιξη. Ο κόσμος έβγαλε τον Χειμώνα του με ένα κλιματιστικό, αγοράζοντας μικρές ποσότητες για τις πολύ κρύες ημέρες…» καταλήγει ο ίδιος.