GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



Οικολόγοι Πράσινοι: Όχι στις εξορύξεις υδρογονανθράκων!

Από την τοποθέτηση του συν-εκπροσώπου των Οικολόγων Πράσινων στην σχετική συζήτηση στην Επιτροπή Περιβάλλοντος στη Βουλή Οι Οικολόγοι ...

Από την τοποθέτηση του συν-εκπροσώπου των Οικολόγων Πράσινων στην σχετική συζήτηση στην Επιτροπή Περιβάλλοντος στη Βουλή

Οι Οικολόγοι Πράσινοι είμαστε από θέση αντίθετοι στις εξορύξεις υδρογονανθράκων, ως θεμέλιο της πολιτικής μας ταυτότητας, κατά τον ίδιο τρόπο που η αντίθεση κεφαλαίου – εργασίας αποτελεί θεμελιακή θέση και οπτική της αριστεράς.

Η δική μας επιλογή είναι ένα διαφορετικό μοντέλο «ανάπτυξης», που βασίζεται στην αποκέντρωση και σε δραστηριότητες του χαμηλότερου δυνατού επιπέδου όχλησης με κοινωνικό χαρακτήρα.

Αντίστοιχη είναι η αντίθεση μας με το πρόβλημα του Εθνικού Πάρκου του Πιρίν στη Βουλγαρία όπως και με τις μεγάλες επενδύσεις στα Βαλκάνια. Για το θέμα αυτό διαμορφώνεται ήδη Βαλκανικό μέτωπο με τη συμμετοχή της ευρωβουλευτού και συμπροέδρου της Ομάδας των Πράσινων Σκα Κέλερ.

Άμεσα συνδεδεμένο με τις εξορύξεις σε χερσαίες περιοχές (όπως στην Ήπειρο όπου ήδη προχωρούν οι έρευνες) είναι το θέμα του νερού (σχετικά η πρόσφατη Έκθεση του ΟΗΕ που αναφέρει ότι από το 70% των αποθεμάτων νερού του πλανήτη μόνο το 9% είναι πόσιμο). Οι Οικολόγοι Πράσινοι στηρίζουμε τον αγώνα των κινημάτων εναντίον των εξορύξεων πετρελαίου στην Ήπειρο .

Πέρα από τη καθολική μας αντίθεση στις συζητούμενες συμβάσεις, ζητάμε αυστηρά μέτρα προστασίας των περιοχών Natura.

Η χώρα μας είναι πλούσια σε ενεργειακούς πόρους από ανανεώσιμες πηγές. Σ΄ αυτή τη βάση στηρίζουμε και την πρόσφατη νομοθέτηση για τους ενεργειακούς συνεταιρισμούς.

Και βεβαίως επιμένουμε στη συνεργασία.

Το θέμα είναι σημαντικό για το μέλλον της χώρας σε σχέση και με τα ξένα μεγάλα συμφέροντα.

Οι Οικολόγοι Πράσινοι θα θέσουμε την άποψη μας υπόψη όλων των βουλευτών.